پاسخ آبفا به شکایت همدانی‌ها از کیفیت آب؛

تغییر منبع تأمین آب شرب همدان باعث تغییر کیفیت شده است

۲۱ مهرماه، بعد از دو ماه بی‌آبی گسترده در همدان، خبر آمد خبری در راه است و قطعی‌ها به صورت کاملاً محسوسی کاهش یافت اما امان از شکایت برای طعم و بوی بد آب!

از ۲۱ مردادماه، قطعی آب در همدان شروع شد و شهروندان همدانی ساعات زیادی از روز را آب نداشتند. مواقعی هم که آب وصل می‌شد شکایات زیادی نسبت به کیفیت آب به گوش می‌رسید.

از شکایت برای بو و طعم بد گرفته تا گل‌آلودگی آب به نحوی که شهروندان در برخی مواقع شاهد خروج شیرکاکائو از شیرهای آب بودند البته که به کیفیت و غلظت شیرکاکائوهای خوزستان نمی‌رسید!

همین مسئله باعث شد با وجود اعلام دانشگاه علوم پزشکی همدان مبنی بر سلامت آب، شهروندان برای مصرف آب شرب خود به چشمه‌های آب و آب‌های معدنی روی بیاورند و خرید بطری‌های آب معدنی هر چند با قیمت هر باکس شش تایی به صورت میانگین ۲۲ هزار تومان، در دو ماه هزینه زیادی را بر دوش خانواده‌ها بگذارد.

صحبت مسئولان استانی و شهرستانی مبنی بر انتقال آب سالم و باکیفیت به همدان، باعث شده بود تا شهروندان فکر کنند پس از حل مشکل قطعی‌ها آب باکیفیتی را دریافت خواهند کرد چراکه دسترسی به آب آشامیدنی سالم حق همه انسان‌ها در اقصی نقاط کره زمین است.

حالا بیش از ۲۰ روز است که قطعی‌ها در اکثر نقاط شهر همدان به ساعات بامدادی محدود و دشواری تأمین مایه حیات برای همدانی‌ها کاهش یافته اما گلایه‌ها از کیفیت آب همچنان پابرجاست.

در سطح شهر وقتی با شهروندان گفت‌وگو می‌کنیم، می‌گویند که از کیفیت آب رضایت ندارند، برخی ادعا می‌کنند مزه شوری دارد، بعضی می‌گویند آب تلخ است، تعدادی از سختی زیاد آب و لک‌های باقیمانده بر روی ظروف گلایه دارند و شهروندانی هم هستند که می‌گویند بوی نامناسبی از آب استشمام می‌کنند.

شهروندی که ساکن شهرک بهشتی است در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید که از بو و طعم آب شهری رضایت ندارد و از آب یکی از چشمه‌های همدان برای مصرف شرب استفاده می‌کنند.

یکی از شهروندان ساکن در خیابان تختی نیز در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید که آب طعم تلخی دارد، سختی آن زیاد است و رسوب آب در سینک به صورت محسوسی قابل مشاهده است در صورتی که پیش از قطعی‌ها این مشکلات وجود نداشته و همین مسئله باعث شده همچنان از آب معدنی استفاده کنند و هزینه‌های زندگیشان افزایش پیدا کرده است.

شهروندی که در منطقه جانبازان زندگی می‌کند نیز در گفت‌وگو با ایسنا نسبت به کیفیت آب ابرازنارضایتی می‌کرد. او می‌گوید مگر نباید آب یک ماده بی‌بو و بدون طعم باشد؟ ما نمی‌توانیم از این آب استفاده کنیم چراکه مزه دارد و با آبی که سال‌ها در همدان استفاده می‌کردیم، متفاوت است بنابراین از آب معدنی استفاده می‌کنیم.

دکتر محمدمهدی مجذوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان ۲۷ مهرماه در جمع خبرنگاران، سلامت آب توزیعی در شبکه شهری همدان را تأیید کرد اما به علت آنچه شهروندان از آن به عنوان کیفیت نامناسب آب نامبرده می‌شود برخی خانواده‌ها همچنان از آب شهری برای مصرف شرب استفاده نمی‌کنند.

این موضوع را از شرکت آب و فاضلاب استان همدان پیگیری کردیم و مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: تغییراتی در کیفیت آب شرب همدان داشته‌ایم و علت نارضایتی شهروندان به این علت است که ذائقه مردم به منابع آبی قبلی عادت داشته است.

مجید زیبازاده در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با عنایت به تغییر تأمین منابع آب شرب شهر همدان به علت کمبود بارش‌ها تغییراتی در کیفیت آب شرب همدان داشته ایم و به علت اینکه ذائقه مردم عزیز به منابع آبی قبلی عادت داشته واضح است سوالاتی از نظر استاندارد بودن آب در اذهان ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد: با اطمینان می‌گوییم طبق آزمایشات کیفی به عمل آمده توسط آزمایشگاه شرکت آب و فاضلاب همچنین کنترل مداوم آن توسط دستگاه‌های نظارتی مانند مرکز بهداشت و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، آب در حد استاندارد آب آشامیدنی به شماره ۱۰۵۳ مؤسسه استاندارد است و مردم هیچ‌گونه نگرانی نداشته باشند.

انتهای پیام 

  • سه‌شنبه/ ۱۷ آبان ۱۴۰۱ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401081711439
  • خبرنگار :