هنر ایرانی‌ها در حرم امام حسین (ع) + عکس

فاز نخست طرح توسعه حرم امام حسین (ع) با همت استادکاران، معماران و مهندسان ایرانی به مرحله کاشی‌کاری رسیده است.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام روابط عمومی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، فاز نخست طرح توسعه حرم امام حسین (ع) به نام صحن حضرت زینب (س) با زیربنای بیش از ۱۳۰ هزار مترمربع اکنون در مرحله نماکاری قرار دارد.

معماران برای این صحن، حدود ۱۷ هزار مترمربع کاشی‌کاری هفت‌رنگ طراحی کرده‌اند که تا کنون بیش از یک‌هزار مترمربع آن اجرا شده است.

از دیگر ویژگی‌های معماری ایرانی اسلامی صحن حضرت زینب (س)، احداث ۱۳ سردر در ورودی‌های اصلی، شامل سردر خیمه‌گاه، سردر ورودی شمالی و شرقی مقام حضرت زینب (س)، سردر موزه، سردر کتابخانه و سایر ورودی‌های فرعی است که برای تزئین آن‌ها از روش‌های معرق، مقرنس‌کاری یا رسمی‌بندی استفاده می‌شود. همچنین برای حفظ یکپارچگی کامل در عملیات اجرای کاشی‌کاری‌ها، پژوهشگاه رنگ که زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت دارد، کنترل‌های لازم را به صورت علمی انجام می‌دهد.

طرح‌های تزئینی توسط گروهی از هنرمندان ایرانی و عراقی به صورت مشترک با حضور کارشناسان ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات و تولیت حرم امام حسین (ع) انتخاب می‌شود.

بنابر گزارش ستاد بازسازی عتبات عالیات، فاز نخست طرح توسعه حرم امام حسین (ع) مزین به نام صحن حضرت زینب (س) در شهر کربلا و در محدوده بین خیابان باب قبله، خیابان شهدا و خیابان جمهوری واقع شده که براساس شواهد تاریخی، همان مکان واقعه عاشوراست. فضاهای زیارتی صحن حضرت زینب (س) شامل شبستان‌های روسطحی و زیرسطحی به همراه مجموعه‌های خدماتی است که حدود ۴۵ هزار متر مربع را شامل می‌شود. فضاهای غیرزیارتی نیز با مساحتی حدود ۱۱۸ هزار مترمربع شامل ساختمان اداری، ساختمان مضیف، موزه و کتابخانه، موتورخانه مرکزی و تونل است. امکانات خدماتی و رفاهی مناسبی برای زائران مانند ۸۵۰ چشمه سرویس بهداشتی و ۱۲۰ چشمه دوش در صحن حضرت زینب (س) پیش‌بینی شده است.

در پروژه صحن حضرت زینب (س)، شبستانی مزین به نام حضرت علی اکبر (ع) به مساحت حدود ۲۸۰۰ مترمربع در طبقه همکف پروژه احداث شده است. شبستان حضرت علی اکبر (ع) روبه‌روی خیمه‌گاه حسینی که جزو فضاهای زیارتی طرح توسعه حرم و صحن حضرت زینب (س) است، حدود ۱۰ متر ارتفاع دارد که نورگیرهای بزرگ و سردر زیبا برای این سازه طراحی شده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۶:۵۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1402050302191
  • خبرنگار : 71021