به گزارش خبرنگار ایسنا، هاشم امینی امروز (سه شنبه) در نشست خبری هفته صرفه جویی در مصرف آب، با بیان اینکه واژه سازگاری با کم آبی به خصوص در اقلیم های خشک و نیمه خشک در وزارت نیرو مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: خوشبختانه ما در اصفهان با همکاری رسانه ها برای تحقق این امر فرهنگ سازی خوبی انجام داده ایم.
وی با بیان اینکه در سال 97 در بخش خانگی 6.8 درصد نسبت به سال 96 مدیریت مصرف داشتیم، افزود: دربخش غیرخانگی 7.1 درصد کاهش مصرف داشتیم و در مجموع در حوزه شرب در بخش خانگی و غیرخانگی 6.9 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش مصرف داشته ایم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به شرایط سخت آبی در تابستان سال گذشته، گفت: خوشبختانه به دنبال بارش های امسال، شرایط بهتر آبی و به خصوص سد زاینده رود خوب است و مطابق آخرین آمار تا امروز سد زاینده رود حدود 800 میلیون مترمکعب آبگیری کرده است، البته این سوال وجود دارد که چرا هنوز در سطح شهر افت فشار آب داریم.
رفع افت فشار آب با اتمام سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ
وی به دلیل افت فشار و بعضا قطعی آب در برخی طبقات اشاره کرد و افزود: این موضوع به دلیل عدم اتمام سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ است، در حالی که اجرای این سامانه باید در سال 86 به اتمام و تحویل شرکت آب و فاضلاب اصفهان می شد، اما به دلایل اداری و برخی مجوزها این پروژه مهم هنوز به اتمام نرسیده است. البته باید توجه داشت که این طرح به عنوان طرح پدافند غیرعامل بعد از اتمام موجب حل مشکل جمعیت 4 میلیونی استان اصفهان می شود.
امینی در خصوص روند اجرای این طرح، گفت: شرکت آب منطقه ای اصفهان اکنون در حال احداث تصفیه خانه و خطوط آبرسانی این طرح است، البته تاکید مدیریت استان بر اتمام هر چه سریع تر سامانه دوم آبرسانی اصفهان است تا در ایام پیک تابستان بتوانیم از ظرفیت این سامانه استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه افق سامانه اول آبرسانی اصفهان بزرگ در سال 86 تمام شد و بعد از این سال باید طرح دیگری وارد مدار می شد، افزود: از سال 86 تاکنون مردم مدیریت مصرف آب داشته اند و سرانه مصرف آب در اصفهان از 189 لیتر بر ثانیه به 149 لیتر بر ثانیه کاهش یافته است.
سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ یک مطالبه خاص است
وی تصریح کرد: سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ یک مطالبه خاص است و مورد تاکید مدیران و نمایندگان استان است و برای تکمیل آن سه هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و حتی اگر سد زاینده رود هم سرریز کند، اگر این سامانه وجود نداشته باشد همچنان ظرفیت سامانه اول آبرسانی اصفهان بزرگ دچار کمبود است.
امینی همچنین با تاکید بر اینکه بارش ها از مسئولیت ما در مدیریت مصرف آب برای سازگاری با کم آبی در اقلیم خشک و ونیمه خشک کم نمی کند، گفت: باید با آموزش مصرف بهینه آب آن را از شعار به عمل تبدیل کنیم، چرا که فرهنگ سازی یک موضوع هفتگی، ماهیانه، فصلی و سالیانه نیست و باید رفتار پایداری در حوزه مدیریت مصرف آب در این اقلیم خشک و نیمه خشک داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به رتبه نخست شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در صنعت آبفا کشور، اظهار کرد: سال گذشته برای کسب این رتبه اقداماتی در سه بخش فنی، فرهنگی و قانونی در جهت فرهنگ سازی و سازگاری با کم آبی انجام دادیم که این اقدامات موجب کاهش 6.9 درصدی مصرف آب نسبت به سال 96 و همچنین ذخیره 23 میلیون متر مکعبی آب شد.
تجهیز تمام نقاط شهر به ایستگاه آنلاین مدیریت فشار
وی با اشاره به اقدامات فنی این شرکت طی سال گذشته در بخش بندی شهرها، گفت: در این راستا شهر اصفهان را برای عبور از شرایط سخت به 23 بخش تقسیم کردیم، همچنین شبکه شهر اصفهان و سامانه 56 شهر و 300 روستا را مجهز به سامانه هوشمند تله متری کردیم که موجب توزیع میلیمتری آب شد و تمام نقاط شهر مجهز به ایستگاه آنلاین مدیریت فشار شد.
امینی در خصوص گلایه مردم نسبت به تامین آب شرب آنها از منابع آب چاه ها، گفت: زمانی که مردم نیاز به آب دارند ناچار هستیم بخشی از آب مورد نیاز آنها را از چاه ها تامین کنیم که میزان بسیار ناچیزی است.
وی افزود: در حال حاضر حدود یک هزار لیتر بر ثانیه آب مورد نیاز مردم را از چاه ها تامین می کنیم که در قیاس با 11 هزار لیتر تصفیه شده عدد ناچیزی است، البته آب چاه مورد استفاده باید کیفیت لازم را داشته و مورد تایید مرکز بهداشت استان باشد و خط قرمز ما در استفاده از آب های زیرزمینی باکیفیت است.
اصلا جیره بندی آب نداریم
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تصریح کرد: با وجود کمبود آب اصلا جیره بندی آب نداریم و با مدیریت مصرف و توزیع تابستان را با خیال راحت پشت سر می گذاریم.
وی با اشاره به اختلاط آب چاه های فلمن و تصفیه خانه باباشیخعلی، تاکید کرد: چاه های سطح شهر بیشتر در شمال شرق و غرب شهر اصفهان قرار دارد، در جنوب اصفهان به جهت بافت زمین شناسی، چاهی وجود ندارد و با برنامه ریزی صورت گرفته در سال گذشته چاه ها را به خطوط انتقال آب متصل کردیم تا تغییر طعم آب در برخی خطوط مشهود نباشد.
امینی در خصوص شرایط چاه های فلمن، گفت: چاه های فلمن زمانی 3 هزار لیتر بر ثانیه آب داشت که متاسفانه به دلیل خشکسالی طی یک دهه گذشته اکنون این چاه ها 300 لیتر بر ثانیه آب دارد.
وی در ادامه در خصوص میزان پرت آب و یا آب بدون درآمد در شبکه های شهری، اظهار کرد: طی چند سال گذشته با اقدامات شرکت آبفا اصفهان، میزان آب بدون به 16.1 درصد رسیده که پایین ترین رقم در کشور است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به نشت یابی های متعدد در شبکه آب شرب استان، گفت: در این راستا 85 کیلومتر اصلاح شبکه آب، 6 هزار و 637 کیلومتر را اصلاح و بازسازی شبکه انجام دادیم، همچنین با ملزم کردن خود به عملیات نشست یابی شبکه و انشعابات، 236 کیلومتر شبکه آب و 13 هزار و 337 انشعاب آب را پیمایش کردیم و در این مسیر 130 مورد در شبکه و 217 مورد در انشعابات نشت یابی کردیم که همه آن برطرف شد و تمام این اقدامات طی10 سال گذشته موجب بازگشت 700 لیتر بر ثانیه آب به چرخه توزیع شد.
ضرورت بازچرخانی آب خاکستری
وی در ادامه با اشاره به ضرورت بازچرخانی آب خاکستری در حوزه اقدامات فنی، گفت: در این راستا تفاهم نامه ای با سازمان نظام مهندسی ساختمان استان انجام دادیم که باید آب در منازل بازچرخانی شود.
امینی با تاکید بر اینکه خوشبختانه در بخش صنعت، فولاد مبارکه اقدامانی را در بخش بازچرخانی آب انجام داده است، گفت: در قرارداد بیع متقابل شرکت آبفا مقرر شد شبکه فاضلاب 9 شهر با ظرفیت سرمایه گذاری فولاد مبارکه اجرا شود و به ازای آن پساب فاضلاب آن شهرها به شرکت فولاد مبارکه منتقل شود، همچنین طی قرارداد سال گذشته با ذوب آهن مقرر شد فاضلاب شهر فولادشهر و ایمانشهر در اختیار این کارخانه قرار گیرد و از پساب به جای آب برای تولید استفاده کنند.
