به گزارش ایسنا به نقل از فایننشال تایمز، عباس آخوندی – وزیر راه و شهرسازی ایران - در سفر به دهلی نو، پایتخت هند، در دیداری با همتای خود عنوان کرده است که پروژه مدیریت و توسعه بندر تجاری و استراتژیک هند تا یک ماه آینده در یک قرارداد کوتاه مدت به یک شرکت هندی واگذار میشود.
بندر چابهار که در استان سیستان بلوچستان ایران واقع شده است، از اهمیت خاصی برای کشورهای ایران، هند، افغانستان، پاکستان و به طور کلی آسیای میانه برخوردار است و موجب تسهیل روابط تجاری و دسترسی این کشورها به یکدیگر میشود.
آخوندی همچنین خاطرنشان کرده است که برای تکمیل و توسعه این بندر استراتژیک تنها لازم است یک راه و کانال امن بانکی میان ایران و هند که مورد قبول بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است، ایجاد شود که تاکنون زیرساختهای آن فراهم شده و طرف هندی نیز آن را پذیرفته است.
وی با اشاره به سرمایهگذاریهای دوطرفه میان هند و ایران بر روی توسعه بندر چابهار، اعلام کرده است که ما هماکنون به سمت و سوی بهرهبرداری از این بندر و پروژه پیش خواهیم رفت و تحویل آن به شرکت هندی عرض یک ماه آینده صورت خواهد پذیرفت.
نخستین مرحله از پروژه توسعه و مدیریت بندر چابهار در دسامبر سال گذشته ۲۰۱۷ میلادی توسط حسن روحانی – ریاست جمهوری ایران – به بهره برداری رسید.
وی در ادامه افزود امیدواریم تحریم های خصمانه و اقتصادی ایالات متحده آمریکا علیه ایران، در روابط تجاری و تبادلات نفتی میان این دو کشور شکاف و اختلال ایجاد نکند.
قرارداد همکاری میان ایران و هند برای توسعه بندر چابهار پس از دیدار تاریخی روسای بلندپایه دو کشور به دعوت ناندرا مودی، نخست وزیر هند از حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در ماه مه سال ۲۰۱۶ میلادی صورت گرفت.
نخست وزیر هند در این دیدار وعده داد که در بندر شهید بهشتی چابهار ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری خواهد کرد. چابهار برای هندوستان اهمیتی سوقالجیشی دارد و نقطه اتصال این قدرت نوظهور اقتصادی با بازارهای هدفش در کشورهای آسیای میانه و در مراحل بعد هم با شرق اروپا و منطقه قفقاز است.
البته هند برای اتصال به بازارهایش در آسیای میانه و قفقاز، از بنادر پاکستان هم میتواند استفاده کند اما چابهار چه به لحاظ سیاسی و چه به لحاظ اقتصادی از بنادر پاکستان برای هند باصرفهتر و مطمئنتر است. بنابراین اهمیت ژئوپلوتیکی و جغرافیایی بندر چابهار ایران موجب شده است که هند برای توسعه و مدیریت این منطقه آزاد تجاری سرمایه گذاری های هنگفتی کرده و با ایران در این خصوص همکاری کند.
انتهای پیام