دکتر عبدالرضا نوروزی، دبیر علمی سومین کنگره بینالمللی تغذیه بالینی، اظهار کرد: این کنگره در محورهای تغذیه در بیماران با شرایط بحرانی (بیماران بستری در ICU)، رژیمهای غذایی ویژه و بیماریها (شامل رژیمهای کتوژنیک، بدون گلوتن و Low FODMAP)، روزه و سلامت، تغذیه در کاشکسی و سارکوپنی، چاقی و درمان آن، کترینگ بیمارستانی، اعتباربخشی آموزشی و ارزیابی گروههای تغذیه دانشگاههای کشور، شرایط مرجعیت علوم تغذیه در منطقه و آمایش سرزمینی تغذیه بیمارستانی با حضور اندیشمندانی از کشورهای اروپایی و آسیایی برگزار میشود.
دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه «در مدت زمان فراخوان، بیش از ۳۲۰ مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است»، اظهار کرد: از این تعداد ۱۳۶ مقاله پذیرفته شده که ۱۲۰ مقاله به شکل پوستر و ۱۶ مقاله در قالب سخنرانی ارائه میشود.
نوروزی با بیان اینکه «این همایش با شعار مبارزه با سوءتغذیه بیمارستانی در نظر دارد با دعوت از استادان صاحبنظر اروپایی و آسیایی به تبادل نظر و ارائه آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی برای بهبود خدمات تغذیه بالینی در بیمارستانها بپردازد»، خاطر نشان کرد:۵۵۰ نفر از پزشکان متخصص تغذیه، رشتههای مرتبط و کارشناسان این حوزه از داخل و خارج کشور برای شرکت در این همایش در مشهد گردهم میآیند.
عضو هیأت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بررسیهای بالینی نشان داده مهمترین مشکل تغذیهای در بیمارستانهای کشور، سوءتغذیه و عدم کفایت تغذیهای است که رفع آن نیازمند ارائه خدمات تغذیهای، آمادهسازی رهنمودی بالینی درمانی و بکارگیری آخرین فناوریهای دارویی و غذایی در این زمینه است.
براساس اعلام پایگاه خبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دبیر علمی همایش بینالمللی تغذیه بالینی ایران با اشاره به اینکه « 21سمپوزیوم در این کنگره برگزار خواهد شد»، بیان کرد: تغذیه در بخش آیسییو، چاقی، بیماریهای ویژه مانند سلیاک و روده التهابی از جمله موضوعهای این سمپوزیومها است.
وی با تاکید براینکه «یکی از برنامههای این سمپوزیومها ارائه نتایج آمایش سرزمینی است»، بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد موضوع اعتبارسنجی گروههای تغذیه دانشگاههای دیگر را برعهده خواهد داشت.
انتهای پیام