نخست‌وزیر سوئد: پیوستن به ناتو امنیت اروپا را بی‌ثبات می‌کند

نخست وزیر سوئد درخواست‌ پیوستن به ناتو را رد کرد و گفت اکنون چنین درخواستی امنیت اروپا را "بی‌ثبات" می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، سوئد از سال ۱۸۱۴ وارد جنگ نشده و سیاست خارجی خود را بر "عدم مشارکت در ائتلاف‌های نظامی" بنا کرده است، اما در سال های اخیر با افزایش تنش‌های مربوط به روسیه در منطقه بالتیک، روابط "نزدیک‌تری" با ناتو ایجاد کرده است.

پس از حمله روسیه به اوکراین که مسکو آن را "عملیات ویژه نظامی" نامیده است، درخواست‌ها از سوئد و فنلاند جهت پیوستن به ناتو افزایش پیدا کرده است.

«ماگدالنا آندرسون»، نخست وزیر سوئد، به خبرنگاران گفت: اگر سوئد در این وضعیت تصمیم بگیرد که به ناتو بپیوندد، این منطقه از اروپا را "بی‌ثبات" خواهد کرد و موجب افزایش تنش‌ها خواهد شد.

وی افزود: من در تمام این مدت صراحتا اعلام کرده‌ام که بهترین مسئله برای امنیت سوئد و امنیت این منطقه از اروپا این است که دولت یک "سیاست بلندمدت، سازگار و قابل پیش‌بینی" دارد و این "اعتقاد مستمر" من است.

روسیه نمی‌خواهد فنلاند یا سوئد به ناتو بپیوندند و همچنین چندی پیش، مسکو آخرین هشدار خود را درباره "پیامدهای جدی نظامی-سیاسی" در صورت پیوستن به این ائتلاف اعلام کرد.

اظهارات نخست وزیر سوئد پس از دیدار با رهبران احزاب مخالف برای بحث در مورد "بدتر شدن وضعیت امنیتی" بیان شد.

نظرسنجی روز جمعه توسط Demoskop و به سفارش روزنامه آفتونبلادت نشان داد که ۵۱ درصد از سوئدی‌ها موافق عضویت در ناتو هستند، در حالی که در ماه ژانویه ۴۲ درصد موافق این قضیه بوده‌اند. همچنین، ۲۷ درصد از شرکت کنندگان مخالف پیوستن به ناتو هستند، در حالی که در گذشته این رقم ۳۷ درصد بود.

همچنین فایننشال تایمز گزارش داد که برخی از تحلیلگران و مفسران، از انتخاب واژگان نخست وزیر سوئد انتقاد کردند. «آنا دالبرگ»، سردبیر سیاسی روزنامه اکسپرسن، با اشاره به استفاده نخست وزیر از کلمه "بی‌ثبات کننده" گفت: «چرا نخست وزیر دیدگاه کرملین را می‌پذیرد؟»

«اولف کریسترسون»، رهبر حزب میانه‌رو سوئد، اظهارات نخست وزیر این کشور را "تاسف بار" خواند و افزود که آن‌ها به ایجاد یک شکاف بین سوئد و فنلاند آن هم به "روشی خطرناک" دامن می‌زنند.

روز یکشنبه نخست وزیران کشورهای سوئد و فنلاند درخصوص حمله روسیه به اوکراین اعلام کردند که هر دو کشور "همکاری امنیتی" خود را بیشتر تقویت خواهند کرد اما "هیچ تعهدی" نسبت به پیوستن به ناتو ندارند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400121814221
  • خبرنگار : 71660