محمد حسین بازگیر در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اساسی زیست محیطی شهر تهران آلودگی هوا است بیان کرد: مشکلات ناشی از آلودگی هوا بر مردم و تمامی نهادها آشکار است که سازمان محیط زیست برای رفع این معضل و کاهش آلودگی هوای شهر تهران در ۴ سال اخیر دستورالعملها و بخش نامههایی را گردآوری کرده و حتی برخی از آن ها تحت عنوان لایحه هوای پاک به تصویب دولت رسیده و تبدیل به قانون شده است.
وی با بیان اینکه مشکل اساسی مادر خصوص آلودگی هوا این است که مصوبات، قوانین و اقداماتی که باید توسط سایر نهادها صورت گیرد، سرعت و حساسیت های لازم را ندارد، اظهار کرد: درحال حاضر، حجم بسیار زیادی از خودرو ها با مشکلات فنی زیاد و کیفیت پایین در حال تردد در خیابان های شهر هستند که جدای مشکلات اولیه مانند کیفیت پایین آن ها، مشکلات مهم دیگری مانند سن زیاد معاینه فنی را دارند.
رییس اداره محیط زیست شهر تهران ادامه داد: از هر ده خوردو که در اتوبان های شهر درحال تردد هستند، ۸۰ درصدشان خودروی تک سرنشین هستند و این به معنی آن است که در بحث فرهنگسازی برای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی ضعف داشته ایم.
بازگیر با اشاره به اینکه برای کاهش آلودگی هوا موضوعاتی مانند افزایش کیفیت سوخت، ارتقاء کیفیت خودروهای تولیدی، حذف موتور سیکلت های کاربراتوری، افزایش حمل نقل عمومی و افزایش سرانه فضای سبز شهری که سازمان محیط زیست پیگیر آن هاست، بسیار مهم است گفت: برای تحقق این اهداف عزم جدی ملی لازم است. متاسفانه گاهی اوقات به این گونه مسائل بخشی نگاه می شود و نهادها و دستگاه ها همکاری های لازم را انجام نمی دهند.
وی ضمن اشاره به اینکه در شهر تهران مسئله مدیریت پسماندها مهم است تصریح کرد: در شهر تهران روزانه بین 7000 تا 8000 تن پسماند و زباله خانگی و ۵۰ هزار تن پسماند عمرانی و آوارهای ساختمانی تولید می شود که متاسفاته فقط بخش محدودی از این پسماندها تفکیک و بازیافت می شود.
رییس اداره محیط شهر تهران ضمن بیان اینکه ۹۰ درصد پسماندهای شهر تهران تلنبار و بعضا غیراصولی دفن می شوند گفت: حدود ۷۰ درصد پسماندها قابل بازگشت و استفاده مجدد است.
وی ادامه داد: بعضی اوقات مشاهده می شود که پسماندها مدیریت نمی شوند و نخاله ساختمانی در حاشیه رودخانه و و زمین کشاورزی تخلیه شده و باعث از بین رفتن سرمایه های طبیعی ما میشوند.
بازگیر با تاکید بر اینکه براساس قانون اساسی حفظ محیط زیست وظیفه عمومی و همگانی است افزود: وجود سازمان حفاظت محیط زیست و یا سازمان جنگل ها به معنای این نیست که مسئولیت از دوش سایر نهاد ها برداشته می شود و نهادهای دیگر گاهی اوقات مسائل مربوط به محیط زیست را فقط برعهده این سازمان می دانند و حتی گاهی به جای پاسخگویی، مطالبه گری میکنند.
انتهای پیام