تجلیل از فرشتگان نجات در «جشن زندگی»

«جشن زندگی» با هدف تقدیر از خانواده‌های اهدا کننده عضو و گرامی‌داشت ۱۴۰۰۰ پیوند عضو در شیراز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، برپایی «جشن زندگی» پایان بخش نهمین کنگره بین‌المللی پیوند اعضای ایران به میزبانی بیمارستان فوق تخصصی پیوند ابوعلی سینا شیراز بود که این مراسم شامگاه چهارشنبه با حضور خانواده‌های اهدا کننده عضو، دانشمندان و متخصصان این عرصه و خانواده‌های عضو پذیر در راستای تقدیر از خانواده‌های اهدا کننده عضو و گرامیداشت ۱۴۰۰۰ پیوند عضو در شیراز برگزار شد.

در این جشن، در کنار سخنرانی سیدعلی ملک‌حسینی و دیگر متخصصان عرصه پیوند عضو، از چند خانواده‌ اهدا کننده عضو که جانی دوباره به زندگی انسان‌های نیازمند بخشیدند، تقدیر و تجلیل شد تا رسم نیکوکاری و انسانیت فراموش نشود.

شاید کمتر جشنی در دنیا همانند جشن زندگی را بتوان دید چراکه از یک سو خانواده‌ها اشکی به دلیل از دست دادن عزیزشان از گونه‌هایشان جاری می‌شود و در طرف دیگر شادی وصف ناپذیری از بخشش خود و احیای زندگی دیگر داشتند بنابراین شاید جشن اشک و لبخندها جایگزین بهتری برای عنوان جشن زندگی باشد.

پرفسور سیدعلی ملک‌حسینی، پدر پیوند کبد ایران در ابتدای این جشن با بیان اینکه اهدای عضو مورد رضایت خداوند است، گفت: بهترین جایزه جهانی برای هر انسانی خدمت به خلق و رضایت خداوند بوده و قهرمانان اصلی ایران، پدر و مادران و خانواده‌هایی هستند که در این شرایط سخت اقتصادی و اجتماعی، انسانیت را با اهدای عضو عزیزترین فرد خانواده خود به حد اعلا رساندند.

وی افزود: بهترین فلسفه پیوند اعضا و انسانیت در قرآن کریم و کلام خداوند ذکر شده است و هیچ شاعری نتوانسته با سعدی شیرازی در اشعار نیکوکاری رقابت کند بنابراین از دیرباز نیک‌اندیشی و محبت بدون چشم داشت در فرهنگ کهن و دیرینه ما سبقه دارد.

ملک‌حسینی با اشاره به اینکه در دنیا عضو به اندازه بیماران نیازمند به پیوند اعضا نیست و تعداد زیادی به دلیل نارسایی عضو جان خود را از دست می‌دهند، تاکید کرد: اهدای عضو همانند بخشیدن زندگی به انسان‌های دیگر است و در ایران برخلاف برخی از کشورهای دنیا اهدای عضو اجباری نداریم بنابراین اهدای عضو در کشورمان کاری با اعتقاد و نیت خالص انجام می‌شود.

پدر پیوند کبد ایران با اشاره به انجام روش پیوند اعضا پس از مرگ مغزی، ‌ گفت: ۲۰ دقیقه اول مرگ طبیعی باید بدن آماده پیوند شود از این رو به ۴ یا ۵ دستگاه برای استفاده در اهدای عضو مرگ طبیعی با هزینه‌ای بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان نیاز داریم تا این کار انجام شود لذا با همت خیران این کار محقق خواهد شد. همچنین امیدواریم با اشاعه این نوع اهدای عضو در شهرستان‌های دیگر بتوانیم در لحظه کار پیوند پس از مرگ را انجام دهیم.

ماموریت پسرم نجات جان یک انسان دیگر بود

مهستی رفیعی، مادر محمد رفیعی یکی از اهدا کنندگان عضو در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا گفت: در سال ۱۳۸۵ محمد با مرگ مغزی در بیمارستان نمازی شیراز برای زندگی می‌جنگید که موضوع اهدای عضو مطرح شد و پس از چند روز بلاتکلیفی و سردرگمی برای تصمیم اهدای عضو بالاخره با هماهنگی همسرم عضو محمد را به یک خانواده اهدا کردیم.

وی با اشاره به اینکه از حال و روز فرد گیرنده عضو پسرمان باخبر هستیم، گفت: عضوی از پسر من توانست فرد دیگری را نجات دهد و اکنون او در سلامت کامل است تا روز به روز پیشرفت کند. آن خانواده تنها یک فرزند داشتند از این رو بی‌نهایت خوشحال هستیم که توانستیم دل خانواده‌ای را شاد نگه داریم.

رفیعی ادامه داد: پس از گذشت حدود ۱۷ سال هنوز حس می‌کنم که با پسرم هر لحظه زندگی می‌کنم و هنوز این اهدای عضو تازه است اما حس می‌کنم ماموریت پسرم نجات جان یک نفر دیگر بود. اگر اکنون دوباره در این شرایط قرار بگیرم تصمیم من اهدای عضو خواهد بود چراکه ما همه امانت‌دار بچه‌های خود هستیم و یکی از راه‌های امانت‌داری در آن لحظه اهدای عضو و زندگی بخشیدن به انسانی دیگر است.

مادر این اهدا کننده عضو در پایان به همه خانواده‌ها توصیه کرد که در این کار نیکو شرکت کنند تا به وظیفه خود در قبال امانتی که خداوند به آن‌ها سپرده عمل کرده و رضایت پروردگار را جلب کنند.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از خیران و پزشکان متخصص حوزه پیوند عضو نیز تجلیل شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۱ آبان ۱۴۰۲ / ۰۱:۴۴
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402081107855
  • خبرنگار :