• دوشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400022013438
  • خبرنگار : 30057

ارتقای عملکرد دوربین‌های شکاری با لنزهای نانوپوشش

ارتقای عملکرد دوربین‌های شکاری با لنزهای نانوپوشش

به منظور بهبود عملکرد دوربین‌های دو چشمی محققان یکی از شرکت‌های فناور روی سطح عدسی از پوشش نابازتابنده نانویی استفاده کرد و نتایج نشان داد که اعمال پوشش دهی کمتر از ۱۰۰ نانومتر در سطح لنز میزان عبور نور مرئی را افزایش داد.

به گزارش ایسنا، یکی از شرکت‌های دانش بنیان با استفاده از پوشش نابازتابنده نانویی موفق به بهبود عملکرد دوربین‌های دوچشمی شده است. لنز استفاده شده در ساخت این دوربین محصول شرکت صنایع الکترواپتیک است.

آزمون بررسی خواص بازتابش نور مرئی روی دوربین‌های انجام شده توسط این محققان نشان‌دهنده بهبود خواص نمونه بعد از پوشش‌دهی با ضخامت کمتر از ۱۰۰ نانومتر در سطح لنز مورد استفاده در دوربین‌های شکاری این شرکت است، به شکلی که میزان عبور نور مرئی از حدود ۹۰ تا ۹۲ درصد به ۹۷ تا ۹۸ درصد افزایش یافته است. پیش از این بسیاری از لنزهای دارای پوشش با قابلیت بازتاب نور از خارج تامین می‌شد، اما با تولید این نوع لنزها در داخل کشور، بخشی از نیاز صنعت برآورده می‌شود.

حجم بالایی از صنعت اپتیک به انواع لنزهای محافظ چشمی، شیشه اتومبیل، آینه‌ها، شیشه عینک، انواع نمایشگرها، سلول‌های خورشیدی، ماسک‌های محافظ شفاف و دوربین‌های شکاری اختصاص دارد.

در دوربین‌های شکاری به منظور افزایش کیفیت و بازده، نیاز به افزایش میزان نور عبوری و کاهش بازتاب نور از سطح لنز است. بدین منظور، روش‌های مختلفی همچون استفاده از مواد شفاف با قابلیت عبور کامل نور یا اعمال پوشش‌های ضد بازتاب، در ساخت تجهیزات اپتیکی مورد توجه قرار گرفته است.

با استفاده از مواد متفاوت و بهینه‌سازی دقیق می‌توان لایه‌هایی با قدرت بازتابش بالا یا لایه‌های کاملاً ضدبازتابش به همراه مقادیر متفاوت انتقال و جذب نور در یک طول موج خاص یا یک محدوده پهن از طول موج تولید کرد. ساخت لایه با خواص تعیین شده نیازمند انتخاب عوامل بازتابش‌دهنده مناسب، ضخامت لایه و تعداد لایه‌ها است.

به نقل از ستاد نانو، استفاده از پوشش نانومتری حاوی تخلخل‌های با ابعاد مشخص می‌تواند ضریب شکست لازم را فراهم کند. کاربرد نانو پوشش‌های چندلایه بر روی سطح جلویی سلول‌های فوتو ولتاییک یا وسایل اپتوالکترونیک، بازتاب نور فرودی را کاهش داده و به بهبود عملکرد این ابزارها کمک شایانی. اعمال چنین پوشش‌هایی که معمولا از جنس TiO۲ یا MgF۲ هستند، به روش‌هایی مانند سل ژل یا رسوب گذاری فیزیکی بخار (PVD) امکان پذیر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha