• پنجشنبه / ۴ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۰:۱۰
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 1400060302634
  • خبرنگار : 71469

صفر تا صد انتخاب «سجادی» به عنوان وزیر ورزش در مجلس یازدهم

صفر تا صد انتخاب «سجادی» به عنوان وزیر ورزش در مجلس یازدهم

تکلیف وزیر ورزش و جوانان در کابینه دولت یازدهم مشخص شد و نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، حمید سجادی را به عنوان سکاندار هدایت این وزارتخانه انتخاب کردند.

به گزارش ایسنا، با معرفی وزاری پیشنهادی کابینه دولت سیزدهم، «سید حمید سجادی هزاوه» به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان معرفی شد تا در صورت اخذ رای اعتماد به عنوان چهارمین وزیر ورزش و جوانان راهی ساختمان سئول شود. مجلس که بررسی صلاحیت وزیر ورزش و جوانان را به عنوان آخرین وزارتخانه در دستورکار خود قرار داده بود با اعلام نظر کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد سجادی، بیان نظرات چهار نماینده مخالف و چهار نماینده موافق کار خود را دنبال کرد و در نهایت با کسب ۱۶۵ رای موافق، ۱۰۸ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع به سجادی اعتماد کرد تا به عنوان نفر اول ورزش کشور پس از  محمد عباسی (دولت دهم)، رضا صالحی امیری (سرپرست در دولت یازدهم)، محمد شریعتمداری (سرپرست در دولت یازدهم)، محمود گودرزی (دولت یازدهم)، نصرالله سجادی (سرپرست در دولت یازدهم) و مسعود سلطانی‌فر (دولت یازدهم و دوازدهم)  سکان هدایت این وزارتخانه را بر عهده گیرد و به عنوان چهارمین وزیر ورزش و جوانان انتخاب شود.
 

اظهارات نمایندگان موافق در مجلس

جبار کوچکی نژاد، نماینده مردم رشت با اشاره به اینکه این اولین بار است که یک وزیر ورزش از جامعه ورزشی که دارای تحصیلات و تخصص در این حوزه است به مجلس معرفی شده است، گفت: در بحث تخصص و مدرک تحصیلی وزیر پیشنهادی هیچ اشکالی وجود ندارد ایشان اولین وزیری هستند که از درون جامعه ورزشی به مجلس معرفی شده و یک قهرمان ملی به شمار می رود. کل جامعه ورزشی از انتخاب ایشان نیز خوشنود هستند.

وی ادامه داد: اینکه می گویند در ورزش های لاکچری مشغول هستند صحیح نیست ایشان قهرمان دوومیدانی بوده که ورزش مستضعفین جامعه است حال ایرادی دارد که در رشته های فرعی دیگر نیز تخصص داشته باشد؟ در برنامه ایشان ورزش همگانی و ورزش قهرمانی که دو عنصر مهم است مورد توجه قرار گرفته است با توجه به شرایط کرونایی توجه به ورزش همگانی برای همه ضروری هست توجه به اردوهای تدارکاتی، توجه به ورزش های قهرمانی، ورزش های  مدال آور المپیکی و بازنگری در نظام جامع باشگاه داری از نقاط قوت برنامه ایشان است.

محمد وحیدی، نماینده مردم بجنورد به عنوان دیگر موافق وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان با اشاره به اینکه در شرایطی هستیم که ورزشکاران ما امروز دل در گرو مسائل ملی ندارند و با کوچکترین پیشنهادی از کشور خارج می‌شوند، بیان کرد: رئیس جمهور این بار شخصیتی ورزشی و متخصص را معرفی کرده است.

وی ادامه داد: سیاسیون نتوانستند مسائل حاشیه‌ای ناشی از پناهندگی ورزشکاران را حل کنند. در شرایطی هستیم که ورزشکاران ما امروز دل در گروی مسائل ملی ندارند و با کوچکترین پیشنهادی از کشور خارج می‌شوند. بنابراین کسی باید در رأس وزارت ورزش قرار بگیرد که اردوها، توجه به ورزشکار، استعدادیابی و… را بشناسد، نه اینکه کسی وزیر شود که خودش هیچ زمین ورزشی را ندیده باشد.

ملک فاضلی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه چه کسی می‌تواند به عنوان یک وزیر در وزارت ورزش و جوانان کار کند؟ کسی که از صفر تا صد را با توان خود طی کرده و مدال طلا کسب کرده می‌تواند در این وزارتخانه نیز با مدیریت خوب مدال بیاورد، گفت: برای انتخاب وزیر ورزش و جوانان باید فردی را از جنس ورزش و لمس کننده مشکلات مردم برگزید. همچنین ۵۶ درصد از جمعیت ما را بانوان تشکیل داده‌اند و سجادی برای زیرساخت ورزش بانوان و تکمیل و ساخت ۴ هزار سالن ورزشی در مراکز روستایی و محروم برنامه دارد. علاوه بر این سیاست وی در وزارت ورزش و جوانان برای گسترش ورزش میان مردم و جوانان است.

اسماعیل حسین زهی، نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه معرفی سجادی به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش مورد استقبال افکار عمومی جامعه به ویژه ورزشی و قهرمانی کشور قرار گرفته است، گفت: ایشان قهرمان دوومیدانی بوده و در المپیک برای کشور افتخار آفریدند. مدرک تحصیلی ایشان نیز با این رشته مرتبط است. آقای رئیسی برای معرفی ایشان با اهالی ورزش و صاحب نظران مشورت داشتند و سپس ایشان را به مجلس معرفی کردند.

وی ادامه داد: وی سابقه خوبی در عرصه ورزش داشته و می تواند مشکلات فعلی این حوزه را کنار بزند. توسعه ورزش قهرمانی، توسعه ورزش همگانی، فساد ورزشی، دیپلماسی ورزشی، توسعه و تکمیل اماکن و تجهیزات ورزشی از برنامه های ایشان در حوزه ورزش است.

مخالفان در مجلس چه گفتند؟

احمد راستینه، رییس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، بیان کرد عملکرد گذشته سجادی نشان می‌دهد که او توانایی اداره ورزش را ندارد. سجادی برنامه تحولی ندارد و برنامه‌های چهار سال وزارت ورزش را ارائه کرده است و در عین حال توانایی اداره ورزش را نداشت که سوابق قبلی‌اش هم این را نشان می‌دهد. زمانی که وی معاونت ورزش را برعهده داشت عملکردش باعث تعلیق بسیاری از فدراسیون‌ها شد تا جایی که ورزش کشور در معرض تعلیق قرار گرفت که اگر وساطت‌های آقای جلیلی نبود المپیک لندن را از دست داده بودیم.

محمد خدابخشی، نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برنامه جامعی در بخش ورزش بانوان در برنامه سجادی دیده نشد، اظهار کرد در نوع نگاه وی در حوزه ورزش و جوانان محل تردید و ابهام است. مشخص نیست در بدنه وزارتخانه از چه کسانی استفاده خواهد شد و در این رابطه برنامه های سطحی ارائه شده است و علاوه بر این وضعیت سهم تاثیر اقتصادی ورزش بر GDP مشخص نشده است. ما در ورزش همگانی با کم تحرکی مواجه هستیم و باز هم مشخص نیست چه برنامه ای دارید.

محمدمهدی فروردین، رییس فراکسیون ورزش مجلس به عنوان دیگر مخالف سجادی به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان اظهار کرد: می‌خواهیم برای دولت انقلابی وزیر ورزش و جوانان انتخاب کنیم، نمی‌خواهیم برای دولت لیبرال ناکارآمد و ناامید وزیر ورزش انتخاب کنیم. ایشان مشاور آقای مهرعلزاده و قائم مقام فدراسیون زورخانه ای هستند؛ آقای مهرعلیزاده ای که دولت انقلابی را در مناظره های انتخاباتی به بدترین شکل ممکن به تمسخر می گرفت.

وی ادامه داد: در یک کلام شخصی می تواند این کشتی به گل نشسته ورزش و جوانان را نجات دهد که از جنس انقلاب باشد. ایشان اعلام کنند چه زمانی یک قدم برای ورزش برداشتند؟ بر اساس بررسی ها، ایشان هیچگونه تحولی در ورزش ایجاد نکردند، ۲ دوست تاجر خود را در جایگاه ریاست دو فدراسیون مهم قرار دادند، هنوز ۴ فدراسیون ما در حال تعلیق است، این نیست که هر مدیر تحصیل کرده ورزشی شایستگی وزارت ورزش و جوانان را داشته باشد، ورزش یک فرصت است ولی اگر خوب مدیریت نشود برای نظام یک تهدید به شمار می آید.

یزدی خواه، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سجادی در مجلس نهم به عنوان وزیر ورزش معرفی شد نتوانست رای اعتماد به دست آورد، گفت: از آن به بعد هم کار شاخص ورزشی از او ندیدیم که بخواهد این جایگاه را ارتقاء ببخشد. در حالی که سجادی از افتخارات دو و میدانی است نتوانست در انتخابات فدراسیون دو و میدانی رأی لازم را کسب کند.

وی ادامه داد: آقای سجادی در چند وقت اخیر در حوزه ورزش لاکچری مثل اسب دوانی، بولینگ و بیلیارد فعال بوده است. از طرف دیگر این روزها خیلی ها با ما تماس گرفته و سفارش آقای سجادی را می کنند که به او رأی دهیم. این برای ما شبهه ایجاد کرده که اگر رأی آورد بدهکار قدرت های لابی گری شده و این لابی گران هستند که او را مدیریت می کنند.