وی همچنین در خصوص پایش مشترکین پرمصرف طی سال گذشته در اصفهان، اظهار کرد: در سال 87، 66 درصد مردم اصفهان بین صفر تا بیست قرار داشتند که در سال 97، 90 درصد مشترکین بین صفر تا بیست قرار گرفتند که این رکورد بسیار خوبی در حوزه مدیریت مصرف است.
بهره برداری از پروژه آبرسانی به باغ بهادران تا دو ماه آینده
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در ادامه به برخی پروژه های شرکت آبفای استان اصفهان اشاره کرد و گفت: درحال حاضر پروژه آبرسانی به باغ بهادران در حال انجام است که تا دو ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید، همچنین طرح آبرسانی به گلشهر و روستاهای آن با حضور وزیر نیرو به بهره برداری رسید، آبرسانی به دهاقان و روستاهای آن نیز تا پاییز امسال به بهره برداری می رسد و طرح آبرسانی به تودشک نیز اوایل سال 98 به اتمام خواهد رسید.
وی با اشاره به ساخت سه تصفیه خانه در استان، گفت: بهره برداری از تصفیهخانه خوانسار، اجرای تصفیه خانه چادگان با بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی و همچنین تصفیه خانه شهر اژیه با 90 درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا است.
امینی با بیان اینکه طی یک سال گذشته در سطح استان 295 کیلومتر لوله گذاری آب و 331 کیلومتر لوله گذاری فاضلاب انجام شد، افزود: در این مدت 12 هزار مترمکعب مخزن آب در استان به بهره برداری رسید و هفت هزار مترمکعب مخزن دیگر در حال احداث است، همچنین 18 هزار و 240 فقره انشعاب آب و 21 هزار و 600 فقره انشعاب فاضلاب واگذار شده است.
وی همچنین با اشاره به اقدامات دیگر شرکت آبفا در حوزه روستایی، اظهار کرد: از مجموع 1286 روستای استان 953 روستا تحت پوشش آب شرب بهداشتی و سالم قرار دارند که یکی از سیاست های وزارت نیرو برای تامین آب پایدار و سالم ایجاد مجتمع های آبرسانی روستایی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با بیان اینکه41 مجتمع آبرسانی روستایی در استان وجود دارد، افزود: 14 مجتمع در قالب 217 روستا به بهره برداری رسیده و 27 مجتمع نیز برای 257 روستا با پیشرفت فیزیکی 48 درصد درحال احداث است و 130 میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی و 85 میلیارد تومان نیز از محل اعتبارات استانی هزینه شده است که 500 میلیارد تومان دیگر برای تکمیل این طرح ها نیاز است.
وی گفت: در سال 97 از روستاهای تحت پوشش، آبرسانی سیار روستاها از 179 به 125 روستا کاهش یافته و روستاهای غیرتحت ما نیز از 126 روستا به 110 روستا کاهش یافته است.
امینی همچنین در خصوص پروژه بازسازی شبکه فاضلاب شهر اصفهان، اظهار کرد: پروژه بازسازی شبکه فاضلاب شهر اصفهان یکی از مطالبات جدی ما است و این پروژه از محل فاینانس چینی در حال اجرا است که با ارز آزاد رقم آن 736 میلیارد تومان است و در بافت سخت شهر شبکه قدیمی را جمع آوری و شبکه جدید ایجاد می کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات این شرکت در حوزه دولت الکترونیک، تاکید کرد: معرفی درگاه ussd برای کاهش مراجعات مردمی و حذف قبوض کاغذی که از سه محله شهر آغاز می شود، از جمله این طرح ها است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان افزود: سالانه هشت هزار برگه قبض در کل استان توزیع می کنیم که حذف آن موجب کاهش مصرف کاغذ و کمک به محیط زیست می شود همچنین باعث کاهش مراجعات مامورین و حذف خطای آنها می شود.
انتهای پیام