مصیب امیری پنجشنبه 21 آذر گفت: ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی 25 آذر ماه با هدف بازدیدی سه روزه از فعالیت هنرمندان و کارگاه های صنایع دستی و بررسی ادامه روند پرونده ثبت جهانی شیراز، وارد این شهر میشوند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی فارس، امیری با اشاره به اینکه انتخاب شهرها و روستاهای ملی و جهانی در معرفی و توسعه و ترویج صنایع دستی آن منطقه تاثیر به سزایی دارد، افزود: سال گذشته "غاده هیجاوی رئیس منطقه غرب آسیا و اقیانوسیه و ارزیاب شورای جهانی صنایع دستی"، در سفر به شیراز، بازدیدی از برخی از کارگاهها و فروشگاههای عرضه کننده صنایع دستی داشت و با توجه به تنوع تولید محصولات و صنایع دستی در این شهر، بر ثبت شیراز در فهرست شهرهای جهانی صنایع دستی تاکید کرد.
این مقام مسئول اضافه کرد: شهر شیراز خاستگاه هنرهای سنتی چون خاتم، کاشی هفت رنگ و قلم زنی است و دیگر هنرهای دست ساز این شهر نیز همواره مورد توجه گردشگران قرار داشته و شهرت ملی وجهانی دارند و همین ظرفیتها دلیل بر تهیه و تکمیل پرونده شیراز برای ثبت در شورای جهانی صنایع دستی بود.
امیری گفت: هماکنون در شهر شیراز بیش از 80 رشته صنایع دستی فعال است که قابلیت ثبت در فهرست جهانی را دارند و قطعا محقق شدن این امر، منجر به جلب توجه مخاطبان و رشد سطح کیفی محصولات، افزایش فروش و ارزآوری بیشتر، رفع بیکاری، ارتقاء زیرساختهای تولیدی و توجه بیش از پیش به حوزه آموزش می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس با بیان اینکه 20 هزار صنعتگر و هنرمند در زمینه صنایع دستی در شیراز فعالند، خاطر نشان کرد: تاکنون 13 هزار پروانه تولید انفرادی و کارگاهی برای این هنرمندان صادر شده است.
به گزارش ایسنا و برابر اعلام نتایج سومین جلسه شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی ایران که 31 تیر امسال برگزار شد، شیراز به عنوان شهر ملی صنایع دستی ثبت شده بود و اگر مراحل ثبت جهانی توسط ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی انجام شود، تا پایان امسال عنوان شهر جهانی صنایع دستی نیز به سایر عناوین شیراز اضافه خواهد شد.
انتهای پیام