• شنبه / ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400020402091
  • خبرنگار : 30057

امکان بررسی و آنالیز رفتار مواد با میکروسکوپ‌ دانش بنیان‌ها/قابلیت استفاده درعلوم جنایی و پزشکی

امکان بررسی و آنالیز رفتار مواد با میکروسکوپ‌ دانش بنیان‌ها/قابلیت استفاده درعلوم جنایی و پزشکی

میکروسکوپ رامان یک روش طیف سنجی برای تجزیه و تحلیل مولکولی مواد است که بر اساس پدیده پراکندگی بنا نهاده شده و کاربردهای زیادی در حوزه‌های باستان شناسی، اقیانوس شناسی و ساختارهای مولکولی دارد که از سوی یکی از شرکت‌های دانش بنیان تولید شده و امکان بررسی رفتار مواد را در کشور فراهم کرده است.

به گزارش ایسنا، حسین خادم، رییس هیات مدیره این شرکت‌ دانش بنیان مستقر در  پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی، میکروسکوپ رامان را یک سیستم دقیق برای آنالیز و مشخصه‌یابی مواد، بر اساس طیف سنجی رامان دانست و افزود: روش‌های طیف‌سنجی از جمله طیف سنجی رامان با تابش نور لیزر به ماده و دریافت پراکندگی بازگشتی از ماده، پیوندهای مولکولی را ثبت و ماده را از مجموعه این پیوندها شناسایی می کنند. در این مسیر، استفاده از الگوریتم‌های آماری و ریاضی نیز جزئی از پروسه پردازش داده هستند.

وی اظهار کرد: از این میکروسکوپ می‌توان برای شناسایی مواد ناشناخته (مانند جرم شناسی و باستان شناسی)، درک ساختار مولکولی (مانند درجه تبلور و ساختار پلی مورف)، درک رابطه فضایی بین اجزای نمونه (مانند تجزیه و تحلیل نقص و پروفایل عمق) استفاده کرد. بطور کلی این نوع میکروسکوپ طیف کاربردهای بسیار وسیع و جذابی در حوزه هایی همچون داروسازی، علوم جنایی، زمین شناسی، هنر، صنایع غذایی، کشاورزی، مهندسی معدن، پزشکی و اقیانوس شناسی دارد.

خادم، روش طیف سنجی رامان را برای تمام مواد به غیر از فلزات خالص قابل بهره برداری دانست و گفت: میکروسکوپ به تغییرات کوچک در ماده نیز بسیار حساس است و می تواند آن را نشان دهد. در واقع طیف رامانی که برای هر ماده توسط میکروسکوپ ثبت می‌شود، مانند اثر انگشت، منحصر به همان ماده است. به عبارتی، اگر دو ماده دارای اتم های یکسان باشند، اما ساختار مولکولی آن‌ها متفاوت باشد (مانند گرافن و الماس) طیف رامان متفاوتی دارند و این تفاوت توسط میکروسکوپ تشخیص داده می‌شود.

رییس هیات مدیره این شرکت دانش بنیان تاکید کرد: تا پیش از این غالبا از روش‌های کروماتوگرافی برای تشخیص استفاده می‌شد، ولی این روش نسبت به روش‌های مشابه خود سرعت بالایی دارد و غیرمخرب است و بسته به ماهیت روش طیف‌سنجی مورد استفاده و تکنیک های زیرشاخه این روش‌ها، حد تشخیص از چند ppb (بخش در تریلیون) تا چندین ppm (بخش در میلیون ) متغیر است.

وی با اشاره به مزایای این طیف‌سنج نوری، گفت: اولین مزیت سرعت بالای آنالیز در مقایسه با روش‌هایی همچون کروماتوگرافی است (چندین میلی ثانیه). دومین مزیت، عدم نیاز به تماس با نمونه است که در موارد خطرناک بیولوژیک و منفجره اهمیت بالایی دارد و هزینه پایین تست نسبت به سایر روش‌ها سومین مزیت مهم است.

خادم ادامه داد: در حال حاضر  مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی دانشگاهی و دولتی  از جمله دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها، سازمان غذا و دارو، موسسات تحقیقات اقیانوس‌شناسی، میراث فرهنگی و آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت از این دستگاه‌ها استفاده می‌کنند و بطورکلی بازار هدف این محصول شامل دانشگاه ها، پژوهشگاه‌ها، شرکت‌های تولیدی دارو و مواد شیمیایی سازمان غذا و دارو، موسسات تحقیقاتی مواد، میراث فرهنگی و آزمایشگاه های کنترل کیفیت هستند.

به نقل از روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی، میکروسکوپ‌های رامان تولیدی در این شرکت دانش بنیان دارای گواهینامه CE اروپا، گواهینامه نانومقیاس و گواهینامه ارتباط با نانو هستند. ضمن آنکه یک سال گارانتی کامل، پنج سال گارانتی تمامی المان های اپتیکی و ۱۰سال خدمات پس از فروش دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha