توسعه لنزهای تماسی مبتنی بر باتری و دارای قابلیت خود مرطوب کنندگی

پژوهشگران "دانشگاه توهوکو "(Tohoku University) ژاپن در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه لنزهای تماسی شده اند که قابلیت خود مرطوب کنندگی دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدگجت، دانشمندان دانشگاه توهوکو ژاپن در مطالعه اخیرشان که در مجله "Advanced Material Technologies" منتشر شد خبر از توسعه لنز تماسی که با استفاده از اشک پشت پلک را مرطوب می‌کند، داده‌اند.

هنگامی که افراد از لنز تماسی استفاه می‌کنند، چشم آنها خشک می‌شود و اغلب منجر به موارد جدی مانند سندرم خشکی چشم می‌شود که این موضوع نیز می‌تواند منجر به زخم‌های قرنیه و التهاب چشم شود.

برای غلبه بر این مشکل، پژوهشگران ژاپنی با استفاده از یک هیدروژل موفق به توسعه یک لنز تماسی شده‌اند که می‌تواند بار الکتریکی را در سراسر سطح آن حمل کند. جریان الکتریکی با تکیه بر فرآیندی به نام "جریان الکترواوسموتیک"(electroosmotic flow) اشک بر روی بر لنزهای تماسی قرار می‌دهد.

این فرآیند مرطوب کنندگی اتوماتیک که در صورت تمایل، چشمک زدن را کمی سخت می‌سازد، می‌تواند تا زمانی که جریان در لنز وجود داشته باشد ادامه یابد. قدرت این لنزها توسط باتری‌های زیست سازگار ریز (باتری Mg / O۲ و باتری آنزیمی فروکتوز / O۲) تامین می‌شود.

پژوهشگران اظهار کرده‌اند که می‌توانند ترکیبات لنزهای مختلفی را ایجاد کنند که دارای تراکم شارژ متفاوتی هستند و به همین دلیل سرعت جریان اشک متفاوتی دارند.

در حال حاضر این پروژه در مرحله آزمایشگاهی است، اما محققان بر این باورند که به زودی ممکن است شاهد لنزهای تماسی باشیم که حتی با وجود مدت طولانی بر روی چشم باعث خشکی چشم نمی‌شوند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۶ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۳:۴۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98110604079
  • خبرنگار : 71607