• چهارشنبه / ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۵:۴۶
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1400062317516
  • خبرنگار : 71567

ابهام در وضعیت مدیریت دانشگاه های بزرگ کشور

ابهام در وضعیت مدیریت دانشگاه های بزرگ کشور

در حالی حدود یک ماه از انتخاب دکتر محمدعلی زلفی‌گل به عنوان سکاندار آموزش عالی می‌گذرد که علی‌رغم زمزمه‌های مطرح شده برای تغییر و تحولات مدیریتی آموزش عالی، فقط دو حکم انتصاب در وزارت علوم صادر شده است و روسای دانشگاه‌ها به ویژه متولیان مراکز آموزش عالی که زمان ماموریتشان به اتمام رسیده عملا در بلاتکلیفی قرار دارند.

به گزارش ایسنا، بعد از انتخاب دکتر محمدعلی زلفی گل به عنوان بیستمین وزیر آموزش عالی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مدتی است که  زمزمه‌هایی در خصوص تغییر و تحولات در پست های مدیریتی ستاد مرکزی آموزش عالی و همچنین مدیریت دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به گوش می‌رسد.

اگر چه دکتر زلفی‌گل در دومین روز حضور خود در وزارت علوم طی حکمی "دکتر محمد سلیمانی" عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت را به عنوان قائم‌مقام و رئیس مرکز هیئت‌های امنا و هیئت‌های ممیزه این وزارتخانه و دکتر علی شمسی‌پور را به عنوان مشاور وزیر و سرپرست دفتر وزارتی منصوب کرد.اما علی‌رغم اتمام دوره مدیریت برخی روسای دانشگاه‌ها، تاکنون هیچ حکمی از سوی وزیر علوم برای این مراکز صادر نشده و برخی دانشگاه‌ها در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارند.این موضوع باعث مطرح شدن شایعاتی در خصوص تغییر مدیران دانشگاه‌ها و عملا دلسردی برخی روسای دانشگاه‌ها بخصوص کسانی که مدت حکم مدیریتی شان به پایان رسیده، شده است.

با توجه به اینکه از نظر قانونی روسای دانشگاه ها باید به مدت ۴ سال در سمت مدیریتی قرار بگیرند و هر رییس دانشگاه در نهایت ۸ سال یعنی در دو دوره ۴ ساله می تواند در جایگاه ریاست یک دانشگاه قرار بگیرد بنابراین تاریخ انتصاب احکام روسای دانشگاه ها بیانگر این است که حکم انتصاب برخی روسای دانشگاه ها از جمله دانشگاه به اتمام رسیده است و حکم برخی دیگر از روسا نیز تا پایان سال جاری به پایان می رسد.

در این رابطه دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم در گفت و گو با ایسنا، به سیاست ها و شاخص های انتخاب روسای دانشگاه ها اشاره و اظهار کرد: ابتدا شاخص های روسای دانشگاه ها را معرفی خواهیم کرد و بر اساس آن افراد حائز شرایط مشخص می شوند و سپس برنامه چهار ساله از هر یک از این افراد متقاضی اخذ شده و پس از ارائه در کمیته انتصابات و تطبیق با برنامه راهبردی دانشگاه، برنامه های وزارت علوم و اسناد بالادستی کشور، گزینه شایسته تر انتخاب خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: روسای دانشگاه‌ها و تمامی مسئولان تا زمانی که انتصابی صورت نگرفته باشد در صورت اتمام مدیریت باید به کار و فعالیت خود ادامه دهند و پاسخگوی ارباب رجوع باشند.

به گزارش ایسنا، زمزمه برکناری برخی از معاونین وزارت علوم و روسای دانشگاه‌ها در حالی این روزها به گوش می رسد که سال تحصیلی جدید بسیاری از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در ایران از روز شنبه ۲۷ شهریور ماه آغاز می شود و هنوز هیچ تغییر و تحولی در این عرصه اتفاق نیفتاده و وضعیت مدیریت این مراکز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

بنابراین انتظار می‌رود وزیر علوم اهتمام جدی‌تری در انتصاب مدیران آموزش عالی داشته باشد تا علاوه بر جلوگیری از بروز شایعات دلسرد کننده برای مدیران دانشگاه‌ها، موجب شود که در سال تحصیلی جدید مدیران این مراکز با قدرت بیشتری در جهت تامین اهداف علمی و آموزشی کشور گام بردارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha