رییس کل دادگستری استان کرمان تاکید کرد

دستگاه های اجرایی به وظایف خود برای جمع آوری معتادان متجاهر عمل کنند

رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: وظیفه ساماندهی معتادان متجاهر بر عهده دولت است و نیروی انتظامی وظیفه دارد در راستای جمع آوری معتادان متجاهر به ویژه در ایام نوروز اقدام جدی و قاطع داشته باشد و سایر مراجع مربوطه از جمله شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، بهزیستی و .... باید با تدبیر لازم، ضمن تامین اعتبارات مورد نیاز، در راستای اجرای این طرح اقدام کنند زیرا قوه قضاییه نمی تواند از اجرای مسئولیت های خود خودداری کند.

"یدالله موحد" امروز 19 اسفندماه در نشست بررسی وضعیت و عملکرد مرکز ماده 16 کرمان با موضوع نگهداری معتادان متجاهر در مراکز درمانی با اشاره به اینکه معتادان متجاهر منشاء بسیاری از آسیب ها و جرایم هستند، افزود: دادسرای عمومی و انقلاب کرمان هرگونه ترک فعل مدیران در مسیر مبارزه با مواد مخدر را در سطوح مختلف دنبال می کند.

وی افزود: متاسفانه در ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گوش شنوایی برای شنیدن دغدغه های استان کرمان در زمینه مبارزه با موادمخدر، جمع آوری معتادان متجاهر، کمبود امکانات انتظامی برای مبارزه با مواد مخدر، ساماندهی وضعیت زندانیان معتاد و .... وجود ندارد و براساس قانون، ستاد مبارزه با مواد مخدر باید برای تامین منابع موردنیاز در زمینه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر توجه بیشتری به استان کرمان داشته باشد.

موحد بیان کرد: در ایام تعطیلات سال جدید ضرورت دارد که نسبت به جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر اقدام شود تا آسایش و آرامش عمومی حاصل شود.

رییس کل دادگستری استان کرمان با تاکید بر این مطلب که در رابطه با معتادان متجاهر دو موضوع سالم سازی و امنیت اجتماعی مطرح است، گفت: اقدامات خوبی برای ساماندهی معتادان متجاهر در استان کرمان انجام شده اما کافی نیست و این اقدامات نیاز به توسعه بیشتری دارد.

وی با اشاره به این مطلب که عمده سرقت های خرد به معتادان متجاهر ولگرد بر می گردد، گفت: وقت و انرژی بسیار زیادی از مجموعه های انتظامی، قضایی و سایر نیروهای دست اندرکار برای مبارزه با مواد مخدر به کار گرفته شده است.

موحد با بیان اینکه همواره 65 تا 70 درصد زندانیان استان کرمان مربوط به مواد مخدر هستند، افزود: اگر در زمینه جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر کوتاهی و قصوری انجام شود، این افراد به دلیل سرقت های خرد به عنوان مجرم و سارق وارد زندان می شوند.

وی با تاکید بر این مطلب که توسعه مراکز ماده 16 در استان کرمان براساس قانون انجام شده است، گفت: ظرفیت مراکز ماده 16 باید براساس قانون صرفا باید به نگهداری معتادان متجاهر اختصاص یابد و اقدامات غربالگری در این زمینه مورد تاکید قرار گرفته است.

وی بیان کرد: تامین اعتبارات مورد نیاز برای جمع آوری معتادان متجاهر یک ضرورت قانونی است و مطالبه جدی در زمینه ساماندهی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود دارد.

رییس کل دادگستری استان کرمان تاکید کرد: تمامی مسئولان استان کرمان از نحوه فروش و نگهداری اموال توقیف شده در مسیر مبارزه با مواد مخدر گلایه مند هستند و لازم است که ستاد مبارزه با مواد مخدر توجه لازم به این حوزه را داشته باشد.

موحد افزود: قوه عاقله مبازه با مواد مخدر در کشور ستاد مبارزه با مواد مخدر با ریاست رئیس جمهوری است و انتظار می رود که نسبت به رفع مشکلات مربوط به این حوزه اقدامات لازم انجام شود و استاندار کرمان نیز به عنوان رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر نیز باید با جدیت به موضوع تامین اعتبارات مورد نیاز برای جمع آوری معتادان متجاهر و ساماندهی آنها ورود کرده و پیگیری های لازم را انجام دهد.

وی با تاکید بر این مطلب که نپرداختن اعتبارات برای جمع آوری معتادان متجاهر معنا ندارد، گفت: ستاد مبارزه با ماد مخدر باید به وظیفه خود در این زمینه به طور کامل عمل کند.

موحد بر تدوین گزارشی از معتادان متجاهری که به دلیل ارتکاب جرم وارد زندان شده اند، تاکید کرد و گفت: این گزارش به ریاست قوه قضاییه و سایر مراجع مربوطه ارائه خواهد شد.

عالی ترین مقام قضایی استان کرمان با اشاره به واریز 40 میلیارد تومان درآمد ناشی از فروش اموال توقیف شده از قاچاقچیان مواد مخدر به حساب ستاد مبارزه با مواد مخدر، گفت: براساس قانون این مبالغ باید به حوزه مبارزه به موادمخدر برگردد و درست نیست استانی که 40 میلیارد تومان واریزی داشته است، برای ساماندهی معتادان متجاهر در مراکز ماده 16 با کمبود اعتبارات روبه رو باشد.

موحد بر حل مشکلات مربوط به تامین آب اردوگاه کرامت سپاه نیز  تاکید و خاطرنشان کرد: اقدامات دستگاه ها در زمینه مراقبت های پس از خروج نیز باید در سال آینده به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

بنابراین گزارش، "سیدمهدی قویدل" معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان نیز در این جلسه گفت: در حوزه اعتیاد در این چرخه دستگیری و نگهداری را اجرا می کنیم در حالی که در سال جاری شیوه نامه استانی مبارزه بامواد مخدر تدوین شده و سهم هر یک از دستگاه ها بر اساس آئین نامه پس از خروج مشخص شده است.

وی با بیان اینکه از دادستان کرمان می خواهیم ترک فعل دستگاه ها در زمینه مراقبت های پس از خروج را دنبال کنند و در این رابطه اعلام جرم نیز انجام شده، افزود: باید خانه های بین راهی و گرمخانه برای نگهداری معتادان متجاهر فاقد سرپناه ایجاد و غربالگری معتادان متجاهر نیز باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.

معاون دادگستری کل استان کرمان گفت: در حوزه مراقبت های پس از خروج سمن هایی برای ایجاد مراکز و مجتمع های حمایتی اعلام آمادگی کرده اند که باید حمایت های لازم از این سمن ها انجام شود.

 قویدل تاکید کرد: وظایف دستگاه ها در راستای اجرای آئین نامه مراقبت های پس از خروج تفکیک و اعلام شده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۴:۳۱
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99121914697
  • خبرنگار : 50189