دام سبک آلوده مهمترین عامل انتقال بیماری تب مالت به انسان

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: جمعیت دام سبک آلوده مهمترین عامل انتقال بیماری تب مالت به انسان است.

دکتر حسن قاسمی فرد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، افزود: در حال حاضر تست های سرمی انجام شده، بیشتر برای شناسایی دام های سنگین که در مراکز صنعتی پرورش می یابند، انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد: بیماری تب مالت که از دام سبک به انسان منتقل می شود در مقایسه با تب مالتی که از جمعیت دام سگنن به انسان منتقل خواهد شد از شدت زیادتری برخوردار است.

قاسمی فرد در پاسخ به این سوال از آنجاییکه این بیماری بیشتر از دام سبک به انسان می شود تا دام سنگین، چرا رویه تغییر پیدا نمی کند و تست و خون گیری بیشتر در دام سبک انجام نمی شود تا دام سنگین؟ اظهار کرد: واکسیناسیون فراگیری که علبه بیماری تب مالت در جمعیت دام سبک انجام می شود در روش های آزمایشگاهی تشخیص این بیماری تداخل ایجاد می کند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر تست و کشتار به منظور تشخیص بیماری تب مالت در جمعیت دام سبک و به صورت موردی در مکان هایی انجام می شود که دانشگاه علوم پزشکی اعلام می کند و در بقیه جمعیت دامی سبک واکسیناسیون فراگیر انجام می شود.

این مقام مسئول توضیح داد: از سال گذشته طرحی انجام شده که بر اساس آن تمامی دام های سنگین ماده و 10 درصد دام های نر که به کشتارگاه برای کشتار منتقل می شوند برای تشخیص این بیماری مورد خون گیری انجام شد که در فاز اول اجرای این طرح 149 راس خون گیری شدند که 11 یک مورد مثبت بود.

به گفته وی این طرح برای دام های سبک ماده بالاتر از دو سال نیز اجرایی شد که از 64 راس خون گیری شد و دو راس دام سبک بیمار بودند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: اجرای این طرح طی چند فاز دیگر در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر آن طی سال گذشته به صورت پایلوت دو هزار و 395 راس دام سنگین روستایی در شهرستان فاروج خون گیری شدند که از این تعداد 11 مورد مثبت بودند.


انتهای پیام
  • چهارشنبه/ ۲ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 97030201029
  • خبرنگار :

برچسب‌ها