تا 1405؛

استان مرکزی باید 656 میلیون مترمکعب آب کمتر مصرف کند

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی گفت: استان مرکزی باید در بخش کشاورزی 656 میلیون مترمکعب آب کمتر مصرف کند.

به گزارش ایسنا، عزت الله آمره‌ای در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی با اشاره به ادامه اجرای برنامه سازگاری با کم آبی تا افق 1405(پایان برنامه هفتم توسعه کشور)، افزود: برای رسیدن به آب قابل برنامه‌ریزی در استان مرکزی باید 645 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی انجام شود.

وی با بیان اینکه میزان مصرف آب تجدیدپذیر در کشور باید به 40 درصد برسد، تحقق این عدد در کشور را محال دانست و گفت: به همین دلیل مصرف 82 درصد آب تجدیدپذیر در کشور هدفگذاری شده است. برای مصرف 82 درصدی آب تجدیدپذیر در کشور باید 747 میلیون مترمکعب کاهش مصرف و برای تحقق 40 درصدی یک میلیارد و 500 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی انجام گیرد که رقم بسیار بالایی است.

آمره‌ای با اشاره به برنامه‌های تدوین شده توسط دستگاه‌های اجرایی مرتبط جهت کاهش مصرف آب، تصریح کرد: شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی برنامه‌ها و پروژه‌هایی را تدوین کرده است که براساس آن تا پایان برنامه سازگاری با کم آبی، 853 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی انجام می‌شود که بخشی از این میزان صرفه جویی به میزان 656 میلیون مترمکعب در قالب اجرای سیستم نوین آبیاری توسط جهاد کشاورزی انجام خواهد شد.

وی افزود: براساس برنامه‌ریزی انجام شده، تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور 31 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی توسط شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی، 43 میلیون در حوزه صنعت و 18 میلیون با اقداماتی همچون خشکه‌کاری، اصلاح سیستم آبیاری و جلوگیری از کشت گیاهان آب‌بر و ... توسط شهرداری ها محقق خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی تصریح کرد: میزان آب قابل برنامه‌ریزی استان دو میلیارد و 11 میلیون مترمکعب است که با اجرای برنامه‌های صرفه‌جویانه، مصرف استان به یک میلیارد و 869 میلیون مترمکعب می‌رسد و از مصرف 108 درصدی آب به 78 درصد دست می‌یابیم.

وی با بیان اینکه با اجرای این برنامه مصرف آب‌های زیرزمینی، 825 میلیون مترمکعب و مصرف آب‌های سطحی 64 میلیون مترمکعب کاهش می یابد، گفت: با اجرای این برنامه 20 میلیون مترمکعب در حوزه آب شرب، 43 میلیون مترمکعب در حوزه صنعت، 776 میلیون مترمکعب در حوزه کشاورزی، 30 میلیون مترمکعب در حوزه محیط زیست و 18 میلیون مترمکعب در بخش فضای سبز صرفه‌جویی حاصل می‌شود که 87 درصد این صرفه‌جویی‌ها مربوط به بخش کشاورزی است.

آمره اضافه کرد: اگر امروز مصرف آب در حوزه کشاورزی 90 درصد باشد، با اجرای این برنامه مصرف این حوزه به 86 درصد می رسد، اما نکته اینجاست که برای اجرای این برنامه باید منابع مالی و اعتباری در اختیار باشد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۲ مهر ۱۳۹۸ / ۱۶:۴۵
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 98072216938
  • خبرنگار : 50210