• چهارشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400022215440
  • خبرنگار : 71604

چالش به کارگیری هوش مصنوعی در مقابله با سرطان پستان

چالش به کارگیری هوش مصنوعی در مقابله با سرطان پستان

متخصصان چندین رشته طی یک چالش بزرگ گردهم آمدند تا روش‌های بهتری برای به کارگیری هوش مصنوعی در مقابله با سرطان پستان ارائه دهند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌ادونت، سرطان پستان اخیرا با غلبه بر سرطان ریه، به شایع‌ترین سرطان در جهان تبدیل شده است. با افزایش مقابله با سرطان پستان، چالشی موسوم به "BreastPathQ" از سال ۲۰۱۹ آغاز شد که هدف آن، حمایت از تشخیص به کمک رایانه برای ارزیابی آسیب‌شناسی سرطان پستان است.

شرکت‌کنندگان چالش BreastPathQ باید یک روش خودکار را برای تحلیل عکس‌های بافت پستان ابداع کنند و به رتبه‌بندی آنها براساس محتوای سلول تومور بپردازند تا یک ارزیابی قابل اطمینان ارائه دهند. این چالش، نتایج دلگرم‌کننده‌ای را نشان داد که روشی را در به کار گرفتن هوش مصنوعی برای ارزیابی بالینی سرطان پستان ارائه می‌دهد.
 

تصویربرداری پزشکی برای درمان نئوجوانت
درمان سرطان‌های تهاجمی پستان اغلب با روش "پستان‌برداری" یا "ماستکتومی"(Mastectomy) صورت می‌گیرد که به عنوان قابل اطمینان‌ترین نوع درمان شناخته می‌شود. یک روش درمانی موسوم به "درمان نئوجوانت" (neoadjuvant treatment) می‌تواند اندازه، تراکم و میزان گسترش آن را کاهش دهد و جایگزینی برای ماستکتومی باشد.

تصویربرداری پزشکی، به پزشکان امکان می‌دهد تا اثرات درمان نئوجوانت را ارزیابی کنند. در حالی که فرآیندهای ارزیابی تصاویر پزشکی با هدف تشخیص سرطان معمولا به صورت دستی انجام می‌شوند و بر تحلیل متخصص در مورد ساختارهای پیچیده بافت مبتنی هستند، الگوریتم‌های یادگیری ماشینی که برای شناسایی سرطان ابداع شده‌اند، می‌توانند کارآیی و قابلیت اطمینان این فرآیندها را افزایش دهند. انتظار می‌رود که روش‌های کاملا خودکار بتوانند سرعت تجزیه و تحلیل تصویر را افزایش دهند.


تمرکز زیاد، تلاش بین‌المللی
۳۹ گروه پژوهشی از ۱۲ کشور گوناگون در سراسر جهان، در چالش BreastPathQ شرکت کردند. در مجموع ۱۰۰ الگوریتم ابداع، تایید و آزمایش شد. گروه‌های پژوهشی توانستند الگوریتم‌های خود را با سایر الگوریتم‌های دانشگاهی، صنعتی و دولتی مقایسه کنند.

بیشتر گروه‌ها به جای محدود کردن خود به یک ساختار هوش مصنوعی، مجموعه‌ای از الگوریتم‌های یادگیری ماشینی را به کار بردند. عملکرد الگوریتم‌های برتر، با آسیب‌شناسانی قابل مقایسه بود که استانداردهای مرجعی را برای پژوهش فراهم می‌کنند. بهترین الگوریتم توانست از رتبه آسیب‌شناسان هم پیشی بگیرد.

چالش BreastPathQ موفقیت‌آمیز بود زیرا کمیته برگزاری، متخصصان چندین رشته را گرد هم آورده بودند.

این پژوهش، در "Journal of Medical Imaging" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha