مزارعی که قربانی غفلت برخی کشاورزان می‌شوند

آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی مبحث چندین ساله و گسترده‌ای که با شروع فصل برداشت محصول از مزارع گندم و جو بیشتر به چشم می‌خورد، دلیل اصلی روی آوردن کشاورزان به آتش زدن کاه و کلش گندم و جو کنترل آفات و علف‌های هرز، پاک شدن سریع زمین از بقایای گیاه قبلی و آسان شدن عملیات شخم برای محصول بعدی است ولی غافل از اینکه به کار این روش‌ها آسیب‌های جبران‌ناپذیری برای مزارع و خاک ایجاد می‌کنند.

این آتش سوزی‌ها علاوه بر اینکه چهره نازیبایی از طبیعت نشان می‌دهند باعث بروز مشکلات زیست محیطی زیادی برای مردم و اکوسیستم منطقه و همپنین وارد آمدن خسارات اقتصادی می‌شود.

حمیدرضا دانش، معاون بهبود تولید گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه آتش‌زدن پس‌چر موجب کاهش ماده آلی در خاک می‌شود، گفت: این کار میکرواورگانیسم‌های خاک را نیز از بین می‌برد.

وی تصریح کرد: با کاهش مواد آلی، گیاهان زراعی تحمل خود را در برابر آفات، بیماری‌ها، خشکی، گرما و سرما از دست می دهند.

معاون بهبود تولید گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاریبا بیان اینکه آتش‌زدن پس‌چر در مزارع جرم محسوب می‌شود، اظهار کرد: با کسانی که اقدام به آتش‌زدن پس‌چر کنند با آن‌ها برخورد قضایی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: کشاورزان معمولا برای اینکه مزارع  سریعتر برای کشت آماده شوند پس‌چر را می‌سوزانند که این کار آسیب زیادی به محیط‌زیست وارد می‌کند.

دانش در پایان تأکید کرد: معمولا در چهارمحال و بختیاری آتش‌زدن پس‌چر توسط کشاورزان انجام نمی‌شود، زیرا این کار باعث آسیب زدن به بافت خاک  و کاهش حاصلخیری آن می‌شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۸:۲۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99031307651
  • خبرنگار :