کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی:

«سرطان روده بزرگ» شایع‌ترین سرطان در بین همدانی‌هاست

کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینای همدان با بیان اینکه سرطان روده بزرگ، شایع‌ترین سرطان در استان است، اعلام کرد: سرطان روده بزرگ در استان همدان با 8.8 درصد از شایع‌ترین سرطان‌ها به شمار می‌آید.

دکتر شراره نیک‌سیر اظهار کرد: سرطان روده بزرگ دومین سرطان شایع در خانم‌ها و سومین سرطان شایع در آقایان در استان همدان است به طوریکه سرطان روده بزرگ اغلب از پولیپ‌های غددی منشأ می‌گیرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان، وی ادامه داد: تبدیل پولیپ به سرطان یک فرآیند چند مرحله‌ای است که از تجمع تغییرات ژنتیکی ناشی می‌شود و حداقل ۱۰ سال طول می‌کشد که پولیپ به سرطان تبدیل شود.

نیک‌سیر افزود: سندروم های ارثی، سابقه ابتلا به بیماری التهابی مزمن روده، بی تحرکی، مصرف سیگار، رژیم غذایی نامناسب، بالا رفتن سن و سابقه خانوادگی و مصرف زیاد گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس از علل و عوامل افزایش این بیماری است.

وی با بیان اینکه خونریزی دستگاه گوارش تحتانی طی یک ماه اخیر، یبوست، درد شکم، کاهش بیش از 10 درصد وزن بدن طی شش ماه از علائم‌های سرطان روده بزرگ به شمار می‌آید، خاطرنشان کرد: با انجام غربالگری می‌توان از سرطان‌های روده بزرگ در مراحل اولیه درمان کرد.

نیک‌سیر با اشاره به اینکه تست فیت برای تشخیص سرطان روده بزرگ انجام می‌شود، بیان کرد: این تست هر دو سال یک بار در سن ۵۰ تا ۶۹ سالگی انجام می‌شود و در صورت مثبت بودن آزمایش بیمار برای انجام کولونوسکوپی قرار می‌گیرد به طوریکه از مهر ۹۸ تاکنون ۳۸۵۶ نفر تحت تشخیص زودهنگام غربالگری سرطان روده بزرگ قرار گرفتند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۶ دی ۱۳۹۹ / ۱۴:۲۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99101612227
  • خبرنگار :