ابتلا به سرطان کبد با مصرف دانه‌های آفتابگردان آلوده

برخی دانه‌های آفتابگردان حاوی مواد سمی تولید شده توسط کپک‌ها هستند و احتمال ابتلا به سرطان کبد را افزایش می‌دهند.

به گزارش ایسنا و به نقل از زی‌نیوز، محققان دانشگاه ایالتی میشیگان MSU اظهار کردند: آفلاتوکسین ماده سمی تولید شده توسط کپک Aspergillus ذرت، بادام‌زمینی، پسته و بادام را آلوده می‌کند و در دانه‌های آفتابگردان نیز موجود است.

این گروه میزان آفلاتوکسین در هفت منطقه تانزانیا را طی سال‌های 2014 تا 2015 بررسی کردند و دریافتند حدود 60 درصد از دانه‌ها و 80 درصد از کیک‌ها شامل آفلاتوکسین هستند.

هرچند این تحقیق در تانزانیا صورت گرفته اما این نتایج فقط مربوط به این منطقه نیست. سالانه آلودگی با آفلاتوکسین ذرت و بادام زمینی موجب مرگ 25 هزار تا 155 هزار  نفر در سرااسر دنیا می‌شود.

محققان اعلام کردند: این آلودگی عامل بالقوه‌ای در ابتلا به سرطان کبد محسوب می‌شود.

آنها اظهار کردند: به دلیل آلودگی مکرر با آفلاتوکسین مقامات تانزانیا روش‌هایی برای پیشگیری و کنترل مصرف دانه‌های آفتابگردان آلوده اجرا کرده‌اند تا از ورود آن به زنجیره غذایی پیشگیری کنند.


انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۵:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 96020402378
  • خبرنگار :