مرمت گنبد شیخ لطف‌الله و یک علامت سؤال

عضو هیئت‌علمی دانشکده مرمت دانشگاه هنر اصفهان، ضمن تأکید بر اینکه هر گونه اظهارنظر درباره مرمت اخیر گنبد مسجد شیخ لطف‌الله، منوط به بررسی کارشناسی این گنبد از فاصله نزدیک است، یک پرسش جدی را نیز در خصوص این مرمت مطرح کرد.

عیسی اسفنجاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از دور نمی‌توان درباره مرمت گنبد شیخ لطف‌الله قضاوت کرد و اظهارنظری این‌چنین، سطحی است نه علمی؛ به همین دلیل هر گونه صحبت کارشناسی درباره جزییات مرمت اخیر گنبد شیخ لطف‌الله نیازمند بررسی از فاصله نزدیک است.

وی ادامه داد: در حال حاضر نمی‌دانیم اتفاقی که رخ‌ داده، بخشی از مراحل کار است و به‌مرور زمان درست می‌شود یا اینکه اشتباه است.

عضو هیئت‌ علمی دانشکده مرمت دانشگاه هنر اصفهان خاطرنشان کرد: یک سؤال جدی درباره مرمت گنبد شیخ لطف‌الله در ذهن من نقش بسته و آن‌هم اینکه آیا صلاح بود همه کاشی‌های گنبد پایین آورده و از نو نصب شود؟ آیا نمی‌شد با هزینه کمتر پول و انرژی و با حداقل دخالت، کاشی‌های آسیب‌دیده این گنبد را به‌صورت موضعی مرمت کرد؟

وی با بیان یک مثال گفت:وقتی اشکالی در قسمتی از یک فرش به وجود می‌آید، ما آن قسمت را رفو می‌کنیم؛ به این معنی که کل تاروپودش را از هم جدا نمی‌کنیم و فرش را دوباره حتی با همان مصالح می‌بافیم. با توجه به همین مثال درباره گنبد شیخ لطف‌الله نیز شاید این روش که اشکالات به‌صورت موضعی رفع شود بهتر بود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳ آذر ۱۳۹۸ / ۰۹:۳۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 98090301196
  • خبرنگار :