گفت‌وگو با دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان

خدمات درمانی کارگران با کمبود کادر درمان مواجه است/ مراکز درمانی بیمه تکمیلی را نمی‌پذیرند

دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان با بیان اینکه یکی از مهمترین مشکلات کارگران و بازنشسته‌ها در استان به حوزه درمان مربوط است، گفت: تامین اجتماعی با وجود داشتن بیمارستان و درمانگاه‌ مجهز، به‌دلیل کمبود نیروی انسانی و کادر درمان متخصص، در خدمت‌دهی به بیمه‌شدگان مشکلاتی دارد.

حبیب‌الله محقق در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: استان سمنان از جمله استان‌هایی است که جمعیت کارگری زیادی در مقایسه با دیگر استان‌ها دارد. بیمه‌شدگان تامین اجتماعی و قشر کارگر در این استان سمنان اکثریت حدود ۷۰ درصدی دارند. همین موضوع می‌طلبد که توجه ویژه‌تری به حوزه درمان و تامین اجتماعی در استان شود. 

وی با اشاره به تعدد واحدهای صنعتی و معدنی در شهرستان‌های مختلف این استان، ادامه داد: تعداد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی در استان ۱۵ تا ۲۰ درصد بیشتر از میانگین کشوری است. 

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های درمانی استان در حوزه تامین اجتماعی، با داشتن بیمارستان و ۱۰ تا ۱۲ درمانگاه تقریباً مناسب است، گفت: با وجود این زیرساخت‌های مناسب، مشکل درمان در این بخش این است که اجازه جذب پزشکان متخصص و اجازه ورود آنها به چرخه درمانی تامین اجتماعی داده نمی‌شود. 

محقق با بیان اینکه یکی از اساسی‌ترین مشکلات درمانی در حوزه کارگری و تامین اجتماعی، کمبود پزشک متخصص است، توضیح داد: با توجه به جمعیت بالای بیمه‌شدگان اصلی و تبعی، مستمری‌بگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی می‌طلبد که در بحث تامین نیروی متخصص به این مراکز در استانی توجه بیشتری شود. برخی بخش‌نامه‌ها مانع از ورود پزشکان متخصص به چرخه درمانی تامین اجتماعی در استان و کشور شده است. پارسال با پیگیری‌های استاندار و مسؤولان استان، چند ماه این مشکل حل شد؛ اما دوباره به شرایط قبل برگشت. 

دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان بیان کرد: افزایش حقوق و هزینه‌های درمان تناسب ندارد، مثلاً حقوق دستمزد بین ۲۲ و ۳۵ درصد افزایش یافته و هزینه‌های ویزیت حدودا ۶۰ تا ۶۵ درصد افزایش یافته است. 

وی با بیان اینکه باید استرس از فضای کارگری برداشته شود، اظهار کرد: رفع مشکلات کارگری نباید محدود به هفته کارگر شود و مسؤولان باید در طول سال به رفع تدریجی این مشکلات بپردازند. 

او همچنین درباره بیمه تکمیلی برای قشر کارگر، تصریح کرد: هر سال خواستار تغییر این بخش شدیم، اما همچنان همان بیمه است. به‌دلیل نبودن پوشش مناسب، عمده بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، این بیمه را از کارگران و بازنشسته‌ها نمی‌پذیرند، چون نقد شدن آن زمان‌بر است و به همین دلیل، هزینه‌ها را از کارگر می‌گیرند. 


انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1403021108166
  • خبرنگار : 50233