معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی گیلان:

صنایع دستی گیلان ۲ نشان جغرافیایی ثبتی دارد

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی گیلان با بیان اینکه ثبت نشان جغرافیایی صنایع دستی ملی و جهانی گامی مهم برای حفظ مالکیت معنوی آثار صنایع دستی است، گفت: تاکنون نشان جغرافیایی صنایع دستی چادر شب قاسم‌آباد و گلیم تالش به ثبت رسیده است.

فرزاد رشیدی در جمع خبرنگاران در خصوص ثبت ملی و جهانی نشان‌های جغرافیایی صنایع دستی گفت: تاکنون دو شرکت تعاونی از گیلان، از جمله چادر شب قاسم‌آباد در سال ۹۶ و نیز گلیم تالش در سال ۹۷ موفق به کسب نشان جغرافیایی شده‌اند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی استان گیلان در خصوص اهمیت ثبت ملی و جهانی نشانه جغرافیایی گفت: این نشان برای حمایت از حقوق مالکیت معنوی هنرمندان و جلوگیری از کپی کردن صنایع دستی بومی هر منطقه توسط دیگران و در صورت ثبت جهانی کشورهای دیگر مجاز نخواهد بود تا از این آثار کپی برداری کنند در غیر اینصورت مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.

رشیدی اضافه کرد: مراحل ثبت نشان جغرافیایی گمج گیلان نیز در دست اقدام است.

وی در مورد نقش ثبت نشانه جغرافیایی و اهمیت آن در برندینگ و تجاری سازی محصولات صنایع دستی تصریح کرد: در واقع از جمله ویژگی‌های این نشان غیر از جلوگیری از کپی برداری می‌توان به نقش مهم آن در تجاری سازی و اهمیت آن در صادرات صنایع دستی اشاره کرد؛ نشان جغرافیایی نشانه‌ای است که بر روی کالاهایی دارای یک منطقه جغرافیایی خاص بوده و کیفیت و شهرت محصول به واسطه منطقه جغرافیایی خاص آن به کار می‌رود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۷ آبان ۱۳۹۹ / ۱۶:۴۸
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 99081711016
  • خبرنگار : 50042