• دوشنبه / ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۴:۳۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400032417635
  • خبرنگار : 30057

همکاری دانش‌بنیان‌ها برای ارائه راهکارهای نوین تصفیه و بازیافت پساب‌

همکاری دانش‌بنیان‌ها برای ارائه راهکارهای نوین تصفیه و بازیافت پساب‌

رئیس پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت از همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان برای ارائه راهکارهای تصفیه و بازیافت پساب‌های این صنعت بر پایه روش‌های نوین خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر بهنام راسخ، یکی از معضلات اساسی توسعه صنعتی و افزایش جمعیت را تولید حجم انبوهی از پسماندها و پساب‌های صنعتی دانست و ادامه داد: روش‌های رایج تصفیه پساب و بازیافت آب، روش‌هایی هستند که هم‌اکنون با افزایش روز افزون نوع و حجم آلاینده‌ها دیگر از کارایی بالایی برخوردار نیستند؛ از  این رو، محققان این حوزه همواره در پی دستیابی به روش‌های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی نوین فرایند تصفیه پساب‌ها به ویژه پساب‌های خاص با سرعت و کیفیت بالاتر بوده‌­اند تا بتوان منابع را در سریع‌ترین زمان به چرخه مصرف برگرداند.

راسخ با تاکید بر این‌که روش‌های نوین، مبتنی بر استفاده از غشاها است، افزود: غشاهایی که برای فرایند تصفیه آب و پساب استفاده می‌شوند، همگی بر پایه جداسازی ذرات یا املاح محلول از آب و پساب است و در گروه‌­های میکرو فیلتر، اولترا فیلتر، نانو فیلتر و اسمز معکوس قرار می‌گیرند. دو گروه اول برای جداسازی ذرات بسیار ریز معمولا استفاده می‌­شود که اخیرا در صنایع مختلف در کشور مورد استفاده و بهره‌برداری قرار گرفته‌اند و به دلیل شرایط آب یا پساب دچار گرفتگی یا مشکلاتی می‌شوند که لازم است با تمهیداتی اینگونه مشکلات برطرف شود و در این راستا نقش شرکت­ های دانش بنیان مشخص می‌شود.

رئیس پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نقت تاکید کرد: خوشبختانه تعدادی شرکت در قالب شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه در حال فعالیت هستند که با داشتن نیروهای جوان و استفاده از تجربیات و امکانات موجود در پژوهشگاه می‌توانیم شاهد یک اجماع از توانمندی‌ها در زمینه تصفیه و بازیافت آب و پساب باشیم.

به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه صنعت نفت، وی با اشاره به همکاری یکی از شتابدهنده‌ها با این پژوهشگاه خاطر نشان کرد: این شتاب‌دهنده قرار است از امکانات پژوهشگاه در بخش پایلوت برای اجرای طرح پایلوت میکروفیلتراسیون (MF) استفاده کند و نتایج بدست آمده را بر روی پسابِ مشخص‌ شده نیز بکار ببریم و امیدواریم که در نهایت بتوانیم یافته‌های به دست آمده در بخش پایلوتی را صنعتی کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha