به گزارش ایسنا به نقل از مدیسین، این پژوهش جدید به دانشمندان یک پلت فرم جدید را برای درک بهتر نحوه عملکرد سلولهای مغز در یک محیط واقعی ارائه میدهد.
به گفته محققان این پژوهش، کشت سلول به صورت سه بعدی کار تازهای نیست اما با این حال تا به امروز در علوم اعصاب مورد استفاده قرار نگرفته و هنوز هم در دو بعد و در پتری دیش استفاده میشود.
دانشمندان با اندازه گیری سیگنالهای الکتریکی و قرار دادن یک میکرورآکتور در بالای آن، دریافتند که سلولها علاوه بر رشد افقی، به صورت عمودی نیز میتوانند رشد کنند. این فرایند همچنین شامل یک "الک" ویژه است که 900 دهانه هرمی شکل وارونه دارد که یک شبکه سهبعدی از سلولهای عصبی را تشکیل میدهد.
دانشمندان بر این باورند که محیط زیست سلولی سه بعدی، دادههای دقیق تری را برای مطالعه اثرات دارو بر روی سلولها ارائه میدهد.
محققان برای ساخت این شبکه سهبعدی به همکاری آزمایشگاه نانو احتیاج داشتند زیرا هر یک از این 900 دهانه موجود بر روی این شبکه باید دارای اندازه یکسان باشد.
تا به امروز آزمایشات مختلف با استفاده از سلولهای مغزی موشهای زنده آزمایشگاهی انجام شده اما امید است که این دادهها یک راه جدید برای تجزیه و تحلیل اثرات بیماریها و درمان آنها را فراهم کند و در نهایت در انسان نیز اعمال شود.
انتهای پیام