• دوشنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ / ۰۷:۵۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400013017514
  • منبع : وزارت علوم و تحقیقات

در مراسم بزرگداشت روز علوم آزمایشگاهی تاکید شد

لزوم تجهیز و به‌روزرسانی آزمایشگاه‌های کشور با استفاده از روش‌های نوین

لزوم تجهیز و به‌روزرسانی آزمایشگاه‌های کشور با استفاده از روش‌های نوین

مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم بزرگداشت روز علوم آزمایشگاهی و زادروز حکیم اسماعیل جرجانی، بر لزوم تجهیز و به‌روزرسانی آزمایشگاه‌های کشور با استفاده از روش‌های نوین، استانداردسازی و ایجاد آزمایشگاه‌های همکار سازمان ملی استاندارد تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر عبدالساده نیسی دراین آیین که به دلیل شیوع بیماری کرونا به‌صورت مجازی و به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار شد، ابتکار برگزاری بزرگداشت روز علوم آزمایشگاهی و زادروز حکیم اسماعیل جرجانی را از سوی دانشگاه شیراز و انجمن تحقیقاتی آزمایشگاه‌های ایران حرکتی هوشمندانه ارزیابی و اظهار کرد: این اقدام وظایف دانشگاهیان را در مقابله با بیماری کرونا دوچندان می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه وجود تجهیزات آزمایشگاهی وجه تمایز دانشگاه‌هاست، به بیان پیشنهاداتی در این زمینه ازجمله تدوین برنامه‌ای برای ثبت آرای مؤسسات درخصوص شرکت‌های تامین تجهیزات در سامانه شاعا، ایجاد شبکه‌های خدمات آزمایشگاهی منطقه‌ای، ارائه مدلی برای خدمات‌رسانی در دوران شیوع بیماری کرونا پرداخت و گفت: دانشگاه شیراز باتوجه به امکانات و ظرفیت‌هایی که دارد، می‌تواند دبیرخانه خوبی برای انجام این فعالیت‌ها باشد.

دکتر نیسی با انتقاد از روش سنتی استخدام کارشناسان آزمایشگاهی، افزود: باتوجه به اهمیت حوزه آزمایشگاه‌ها و لزوم جذب کارشناسان مجرب و زبده در این زمینه، این روش جذب برای کارشناسان آزمایشگاهی صحیح نیست و دراین خصوص با مقامات ذیربط درحال مذاکره هستیم.

هزینه‌ برای تاسیس آزمایشگاه‌های مرکزی، نوعی سرمایه‌گذاری است

دکتر حمید نادگران، رئیس دانشگاه شیراز نیز در این آیین با بیان اینکه اهمیت و لزوم وجود آزمایشگاه‌های تخصصی با تجهیزات پیشرفته در جهان امروز بسیار واضح و مبرهن است، گفت: آزمایشگران و متخصصان کارآزموده آزمایشگاهی به‌مثابه هنرمندانی هستند که علائم نظری را در قالبی هنرگونه به محک تجربه و آزمایش می‌گذارند و حتی راهگشای تحقیقات نظری هستند؛ چراکه تنها با مهارت‌های آزمایشگاهی و دستاوردهای بی‌بدیل آن می‌توان موتور تحقیق و تفحص در پهنه علم و تکنولوژی را هدایت کرد.

وی تاکید کرد: بی‌شک توسعه و پیشرفت پایدار مرهون ظهور و بروز آزمایش‌های بدیع، هنرمندانه، تکنیکی، دقیق و قابل اعتماد است.

رئیس دانشگاه شیراز افزود: هزینه‌کردن برای تاسیس آزمایشگاه‌های مرکزی در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی درواقع هزینه نیست، بلکه سرمایه‌گذاری است.

وی در ادامه گفت: دانشگاه شیراز از پیشگامان کشور در مسیر تحقیقات تجربی و کاربردی بوده و ازسال ۱۳۹۶ علیرغم وجود تنگناهای اعتباری، موفق شدیم مجموعه‌ای از تجهیزات پیشرفته را در آزمایشگاه‌های مرکزی این دانشگاه راه‌اندازی کنیم. همچنین کلیه آزمایشگاه‌های موجود در دانشکده‌ها، به‌طور سازماندهی شده زیرنظر آزمایشگاه مرکزی هستند، به طوری‌که مجموعه‌ای یک‌دست از خدمات ارزنده تجربی را در اختیار محققان قرار می‌دهند.

بر اساس اعلام وزارت علوم، دکتر نادگران، نبود کارشناسان زبده و مجرب و تنگناهای استخدام کارشناسان آزمایشگاهی را ازجمله مشکلات فراروی آزمایشگاه‌ها دانست و افزود: امید است با همت و درایت مسئولان ذیربط و طرح برنامه‌ها و ایده‌های فاخر، راه توسعه علم در کشور از مسیر تاسیس آزمایشگاه‌های دقیق و شفاف علمی طی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha