دکتر تابع جماعت مشاوره می‌دهد: چگونه می توان رابطه خوبی را برای یک ازدواج موفق ایجاد کرد؟

داشتن ازدواجی موفق آرزویی است که در ذهن هر انسانی نقش می‌بندد.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام انتخاب نو، بدون تردید می‌توان گفت افرادی هستند که ازدواج خرسندی را تجربه نمی‌کنند و چنین ازدواج‌های ناموفقی می‌تواند عوارض ناخواسته‌ای از جمله عدم رضایتمندی از ازدواج، مشکل در فرزند پروری و پرورش فرزندان آسیب‌پذیر و افزایش آسیب‌های اجتماعی را به دنبال داشته باشد.

بر اساس گفته یکی از بهترین مشاوران ازدواج داشتن ازدواجی موفق به عوامل متعددی بستگی دارد که مهمترین آنها آموزش پیش از ازدواج است و می‌تواند خطر زندگی ناسازگار را کاهش دهد.

یادگیری برخی مهارت‌ها می‌تواند به بهبود رابطه با همسر کمک کند زیرا که حفظ یک ارتباط خوب با دیگران نیاز به تعامل‌های خوب و ماهرانه دارد از این رو در ادامه مطلب به برخی از مواردی که می‌تواند در ایجاد رابطه خوب نقش داشته باشد اشاره می‌کنیم.

سازگاری با همسر:

یکی از دلایلی که سازگاری زوج‌های جوان با ازدواج مشکل می‌کند ایده آل گرایی افراطی است. ارتباطات پیش از ازدواج اغلب با افسانه‌ها و خیال پردازی‌ها پر می‌شود و بسیاری عقیده دارند که صفات نا مطلوب همسر بعد از ازدواج تغییر خواهد کرد.

اما باید بگوییم که ازدواج نه فرد را تغییر می‌دهد و نه زمینه نفوذ و اثرگذاری دیگران را آسان‌تر می‌کند ولی ازدواج اغلب صفات نا مطلوب را بر جسته تر می‌کند یعنی می‌توان گفت که ازدواج نمی‌تواند افراد را تغییر دهد و حتی ممکن است صفات نامطلوب به علت ارتباط بیشتر در ازدواج آشکارتر شود. به همین دلیل سازگاری با همسر و پذیرش او همان گونه که هست، می‌تواند سبب ایجاد رابطه  بهتر شود.

ابراز وجود:

طبق نظر مشاوران مراکز مشاوره ایران یکی از کلید های رابطه ی خوب و توسعه ی عشق و صمیمیت واقعی ابراز وجود است. ابراز وجود یعنی این که همسران بتوانند آزادانه و صادقانه احساسات، عواطف، عقاید، باورها، نیاز ها و خواسته های خود را به دیگری بیان کنند.

همسران قاطع خواسته هایی را که از همدیگر می‌خواهند را از یکدیگر در خواست می‌کنند، در واقع قاطعیت مهارتی است که به وسیله ی آن فرد سعی می‌کند نیازهای خود را به روشنی و آزادانه بیان کند و در نتیجه صمیمیت بین زوجین افزایش پیدا می‌کند.

گوش دادن فعال:

ارتباط خوب بستگی به گوش دادن دقیق مردم به یکدیگر دارد. گوش دادن فعال شامل گوش دادن همراه با توجه، بدون مداخله و سپس انعکاس آن چه که شنیده شده است، می‌باشد. فرایند گوش دادن فعال به گوینده فرصت می‌دهد تا بداند پیام فرستاده شده به دقت درک شده است یا نه، زیرا که شنونده آن چه را که شنیده است دوباره بر می گرداند.

اغلب مشاجره ها به خاطر این است که آن ها وقتی را برای گوش دادن به دیگری و درک صحبت های او اختصاص نمی دهند. تسلط به این مهارت بسیار مهم است و ضرورت دارد که گفته های دیگران را به خوبی بشنویم.

زوج ها اغلب به اشتباه اعتقاد دارند که چون یکدیگر را دوست دارند تمام جزئیات را درباره ی نحوه ی احساس طرف مقابل درباره ی خود می دانند در صورتی که دقت در برقراری ارتباط و بیان عقایدمان برای پیشگیری از سوء تفاهم و ایجاد رابطه‌ای لذت بخش ضروری می‌باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با تلفن بهترین مشاور کشور تماس بگیرید.

احترام:

زمانی که ازدواج می کنیم، عشق ما باید ارتباط ازدواج را با احترام و نزاکت توام سازد و در حالت کلی ارتباطات شاد و سالم بر اساس مهربانی و سخاوتمندی بنیان گذاری می شود و احساسات مثبت را ایجاد می‌کند.

احترام به عقاید، زمان و احساسات طرف مقابل در هر موقعیتی ضروری می باشد. هر گونه صحبت کردن منفی در مورد شریک زندگی، تهدید، سرزنش و تحقیر می تواند رابطه را آسیب پذیر نماید.

دادن فضای شخصی:

افراط در با هم بودن در مراحل اولیه ی ازدواج عمومیت دارد زیرا که جذابیت فیزیکی و هیجانی بالا است اما در ارتباط سالم زوجین در مدت طولانی احساس عشق زدگی نخواهند کرد و می توان گفت که در روابط سالم در طول زمان و با ایجاد تعادل بین جدایی و با هم بودن توسعه می‌یابد.

به عبارتی زوجین باید به یکدیگر اجازه دهند تا زمانی را برای خود بگذرانند و سلامت خود را تقویت کنند. صرف زمان دائمی با یکدیگر باعث ایجاد احساس خفگی خواهد شد و وابستگی نا سالم را ایجاد خواهد کرد. پس برای داشتن رابطه ای سالم دادن فضای شخصی به یکدیگر مناسب خواهد بود.

مهارت های ارتباط سالم آموختنی هستند. افزایش دانش عمومی درباره ارتباطات، خانواده و ازدواج به افراد کمک خواهد کرد تا انتخاب های بهتری داشته باشند و کیفیت ارتباط های خود را توسعه دهند.

همچنین درک واقع بینانه تر از آن چه می توان و آن چه نمی توان از ارتباط بین فردی انتظار داشت، به دست آورد.یادگیری تعامل مثبت و حل تعارض می تواند از موارد مهمی هستند که زوجین باید پیش از ازدواج دانش کافی را به دست بیاورند تا از منجر شدن به مشکلات در ازدواج جلوگیری کنند.

مرکز مشاوره انتخاب نو با مدیریت خانم دکتر نسرین باقری و آقای دکتر محمد رضا تابع جماعت در زمینه مشاوره پیش از ازدواج فعالیت می‌کنند و برنامه‌های موثر مهارت‌های ارتباطی نظیر تعامل مثبت زوجین و حل اختلافات و تعارض ها را به زوجین آموزش می‌دهند زیرا که یادگیری اصول ارتباط موثر و تمرین آن کمک می‌کند تا مشکلات بدون این که به کسی آسیبی وارد شود، حل شوند.

تعارض یک جنبه اجتناب ناپذیر ارتباطات انسانی است و زمانی که دو فرد با یکدیگر صمیمی می‌شوند، احتمال زیادی دارد که تعارض را تجربه کنند به همین دلیل یادگیری پذیرفتن تفاوت‌ها و حل مسئله برای داشتن رابطه خوب ضروری است.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • چهارشنبه/ ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99122015259
  • خبرنگار : 30054