دکتر راحله سادات فروتنکیا، متخصص جراحی عمومی و دارای مدرک فلوشیپ کوتاه مدت جراحی پستان در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه آگاهی زنان نقش عمده ای در پیشگیری از سرطان پستان دارد، گفت: این نوع سرطان، شایعترین سرطان و دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در بین زنان است و طبق آمار، شایعترین علت مرگ زنان ایرانی بر اثر سرطان در محدوده سنی ۳۵ الی ۵۵ سال محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه سرطان پایان زندگی نیست و اگر مراجعه به موقع باشد به طور کامل درمان می شود، اظهار کرد: از هر هشت زن در دنیا یک نفر به سرطان پستان مبتلا میشود، اما در ایران متاسفانه از هر چهار زن یک نفر به این سرطان مبتلا میشود که آمار نگران کنندهای است در صورتی که مراجعه به موقع به پزشک موجب کاهش آمار مبتلایان خواهد شد.
وی در ادامه به توضیح علائم ظاهری ابتلا به این بیماری پرداخت و گفت: احساس هرگونه توده در پستان و هرگونه ترشح خود به خودی به ویژه ترشحات خونی از پستان، تغییر در اندازه و شکل پستان و هرگونه تفاوتی که از نظر خود شخص در عضو ایجاد شده نشانه این است که باید به پزشک مربوطه که متخصص جراحی عمومی یا فلوشیپ پستان است، مراجعه کند.
عضو بنیاد ملی نخبگان ایران افزود: از مهمترین ریسک فاکتورهای ابتلا به سرطان پستان میتوان به سابقه سرطان پستان در طرف مقابل (سینه دیگر)، سابقه خانوادگی سرطان پستان در اقوام درجه یک، سابقه سایر سرطانها مثل سرطان تخمدان، رحم و ...، نداشتن زایمان و شیردهی، قاعدگی زود هنگام و یائسگی دیررس، تغذیه نامناسب، مصرف الکل، عدم تحرک، استرس و ... اشاره کرد.
وی مهمترین اقدام برای تشخیص زودهنگام مشکلات پستان را معاینه ماهیانه توسط خود فرد از حدود ۲۰ الی ۲۵ سالگی دانست و گفت: اگر فرد حین معاینات ماهیانه متوجه تغییری در بافت پستان خود شود باید جهت معاینه به پزشک مراجعه کند. بعد از آن از سن ۳۵ سالگی با مراجعه مستمر به متخصص جراح پستان جهت معاینه که میتواند در ابتدا یک ماموگرافی پایه باشد، براساس شواهد ماموگرافی و معاینه، اقدامات غربالگری لازم انجام و به او توصیه می شود که از سن ۴۰ سالگی باید تحت معاینه مستمر و اقدامات تشخیصی به پزشک جراح پستان مراجعه کند. همه این عوامل به تشخیص زودهنگام سرطان پستان کمک خواهد کرد و معاینه متناوب و مستمر به درمان کامل این سرطان کمک خواهد کرد.
دکتر فروتنکیا تصریح کرد: تشخیص سرطان پستان در مرحله اولیه میتواند منجر به درمان کامل این بیماری شود که این نکته بسیار حائز اهمیت است، لذا به عنوان یک جراح پستان به همه بانوان توصیه می کنم که ترس را کنار بگذارند و با لمس اولین توده یا شک به تغییر ایجاد شده در بافت پستان خود به پزشک متخصص جراحی عمومی مراجعه کنند، چراکه تاخیر در مواجهه یا روی آوردن به درمانهای خانگی و سنتی یا خود درمانی فقط باعث پخش بیشتر این سرطان در سایر قسمتهای بدن شده و روند درمان این بیماری را به تاخیر میاندازد و حتی این احتمال وجود دارد که درمان کامل میسر نباشد.
وی با تاکید بر اینکه سرطان پستان قابل درمان است، گفت: تاخیر در مراجعه به متخصص مربوطه فقط به ضرر افراد مبتلایی است که به دلیل ترس و استرس به پزشک مراجعه نکرده اند، بر این اساس با معاینات ماهیانه و مراجعه به موقع به پزشک می توان این سرطان را در مراحل اولیه تشخیص داده و با درمان مناسب و به موقع بدون نیاز به تخلیه کامل بافت پستان و ناحیه زیر بغل و عوارض ناشی از این مدل جراحی، با بهرهگیری از روشهای نوین جراحی سرطان پستان (حفظ پستان) زندگی دوباره و سلامتی را به بانوان هدیه داد.
این پزشک متخصص جراحی عمومی ابراز امیدواری کرد که آگاهی و اطلاع رسانی مناسب جای ترس و نگرانی بی مورد در این خصوص را بگیرد تا هر چه زودتر درمان مناسب این بیماری برای فرد مبتلا انجام شود. به امید روزی که هیچ زن و هیچ مادری به دلیل سرطان پستان از دنیا نرود.
انتهای پیام