• دوشنبه / ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400061511154
  • منبع : پژوهشگاه فضایی

در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شد

بهره برداری از فاز دوم مرکز یکپارچه سازی پیشرانش فضایی سه شهید

بهره برداری از فاز دوم مرکز یکپارچه سازی پیشرانش فضایی سه شهید

فاز دوم مرکز یکپارچه سازی پیشرانش فضایی سه شهید پژوهشگاه فضایی ایران با هدف جوشکاری دقیق سازه‌های پیشرفته فضایی افتتاح شد و به بهره برداری رسید.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین صمیمی، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، ضمن اعلام خبر فوق و با بیان این که در این فاز، "واحد جوشکاری سازه‌های فضایی"، شامل واحد جوشکاری و سالن اپراتوری و مانیتورینگ، آماده بهره برداری شد، اظهار کرد: توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی از مولفه‌های اصلی شتابدهی فعالیت‌های فضایی در کشور است. جوشکاری سازه‌های فضایی نیز به دلیل اهمیت ماموریت محموله‌ها و حامل‌های فضایی و همچنین هزینه بالای این سازه‌ها، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زیرا شکست ماموریت‌های فضایی در بسیاری از مواقع به دلیل معایب جوشکاری است. 

وی افزود: روش‌های جوشکاری و محیط جوشکاری در رسیدن به یک اتصال جوش بی‌عیب، نقش بسزایی دارد. در یک آزمایشگاه جوشکاری سازه‌های فضایی، ایجاد یک محیط تمیز عاری از براده‌های فلزات مضر، گرد و غبار، رطوبت و مواد آلی روغنی برای حوضچه مذاب بسیار حائز اهمیت است. همچنین استفاده از میز جوشکاری کامپیوتری به منظور تکرارپذیری شرایط جوش در رسیدن به اتصال جوش با کیفیت، ضروری است. از این رو، در مرکز جوش سازه‌های فضایی پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی سعی شده است، تمامی این موارد کلیدی لحاظ شود و تمامی فعالیت‌های صورت گرفته در این مرکز، با رعایت الزامات و ملاحظات ایمنی انجام شده است.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران همچنین خاطر نشان کرد: با ایجاد این زیرساخت مهم، کمک شایانی به فراهم شدن زیرساخت لازم برای جوشکاری ایده آل انواع آلیاژهای مورد استفاده در سازه‌های فضایی مانند آلیاژهای تیتانیوم (مخازن سوخت جامد و مایع)، سوپر آلیاژ پایه کبالت و نیکل (بدنه‌های تراستر تک مولفه)، آلیاژهای پلاتین و نیوبیوم (بدنه‌های تراستر دو مولفه) و فولادهای زنگ نزن (مخازن سوخت مایع) در کلاس استاندارد فضایی می‌شود.

به نقل از پژوهشگاه فضایی ایران، مرکز جوش سازه‌های فضایی با در اختیار داشتن میز کامپیوتری جوشکاری، میز مونتاژ مهندسی، میز متحرک افقی، دستگاه‌های جوشکاری قوس تنگستن با گاز خنثی (گام الکتریک) و دستگاه جوشکاری قوس پلاسما (EWM) و نیروی مهندسی خبره، سهم بسزایی در رسیدن به اهداف بلند مدت ساخت سازه‌های فضایی دارد و با بهره برداری از این مرکز، امکان جوشکاری دقیق سازه‌های پیشرفته فضایی فراهم شده و این مرکز جزء معدود مراکز دارای این قابلیت خاص در کشور است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha