استقبال آمریکا از مخالفت دادگاه کیفری بین المللی با تحقیقات درباره جنگ افغانستان

در پی مخالفت قضات دادگاه کیفری بین‌المللی با درخواست یک دادستان برای تحقیقات در خصوص جنایات رخ داده به ویژه از سوی نیروهای آمریکایی در جنگ افغانستان، دولت آمریکا از این تصمیم استقبال و آن را تحسین کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، دادگاه کیفری بین المللی اخیراً در بیانیه‌ای اعلام کرد، قضات این دادگاه با گشایش این تحقیقات درخواست شده از سوی یک دادستان درباره جنایت جنگی در افغانستان به صورت متفق‌القول مخالفت کردند.

بر اساس یک بیانیه‌ دادگاه کیفری بین‌المللی، قضات این دادگاه در خصوص مخالفتشان با  گشودن این پرونده تحقیقات، معتقدند انجام این کار نفعی برای عدالت نخواهد داشت.

قضات دادگاه کیفری بین المللی در بیانیه‌ای به وجود مشکلاتی نظیر بی ثباتی در افغانستان و عدم وجود شانس همکاری با بازرسان در این کشور اشاره کرده و به همین دلیل مدعی شدند این "تحقیقات به منافع عدالت خدمت نخواهد کرد".

این در حالی است که یک هفته پیش آمریکا روادید مربوط به فاتو بنسودا، یک دادستان ارشد دادگاه کیفری بین المللی را لغو کرد و گمان برده می‌شود این کار را در پاسخ به اقدام او در بررسی جنایات احتمالی نیروهای آمریکایی در افغانستان انجام داده است.

دادستان‌های دادگاه کیفری بین‌المللی بیش از یک دهه است که سواستفاده‌ها و جنایات ارتکابی از سوی همه طرف‌ها در جنگ افغانستان را مورد بررسی قرار می‌دهند.

با وجود آن که این دادگاه اعلام کرده بود "پایه و اساسی معقول" برای باور به وقوع این جنایات در افغانستان وجود دارد، اما قضات دادگاه گفتند وضعیت فعلی در افغانستان باعث محدود شدن شدید دورنمای موفقیت هر گونه تحقیقات و پیگرد قضایی می‌شود.

آنها همچنین گفتند که از زمان آغاز تحقیقات درباره جنگ افغانستان در دادگاه کیفری بین‌المللی از سال ۲۰۰۶ تاکنون، مدت زمانی طولانی سپری شده و این دادگاه نیاز دارد برای استفاده از منابعش فعالیت‌هایش را برحسب شانس بیشتر موفقیت اولویت بندی کند.

در عین حال دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در بیانیه‌ای بعد از این تصمیم دادگاه گفت: این یک پیروزی بین المللی بزرگ نه فقط برای این وطن پرستان بلکه برای حاکمیت قانون است. ما از این تصمیم استقبال می‌کنیم و بر موضعمان تاکید می‌کنیم که آمریکا نسبت به شهروندانش عالی‌ترین استانداردهای اخلاقی و قانونی را اعمال می‌کند.

دولت ترامپ خط مشی سرسختانه‌ای در برابر دادگاه کیفری بین المللی داشته و تهدید کرده که روادید مربوط به آن دسته از مقامات این دادگاه که درباره نیروهای آمریکایی تحقیقات انجام دهند را رد خواهد کرد و در عین حال هشدار داده که اگر این تحقیقات بیشتر به جلو برود تدابیر سرسختانه‌تر نظیر اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه این دادگاه را در نظر خواهد گرفت.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98012409418
  • خبرنگار : 71415