به گزارش ایسنا، آخرین اجرای نمایش «متساویالساقین» شب گذشته (یکشنبه ١٣ بهمنماه) به روی صحنه رفت، با آنکه نمایش با ١۵ دقیقه تاخیر آغاز شد اما طنازیهای بازیگران جوان، باورپذیری شخصیتها، گرهها و معماهای داستان، استفاده مناسب از موسیقی، تماشاگران را تا آخرین لحظه روی صندلی حفظ کرد و در پایان هم مورد توجه مخاطبانش قرار گرفت.
«متساویالساقین»، با دست مایه قرار دادن روایتی واقعی که دهه ٨٠ در شهر گرگان رخ داده، معضلات اجتماعی را در کلاس ساده درس به نمایش کشید. راوی این داستان نیز دختران محصلی بودند که هر یک در قالب یک قشر و تفکر اجتماعی حاضر شدند. قصه در یک دبیرستان دخترانه اتفاق میافتد. ماجرا از یک صحنه دزدی از دانشآموزان شروع میشود و به پیدا کردن جنین در توالت مدرسه میکشد، در ادامه تنش بین دانشآموزان و مدیرِ در آستانه بازنشستگی مدرسه، بر سر حل معمای این دبیرستان با جابهجا شدن مرزهای اخلاقی، بالا میگیرد.
عمادالدین رجبلو، نویسنده و کارگردان این نمایش که قبلاً تئاتر اجتماعی دیگری را در فضای مدرسه به روی صحنه برده بود، در گفتوگو با ایسنا از مصائب اجرای نمایشهایی با موضوع معضلات اجتماعی، سخن گفت و افزود: پرداختن به موضوعات اجتماعی در تئاتر هر روز سختتر و محدودیتها هر بار بیشتر میشود.
او که نسبت به تغییر قصهاش با توجه به ممیزیهای وارد شده گلهمند بود، گفت: به نمایش متساویالساقین که قصه واقعی از جامعه را روایت میکند، ۴٣ مورد ممیزی وارد کردند تا اجازه اجرا در شهرستان را بگیرد.
کارگردان «متساویالساقین» قبلا گفته بود که این ممیزیها نه تنها متن، بلکه پایانبندی و نام داستان را نیز تغییر داده و نمایش را کوتاه کرده است.
متساویالساقین که کاری از گروهی دانشجویی است، پیش تر در شهر گرگان و تهران اجرا داشته و در بخش مسابقه جشنواره تئاتر فجر زیر ذرهبین داروان رفته است.
این نمایش در سیوسومین جشنواره تئاتر فجر چهار اجرا داشت که شب گذشته آخرین آن روی صحنه رفت.
انتهای پیام