در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران صورت گرفت؛

گوگردزدایی وابسته به فاز رشد یک ترکیب پیچیده نفتی توسط سویه انتروباکتر

محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران موفق به شناسایی توانایی متابولیزه کردن ترکیب فوق‌العاده پیچیده نفتی دی بنزوتایوفن یک سویه از جنس انتروباکتر Enterobacter که به عنوان سویه NISOC-03 معرفی شده است، شدند.

به گزارش ایسنا، دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی در این خصوص، گفت: جدایه‌های میکروبی جدید هر کدام می‌تواند تازه‌های بیوشیمیایی، مولکولی و متابولیک خاص خود را داشته باشد. علاوه بر این، از چنین میکروارگانیسم‌هایی به صورت کاربردی می‌توان در مطالعات تحقیقاتی و نیز پروژه‌های پاکسازی آلودگی‌های نفتی استفاده کرد.

رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران افزود: این تحقیق با حمایت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب (NISOC) انجام شده است و این نکته بسیار حائز اهمیت را نشان می‌دهد که از چنین میکروارگانیسم‌هایی می‌توان استفاده‌های کاربردی کرده و مشکلات زیست محیطی مرتبط با شرکتهای نفتی را با تکنولوژی‌های جدید مبتنی بر بیوتکنولوژی رفع کرد. 

وی خاطرنشان کرد: در بانک میکروارگانیسم‌ها، یکی از بانکهای زیستی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، تعداد زیادی سویه میکروبی با قابلیتهای تجزیه ترکیبات هیدروکربنی نگهداری می‌شود، از این رو محققان و دانشجویان جهت انجام انواع تحقیقات تجزیه زیستی میدانی، میکروبیولوژی محیطی، بیوشیمی میکروبی، فیزیولوژی و بیولوژی مولکولی خود می‌توانند از این سویه‌های ارزشمند استفاده کنند و تازه‌های بیشتری را در جامعه علمی به ثبت برسانند.  

بر اساس این گزارش، نتایج این بررسی در مجله Pollution منتشر شده است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۸ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۵:۴۶
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 95120805263
  • خبرنگار : 71568