• جمعه / ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۷:۱۶
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1400052215470
  • خبرنگار : 71603

ترم تابستان در دانشگاه‌های صنعتی چگونه برگزار می‌شود؟

ترم تابستان در دانشگاه‌های صنعتی چگونه برگزار می‌شود؟

برگزاری ترم تابستان در دانشگاه‌های دولتی کشور و از جمله آنها دانشگاههای صنعتی نسبت به دو نیمسال‌ تحصیلی شرایط متفاوتی دارد. چرا که دانشجویان دوره‌های روزانه که مشغول تحصیل رایگان هستند، برای گذراندن ترم تابستان شهریه پرداخت می‌کنند و در صورت ارائه دروس، می‌توانند تعداد محدودی واحد درسی اخذ کنند.

به گزارش ایسنا، تابستان از نیمه گذشته و ترم تابستان در دانشگاه‌ها همچنان در حال برگزاری است. شاید اینگونه به نظر برسد، دانشجویانی که در دوره‌های روزانه دانشگاه‌های دولتی تحصیل می‌کنند، علاوه بر طول سال تحصیلی، برای ترم تابستان نیز هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند. اما، بنا بر مصوبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور اگر دانشگاهی در تابستان اقدام به برگزاری ترم تابستانی کند، مجاز به دریافت شهریه است.

در ادامه دو سال کرونایی اخیر، ترم گذشته نیز به دلیل تداوم شیوع کرونا ویروس، همچنان کلاس‌ها به صورت مجازی برگزار شد. اما برخی از دانشجویان به دلیل ابتلای خود یا خانواده‌شان به کووید-۱۹ قادر به گذراندن نیمسال دوم نشدند و مجبور به حذف ترم شدند. 

ترم تابستان فرصت خوبی برای این دسته از دانشجویان بود تا بتوانند تعدادی از واحدهای عقب‌مانده خود را جبران کنند و با پرداخت شهریه، در کلاس‌های مجازی ترم تابستان شرکت کنند. 

تابستان امسال نیز با توجه به تداوم برگزاری آموزش مجازی، بسیاری از دانشگاه‌های کشور ترم تابستان را برگزار کردند که البته دانشجویان نیز استقبال خوبی از این کلاس‌ها داشته‌اند.

در گزارش زیر، وضعیت ترم تابستانی چند دانشگاه‌ صنعتی مطرح کشور را بررسی می‌کنیم.

دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه صنعتی شریف غالبا در طول ترم تابستان دوره‌های درسی برگزار نمی‌کند و به اصطلاح ترم تابستانی ندارد. اما این دانشگاه‌ با اعلام قبلی، در طول تابستان دوره‌های فرهنگی و علمی متعددی را برای دانشجویان علاقه‌مند خود برگزار می‌کند که دانشجویان می‌توانند بسیاری از آنها را به رایگان سپری کنند.

دانشگاه علم و صنعت 

دانشگاه علم و صنعت اعلام کرده با توجه به تقاضای بالای دانشجویان این دانشگاه،‌ ترم تابستانه ۱۴۰۰ در این دانشگاه در حال برگزاری است.

در این راستا، دکتر ابوالفضل واحدی معاون آموزشی دانشگاه علم وصنعت در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: ترم تابستانی یک ترم فوق‌العاده است و برای آن دسته از دانشجویانی برگزار می‌شود که در طول سال تحصیلی از دروس خود عقب مانده‌اند یا دچار مشکل شده‌اند. این دانشجویان می‌توانند با گذراندن ترم تابستانی درس‌های عقب‌ مانده خود را جبران کنند.

وی در رابطه با شهریه دریافتی دانشگاه علم و صنعت برای ترم تابستانی گفت: شهریه‌ای که برای ترم تابستان از دانشجویان دریافت می‌شود،‌بسیار ناچیز است. به نحوی که که می‌توان گفت این مبلغ حتی با مبلغ شهریه دوره‌های نوبت دوم هم قابل مقایسه نیست. البته میزان شهریه طبق مصوبه هیات امنا دانشگاه در وزارت علوم است.

دکتر واحدی با بیان اینکه ثبت‌نام در ترم تابستان برای دانشجویان کاملا اختیاری است، ادامه داد: بسیاری از دانشجویان تمایل دارند برای جبران دروس عقب‌ افتاده خود، در ترم تابستان ثبت‌ نام کنند و دانشگاه علم وصنعت نیز بنا به این درخواست ها، از دو سال پیش این دوره‌ها را برگزار می‌کند که البته امسال هم به دلیل شیوع کرونا به صورت مجازی در حال برگزاری است.

معاون آموزشی دانشگاه علم وصنعت در پایان خاطرنشان کرد: ترم تابستانی این دانشگاه از دوم مرداد ماه آغاز شد و تا چهارم شهریور ماه سال جاری ادامه خواهد یافت.

