«سوزن‌دوزی» حلقه گمشده در صنایع‌دستی کشور

یک هنرمند سوزن‌دوز بلوچی گفت: امروزه زندگی حالت تجملاتی به خود دارد، اما تقریباً می‌توان گفت مردم به سراغ هنرهای سنتی و دستی هم می‌روند و علاقه دارند.

«الهه برآهویی» در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: هنر استان ما بیشتر حول محور سوزن‌دوزی اصیل بلوچی است که بر روی نوارها، کیف‌ها و صنایع‌دستی خود به کار می‌بریم.

وی ادامه داد: این هنر در ذات همه هنرمندان سیستان و بلوچستان است، دختران این استان همه به این هنر در خانواده خود مشغول هستند و به نوعی برای آن‌ها یک شغل محسوب می‌شود.

این هنرمند سوزن‌دور در خصوص الهام گرفتن برای طراحی، خاطرنشان کرد: ایده سوزن‌دوزی بلوچی همواره به صورت ذهنی بوده و تمام نقش و نگاری که بر روی آثار خود پیاده می‌کنیم به صورت ذهنی و ایده‌ای بوده که بر روی پارچه‌های مخصوص نقش می‌زنیم.

برآهویی تصریح کرد: نقش‌هایی که بر روی یک اثر سنتی زده می‌شود به خلاقیت هنرمند باز می‌گردد. همچنین در این سوزن‌دوزی تلفیق رنگ‌ها بسیار حائز اهمیت بوده که این امر نیز بر اثر ذوق هنرمند شکل می‌گیرد.

این هنرمند سوزن‌دور گفت: در کشور این هنر به طور جد جا نیفتاده است و اکثر هنرمندان کسانی هستند که کارهای نفیس مانند دوخت رومیزی و کوسن انجام می‌دهند که حالت تجملاتی و مدرن دارد و مردم نیز از آن‌ها استقبال می‌کنند.

برآهویی تصریح کرد: خرید مواد اولیه در گذشته مشکل‌ساز نبود اما با گرانی کنونی، هر بار برای تأمین مواد اولیه خود با کمی افزایش قیمت روبه‌رو می‌شویم.

وی گفت: برگزاری نمایشگاه برای هنرهای دستی امری ضروری است، در این راستا می‌توان تبلغیات را در سطح گسترده‌ای انجام دهیم تا مردم نیز با این فضاها آشنا شوند هم‌چنین بتوانند با هنرهای هر شهر و استان انس بگیرند و حتی بتوانند ایده‌پردازی نیز انجام دهند.

این هنرمند سوزن‌دور یادآور شد: سوزن‌دوزی بلوچی آیین خاص خود را دارد و در بیشتر آثار خود از رنگ قرمز استفاده می‌کنند این رنگ نماد بلوچ است.

برآهویی تصریح کرد: لباس بلوچی یکی از لباس‌های فاخر و گران قیمت است و اکثراً در دوخت آن‌ها استفاده از طیف رنگی شاد را مورد استفاده قرار می‌دهند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۴:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 97061809030
  • خبرنگار :