ساعت گل شیراز همزمان با نوروز احیاء می‌شود

ساعت گل یکی از نمادهای قدیمی شیراز به‌شمار می‌رود که در اواخر دهه سی، احداث و رونمایی شد؛ این نماد زیبا که بسیاری از ایرانیان و شیرازی‌ها با آن عکس‌ یادگاری دارند، بار دیگر و در انتهای دهه نود، با حفظ اصالت و شکل قدیمی خود احیاء خواهد شد.

به گزارش ایسنا منطقه فارس،  رئیس سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز یکشنبه پنج اسفند در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه طرح احیاء ساعت گل اجرایی شده و این نماد نوروز ۱۳۹۸  رونمایی می‌شود،  به اهمیت این نماد در حافظه جمعی مردم شیراز اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شهر شیراز  از گذشته با عنوان شهر گل و بلبل شهرت داشته ساعت گل که ترکیب زیبایی از زمان و گل است تبدیل به یک اِلمان ماندگار در اذهان شهروندان شیرازی و مسافران این شهر شده است .

جهانبخش میرزاوند با بیان اینکه ساعت گل  به رغم گذشت زمان همچنان جزیی جدا نشدنی از خاطره جمعی مردم شیراز است، عنوان کرد: در سال‌های گذشته به علت انجام عملیات عمرانی ایستگاه مترو در میدان امام‌حسین شاهد غیبت ساعت گل بوده‌ایم اما سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز  قصد دارد با پایان این عملیات عمرانی  با احیا این اِلمان به بازسازی بخش مهمی از خاطره جمعی مردم بپردازد.

میرزاوند اقدام ماندگار گذشتگان در ایجاد این نماد شهری را بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: تلاش شده است ساعت گل با اصالت و ظاهر اولیه خود بازسازی شود .

رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز همچنین از تلاش ها و پیگیری ها برای ثبت ملی این‌ نماد تاریخی شهر شیراز خبر داد .

ساعت گل با ظاهر قدیمی اما سیستم پیشرفته احیا می‌شود

محمد مهدی حسین‌پور، طراح و سازنده ساعت گل نیز در خصوص تاریخچه این نماد قدیمی شهر شیراز گفت: این ساعت در سال ۱۳۳۸ به همت عبدالله قوامی پس از دیدن مدل  سوئیسی آن سفارش داده شد و  از این کشور به شیراز آمد و در میدان ستاد(امام حسین) نصب شد.

وی با بیان اینکه از سال ۱۳۳۸ تا زمان انقلاب این ساعت همواره فعال بود، عنوان کرد: سیستم ساعت گل  در این سال‌ها  برقی نبوده و روزانه دو مرتبه توسط  کارمندان شهرداری کوک می‌شد .

حسین‌پور ادامه داد: پس از شروع جنگ تحمیلی به دلیل شرایط موجود امکان مراقبت و نگهداری از ساعت گل وجود نداشت به این علت از کار افتاد و پس از آن نیز با ساعت دیگری جایگزین شد .

وی با بیان اینکه ساعت جدید تا سال ۱۳۸۶ در میدان‌ ستاد فعال بود، گفت: با آغاز عملیات عمرانی ایستگاه مترو میدان امام حسین امکان ادامه فعالیت ساعت گل وجود نداشت و مجددا تا سال ۱۳۹۱   از این مکان جمع آوری شد .

طراح و سازنده ساعت جدید گل یادآور شد: سال ۱۳۹۱ ساعت قدیمی با تغییراتی باز سازی و مجددا نصب شد که به دلیل تلاقی مکان ان با عملیات عمرانی مترو مجددا از سال ۹۲ تا ۹۵ جمع آوری شد .

حسین پور با اشاره به اینکه تعمیر و فعالیت مجدد ساعت گل در سال ۹۵ به او سپرده شد، اظهار کرد: در این مرحله ساعت گل پس از تغییرات و بازسازی‌های انجام شده همزمان با لحظه تحویل سال ۱۳۹۶ فعالیتش را از سر گرفت .

وی ادامه داد: در همین فاصله به طور موازی مراحل طراحی و ساخت ساعت گلی که الان موجود هست را شروع کرده بودیم و سرانجام بعد از دو ماه از ابتدای سال ۹۶ ساعت جدید با مشخصات جدید که بسیار تکنولوژی پیشرفته و دقت بالایی دارد  نصب شد .

  طراح و سازنده ساعت گل  افزود: در حال حاضر به دلیل وجود ایستگاه مترو میدان امام حسین فضای ساعت گل باید  به لحاظ سازه مرتفع  باشد چرا که مکان قرار گرفتن ان با سقف مترو یکسان است و امکان فرو رفتن آن در زمین وجود ندارد .

حسین پور با بیان اینکه طی دو سال گذشته به دنبال راه حل هایی برای امکان بازسازی و ادامه فعالیت ساعت گل همچون گذشته بودیم، خاطرنشان کرد: با  مشارکت سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری ساعت گل به شکل آنچه در ابتدا از سال ۱۳۳۸ بوده باز سازی شد با این تفاوت که سیستم آن  بر اساس مدرن ترین روش ها تغییر کرده است .

سازنده ساعت گل ابراز امیدواری کرد بازسازی این نماد و خاطره تاریخی شهر شیراز هم زمان با نوروز ۹۸ به اتمام برسد و در معرض دید عموم شهروندان قرار گیرد .

  • یکشنبه/ ۵ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: fars-55673
  • خبرنگار :

برچسب‌ها