دیدار دبیر ستاد حقوق بشر با گزارشگر ویژه اقدامات قهری یکجانبه

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به موضوع جبران خسارت ناشی از تحریم‌های یکجانبه گفت: جبران خسارت، از جمله آثار مسئولیت بین‌المللی است. شاید تحقق آن در ابتدا امری دشوار باشد، اما بحث حقوقی پیرامون آن باید شکل بگیرد.

به گزارش ایسنا به نقل از  مدیریت ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر، کاظم غریب‌آبادی - معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران - در ادامه برنامه‌های خود در جریان اجلاس ۵۱ شورای حقوق‌ بشر سازمان ملل، با گزارشگر ویژه بررسی آثار منفی اقدامات قهری یکجانبه بر بهره‌مندی از حقوق بشر در ژنو دیدار و گفت‌وگو کرد.

غریب‌آبادی در این نشست ضمن تشکر از گزارش کامل و مستند گزارشگر ویژه، بر لزوم تلاش برای افزایش آگاهی عمومی در زمینه آثار مخرب تحریم‌های یکجانبه تاکید کرد و گفت: تحریم‌های یکجانبه، مصداق جنایت علیه بشریت است و می‌تواند موجبات مسئولیت بین‌المللی دولت‌های واضع و مجری را فراهم آورد.

وی همچنین با اشاره به موضوع جبران خسارت ناشی از تحریم‌های یکجانبه بیان کرد: جبران خسارت، از جمله آثار مسئولیت بین‌المللی است. شاید تحقق آن در ابتدا امری دشوار باشد، اما بحث حقوقی پیرامون آن باید شکل بگیرد.

غریب‌آبادی ضمن استقبال از برنامه گزارشگر ویژه برای بازدید از سایر کشورها، خطاب به وی گفت: بازدید شما از هر کشور تحت تحریم، می‌تواند دریچه‌های جدیدی از ابعاد ناشناخته آثار منفی اقدامات قهری یکجانبه بر بهرمندی از حق‌های بشری را به نمایش بگذارد.

گزارشگر ویژه نیز ضمن تشکر از همکاری کامل ایران با وی برای انجام بازدیدی موثر و دقیق، بر نقش جامعه آکادمیک در شکل‌دهی و ترویج ادبیات حوزه تحریم‌های یکجانبه، خصوصا در زمینه غیرقانونی بودن و عدم مشروعیت آنها، تاکید کرد.

وی همچنین پرداختن به پرونده‌های فردی برای شروع عملیات مسئولیت‌پذیر کردن واضعان و مجریان تحریم‌های یکجانبه را مهم توصیف کرد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ / ۲۰:۲۹
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1401062318097
  • خبرنگار : 71429