تاکید وزارت بهداشت بر تغذیه نوزادان با شیر مادر

معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن تاکید بر لزوم تغذیه نوزادان با شیر مادر در دو سال اول زندگی، این اقدام را در کاهش 20 تا 35 درصدی سرطان سینه، فشار خون و اضافه وزن در مادران و همچنین کاهش ابتلای کودکان به لوسمی موثر دانست.

به گزارش ایسنا، دکتر علی اکبر سیاری در مراسم گرامیداشت هفته ترویج تغذیه با شیر مادر ضمن تاکید بر اهمیت 28 روز و 1000 روز اول زندگی نوزادان و همچنین استفاده نکردن از شیر خشک برای تغذیه آنان گفت: بدترین حادثه در هر خانواده مرگ به ویژه مرگ زودرس است. از 400 هزار مرگ سالانه 22 هزار مورد مربوط به نوزادان و کودکان زیر پنج سال است.

وی افزود: بسیاری از این موارد قابل پیشگیری هستند و ریشه در عوامل خطر رفتاری و بیولوژیک دارند. وزن موقع تولد نوزاد مرتبط با وزن و تغذیه مادر در دوره حاملگی است. اگر نوزادی به مدت دو سال با شیر مادر تغذیه شود آمار ابتلا به سرطان سینه در مادران 20 تا 35 درصد و همچنین فشار خون و اضافه وزن در مادران کاهش می‌یابد همچنین احتمال ابتلای کودکان به لوسمی کمتر می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن اشاره به درخواست سازمان بهداشت جهانی برای پیشگیری و کنترل بیماری‌های مزمن تا سال 2025 و کاهش 25 درصد مرگ ناشی از این عوامل، ادامه داد: تغذیه با شیر مادر یکی از عوامل موثر در کاهش مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر است. اگر بخواهیم مرگ نابهنگام مردم کم شود باید دوره حاملگی، شیرخوارگی و 1000 روز اول زندگی را مورد توجه قرار داده و فرهنگ تغذیه با شیر مادر را ترویج دهیم.

سیاری در ادامه تصریح کرد: ما در طرح تحول نظام سلامت برای هر 2000 نفر یک کارشناس مراقب سلامت، تغذیه و سلامت روان در نظر گرفته‌ایم و مادران می‌توانند به طور رایگان از مشاوره آنان استفاده کنند مسئولیت این کارشناسان تشکیل پرونده سلامت برای یک جمعیت دو هزار نفری است همچنین تا امروز 500 هزار دانش آموز به عنوان سفیر سلامت آموزش داده شده‌اند که ما در صدد گسترش آن هستیم.

وی با تاکید بر اهمیت نقش مردم در تامین سلامت جامعه اظهار کرد: 82 درصد نوزادان تا پایان سال اول زندگی و 52 درصد آنها تا پایان سال دوم از شیر مادر تغذیه می‌کنند که امیدواریم این درصد بهبود پیدا کند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 95050107820
  • خبرنگار : 71539