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

شیوه برگزاری ترم تابستانی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کمی متفاوت است. چراکه بنا بر اعلام معاون آموزشی دانشگاه امیرکبیر، در این دانشگاه، تنها دروس کارگاهی و دروسی که دانشجو موفق به قبولی آنها در طول ترم نشده، ارائه می‌شود. البته بنا بر اعلام معاون آموزشی دانشگاه امیرکبیر، ترم تابستان این دانشگاه امسال برگزار نشده است. 

دکتر سید محمد حسین کریمیان در این رابطه به ایسنا گفت: در دانشگاه امیرکبیر، دروس عمومی یا دروس پایه در طول تابستان ارائه نمی‌شود و فقط واحدهای کارگاهی و واحدهایی که دانشجو موفق به گذراندن آن نشده، ارائه می‌شود و دانشجویان برای گذراندن این واحدها شهریه پرداخت می‌کنند. ولی امسال به دلیل میزان شیوع بالای کرونا و وضعیت قرمز ، با توجه به عملی بودن دروس کارگاهی و لزوم حضور دانشجویان، امسال ترم تابستان برگزار نشد.

وی افزود: ما چندین بار برای برگزاری این دروس برنامه‌ریزی کردیم ولی متاسفانه هر مرتبه با یکی از پیک‌های کرونا روبه‌رو شدیم که برنامه‌ریزی‌های ما را بهم ریخت. ترم تابستان امسال نیز پیک پنجم کرونا برنامه‌ریزی ما را بهم ریخت و طبیعتا اولویت نخست ما نیز سلامتی دانشجویان و اساتید است. 

معاون آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: دانشجویان دانشگاه‌ امیرکبیر در تابستان ۱۴۰۰ فقط دوره‌های کارورزی، کوآپ و واحدهای تک درس خود را می‌گذرانند.

 دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی از جمله دانشگاه‌هایی است که با توجه به ضوابط و مقررات وزارت علوم، ترم تابستانی ۱۴۰۰ را برگزار می‌کند.

دکتر سعید رعیتی معاون آموزشی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در این زمینه به ایسنا گفت: ترم تابستان جزء دوره‌های مصوب نیست و در حقیقت مازاد محسوب می‌شود. بنابراین  وزارت علوم به دانشگاه‌ها مجوز داده است که در صورت برگزاری ترم تابستانی، مجاز هستند با توجه به قوانین و مصوبات هیات امنا از دانشجویان شهریه دریافت کنند. دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی نیز ۴ سال است که ترم تابستانی برگزار می‌کند.

وی ادامه داد: در ترم تابستان که امسال نیز به دلیل پاندمی کووید-۱۹ به صورت مجازی برگزار می‌شود، یک سری قوانین آموزشی وجود دارد و دانشجو می‌تواند در ترم تابستان که به مدت ۵ هفته است، دو درس یا حداکثر ۶ واحد اخذ کند.

معاون آموزشی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با بیان اینکه ما برای شهریه ترم تابستان امسال، تقریبا تغییری نسبت به سال گذشته نداشته‌ایم،افزود: میزان شهریه‌ای که برای ترم تابستان دریافت می‌شود، نسبت به شهریه‌های دوره شبانه بسیار کمتر است و دانشجویان نیز استقبال خوبی داشته‌اند چراکه دانشجویان دانشگاه‌های دیگر نیز می‌توانند نسبت به اخذ واحد در ترم تابستان اقدام کنند.

دکتر رعیتی با اشاره به آموزش مجازی دوران کرونا اظهار کرد: در دوران شیوع کرونا نیز برخی از دانشجویان به دلیل مشکل بیماری خود یا خانوداه ‌شان مجبور به حذف ترم شدند و این ترم تابستان فرصت خوبی است تا دروس عقب مانده خود را جبران کنند.

وی تاکید کرد: برگزاری کلاس‌های دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برای ترم تابستان از شنبه ۲ مرداد آغاز شده و تا چهارشنبه ۳ شهریور ماه ادامه خواهد داشت.

معاون آموزشی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در پایان خاطرنشان کرد: تاریخ برگزاری آزمون‌های پایانی ترم تابستانی این دانشگاه نیز طی روزهای ۶ تا ۱۰ شهریور سال جاری خواهد بود.

به گزارش ایسنا، با توجه به شرایط روز کشور در زمینه شیوع کرونا، وضعیت ترم تابستانی دانشگاه‌ها نیز از تبعات این شیوع در امان نمانده و دستخوش تغییرات مکرر در برنامه ریزی دانشگاه ها شده است که با توجه به تجربه دوساله آموزش در فضای کرونایی به نظر می رشد دانشگاه ها باید چند مدل را برای پیشبرد اهداف آموزشی خود لحاظ کنند تا در صورت تغییر شرایط کرونایی دچار مشکل نشوند.

 از طرفی، دانشگاه‌ها می‌توانند با توجه به میزان درخواست دانشجویان خود، ترم تابستانی را در دانشگاه خود دایر کنند تا دانشجویان، ترم تابستان را هم در دانشگاه‌های خود بگذرانند و مجبور نباشند برای گذراندن چند واحد در ترم تابستان و جبران عقب ماندگی های درسی خود، در دانشگاهی دیگر ثبت‌نام کنند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha