به گزارش ایسنا، آناتولی آکسانوف رئیس کمیته بازار مالی دومای دولتی روسیه در دیدار با مجتبی توانگر رییس کمیته دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال مجلس گفت: ما در مجلس روسیه قانونی درباره استفاده از رمز ارزهای دیجیتال با پشتوانه متصل به آن داریم.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۱۶ پشتوانه رمز ارز در روسیه اعلام و تعریف شد؛ در سال جاری هم پیش بینی می شود تا ۱۶ میلیارد روبل رمز ارز را با پشتوانه ارائه کنیم.
رئیس کمیته بازار مالی دومای دولتی روسیه اضافه کرد: برنامه ریزی ما در سال جاری این است که با کشورهای بیشتری رمز ارزها را ادامه دهیم البته همان طور که شما گفتید باید بانک های مرکزی ارتباطات گسترده تری با هم داشته باشند.
وی افزود: ما آمادگی داریم تا به منظور مذاکرات برای شروع همکاری در این زمینه از بانک مرکزی روسیه پیگیریهای لازم را انجام دهیم.
آکسانوف اضافه کرد: می توانیم درباره پروسه قانون گذاری هم با هم تبادل نظر داشته باشیم.
توانگر رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی هم در این دیدار گفت: حجم تجارت ۷۰۰ تا۸۰۰ میلیارد دلاری جاری در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و همچنین وجود تجارت خارجی بالغ بر ۴ میلیارد دلاری مابین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا(EAEU) که ظرفیت افزایش تا سقف ۳۵ میلیارد دلار را خواهد داشت، نشان از نقش پررنگ این اتحادیه به عنوان کریدور تجاری در تقویت و افزایش میزان مبادلات خارجی در منطقه را دارد. در همین راستا موافقتنامه موقت تجارت آزاد جمهوری اسلامی ایران با اوراسیا، قدمی رو به جلو برای تجارت بینالمللی در منطقه به شمار میرود و میتواند زمینههای جدیدی را در تجارت خارجی ایجاد کند.
توانگر افزود: راهکارهای متنوعی جهت انجام تبادلات مالی بینالمللی از جمله شبکه انتقال پول بین بانکی(سوئیفت)، پیمانهای پولی دو یا چند جانبه و اتاقهای تسویهی پایاپای وجود دارند، در کنار رویکردهای مرسوم یاد شده امروزه فناوریهای نوینی مانند بلاکچین و رمز ارزها شکلگرفته است. در این فناوریهای نوین مکانیزمهای کارآمدتری در مقابل رویکردهای مرسوم قبلی توسعه یافته است.
وی اضافه کرد: در حقیقت کارکرد محوری این فناوری تسهیل انتقال و تسویه داراییها اعم از مادی و معنوی در سطح جهان و در کسری از ثانیه با کمترین هزینهی کارمزد تراکنش است. در این سازوکار پیشنهادی طرفین تجاری در کشورها میتوانند با این واسط تبادل ارزش که مبتنی بر فناوری بلاکچین توسعه داده شده با سرعت و امنیت بالاتری و همچنین هزینه کمتری با یکدیگر مبادلات مالی انجام دهند.
توانگر یادآور شد: چند ماه پیش نیز آقای براژینکوف رییس انجمن بلاکچین روسیه و آقای تکاچف، یکی از اعضای کمیته دوما در سیاست اطلاعات، فناوری اطلاعات و ارتباطات برای حضور در رویدادی درخصوص رمزارز به ایران آمدند که مذاکراتی در این مورد داشتیم اخیرا هم ایشان توضیحاتی درخصوص رمزارز مشترک با پشتوانه طلا اعلام کردند. نهادهای تصمیمگیر ایرانی، تمایل دارند این مذاکرات سرعت بیشتری پیدا کرده و نهادهای مسئول روسیه و ایران به توافقات اجرایی دست پیدا کنند.
انتهای پیام