برگزاری سلسله جلسات "ابـرریـسـمان" در دانشگاه شریف

انجمن علمی فیزیک دانشگاه شریف با همکاری حلقه مطالعاتی کوانتا، سومین جلسه از سلسله جلسات ابرریسمان را برگزار می‌کند.

به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، نظریه ریسمان موضوع گسترده و متنوعی است که تلاش دارد تا تعدادی از مسائل عمیق فیزیک بنیادی را حل کند. این نظریه برای مسائل متعددی در فیزیک سیاهچاله و کیهان شناسی اولیه جهان اعمال شده و موجب پیشرفتهای عمده ای در ریاضیات محض شده است. به علت این که نظریه ریسمان توضیح یکپارچه‌ای از گرانش و فیزیک ذرات را ارائه می‌دهد، کاندیدی برای نظریه همه چیز است، مدل ریاضیاتی خودبسنده که تمام نیروهای بنیادی و اشکال مختلف ماده را توصیف می‌کند.

نظریه ریسمان اولین بار در اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی، به عنوان نظریه‌ای برای نیروی هستهای قوی مورد مطالعه قرار میگرفت، تا اینکه این ایده رها شده و پس از آن به هدف کرومودینامیک کوانتومی مورد مطالعه قرار گرفت. سپس، مشخص شد که دقیقاً همان ویژگی‌هایی که مطالعه نظریه ریسمان‌ها را به عنوان نظریه‌ای برای نیروی قوی هسته‌ای نامناسب می‌ساخت، آن را کاندید امیدوار کننده‌ای برای نظریه گرانش کوانتومی می‌کند. بعدها نظریه ریسمان گسترش پیدا کرد و به نظریه ابرریسمان، معروف شد.

مباحث جلسه سوم از سلسله جلسات ابرریسمان با موضوع "مباحث ویژه در مکانیک کلاسیک و هندسه" توسط  سید محمدحسین شریفی کلهرودی، روز چهارشنبه ۱۱ دی، ساعت ۱۵، در دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۱ دی ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: باشگاه دانشجویان
  • کد خبر: 98101108157
  • خبرنگار :