نظر کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد سجادی

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که اکثریت کمیسیون فرهنگی از صحبت های سجادی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان قانع نشد و به صلاحیت او رأی منفی داد.

سجادی در مورد ورزش چه گفت؟

وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان که موفق به کسب رای اعتماد شد با اشاره به اینکه درد ورزش را درک می کنم و با درمان آن آشنا هستم، گفت: اجازه نمی دهم ورزشکاران در میادین بین المللی غریب باشند.  وزارت ورزش می تواند و باید پرچمدار تحول به عنوان یکی از دروازه های دولت مردمی باشد. می کوشیم که به استعدادها نگاه کنیم که در چند سال گذشته ورزش و جوانان به حاشیه رفته است. می دانم ورزشکاران چه مشکلی دارند،  ثابت نگه داشتن وزن و کم کردن آن را برای ورزشکاران درک می کنم، می دانم فشار اردوهای ورزشی به چه معناست و چگونه ورزشکاران در نبود امکانات در رقابت های جهانی حضور پیدا می کنند. با مشکلات ورزشکاران آشنا هستم؛ خودم این مشکلات را تجربه کرده ام و درد کشیده هستم و می خواهم در خدمت ورزش کشورم باشد.

وی ادامه داد: در خصوص عدالت در ورزش باید بگویم عدالت جزء غیر قابل تغییر این حوزه است، نمی شود استعداد ها را در مناطق مختلف کشور نادیده گرفت و از عدالت سخن بگوییم، نمی شود بسیاری از استان ها دارای تیم نباشند، همه مناطق کشور باید دارای حق یکسان باشند، این یعنی عدالت است، امروز ورزش در جهان ابزاری است برای شور و انسجام جامعه، این مهم می تواند در کشور ما هم در حوزه های مختلف تاثیر خوبی داشته باشد.  

سجادی با اشاره به اینکه افزایش سرانه ورزش هم در دستور کار اینجانب است، عنوان کرد:  برای جمهوری اسلامی زیبنده نیست از سرانه سه متر، سرانه ما یک متر باشد،  اکنون ۶ هزار مکان ورزشی به دلیل شیوع کرونا تعطیل هستند، باشگاه داران چشم امید به ما دارند، ۴ هزار پروژه نیمه تمام ورزشی داریم، تمام تلاش ما این است اینها را سریعا تکمیل کنیم، توسعه ورزش همگانی هم در دستور کار است، ورزش همگانی کاهش دهنده هزینه های درمان است، اگر مسئول بشوم در شهرها، استان ها، شهرستان ها با  همفکری شما به این حوزه توجه می کنیم، ورزش همگانی باید در خیابان ها دیده شود و از آن لذت ببریم، باید حرکت روبه جلوی ورزش لمس شود. بنده طرح آمایش سرزمین را در روند ساخت و سازها و توسعه اماکن ورزشی مورد توجه قرار داده و قطعا در مناطق کم برخوردار اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه بنده در انتخابات فدراسیون دوومیدانی در ۸ سال اخیر شرکت نکردم که رای نیاورم، گفت: در سال ۸۲ بود که بنده شرکت کردم و ۷ رای آوردم و عزیزان با تجربه تر از من رای آوردند. بنده در باشگاه بولینگ و بیلیارد کاری نداشتم. در باشگاه سوارکاری یکی از دوستان بنده باشگاه را تاسیس کرد و بنده به مدت یک سال ماهی یکبار در جلسات هیات مدیره باشگاه شرکت کردم. از سوی دیگر حضور در باشگاه سوارکاری که توصیه دین اسلام است جرم است؟   در بحث فعالیتم در ایران مال نیز بنده مشاور ورزشی سلامت یک مجموعه اختصاصی خصوصی هستم که یکی از زیرمجموعه های آن که کار می کند ایران مال است. از جمله اقداماتی هم که در اینجا انجام دادم انجام واکسیناسیون بوده که آیا این جرم و کار بدی است؟

سجادی افزود: بنده صرفا در طول ۳۰ سال فعالیت ورزشی‌ام تنها ۴ سال معاون وزیر بودم. نمی دانم این همه هجمه برای چه هست؟ یک فرد ورزشی معرفی شده حال رای می آورد یا نمی آورد؛ حتی اگر ما را از ورزش کنار بگذارند نام و سوابق ورزشی من که از تاریخ ورزش پاک نمی شود. بنده قول می دهم اگر رای آوردم در زمینه اجرای بند د تبصره ۲۰ قانون بودجه ۱۴۰۰ و تبدیل وضعیت ایثارگران اقدام کنم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha