• شنبه / ۱۵ آبان ۱۴۰۰ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400081511205
  • خبرنگار : 30057

۳ محور اصلی فعالیت بنیاد علم ایران برای حمایت از طرح‌ها و پژوهش‌های اولویت دار

۳ محور اصلی فعالیت بنیاد علم ایران برای حمایت از طرح‌ها و پژوهش‌های اولویت دار

رئیس بنیاد علم ایران، با اشاره به تغیبر نام "صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران" به "بنیاد علم ایران"، گفت: اصلی‌ترین فعالیت این بنیاد در سه محور "طرح‌های پژوهشی"، "حمایت از پژوهش‌های پسادکتری" و "حمایت از رساله‌های دکتری" و طرح‌های اولویت دار در دستور کار حمایتی ما قرار دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر ایمان افتخاری در نشست خبری امروز با اشاره به تغییر نام "صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران" به "بنیاد علم ایران" با تاکید بر اینکه در طول سال‌های گذشته فعالیت‌های این صندوق دستخوش تغییر و تحولات بسیاری شده است، افزود: از سال ۱۳۹۱ تبدیل صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد علم ایران در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و در نهایت روز سه شنبه گذشته با دستور رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی این موضوع در قالب اساسنامه‌ای به تصویب رسید.

وی اظهار کرد: تصویب این اساسنامه شروع یک توسعه اثرگذار در صندوق است و تمرکز ما بر پژوهش‌های پایه استوار است، ولی تغییر چندانی در فعالیت‌های صندوق صورت نمی‌گیرد؛ اما برخی وظایفی که بر عهده این صندوق بوده است، با تبدیل شدن آن به بنیاد علم ایران، توسط نهادهای دیگر دنبال خواهد شد.

افتخاری به وضعیت بودجه این نهاد با تبدیل آن از صندوق به بنیاد، توضیح داد: ما تصمیم گیرنده در بودجه نیستیم، اما ممکن است در بدنه دولت تغییراتی در خصوص بودجه این بنیاد صورت گیرد.

رییس بنیاد علم ایران ادامه داد: نحوه عملکرد این نهاد علمی از نظر اجرایی مشابه دانشگاه‌ها تعریف می‌شود و این تکلیف را مشخص می‌کند که همانند نهادهای مالی و بانکی از هر پژوهشی حمایت نکند، بلکه طرح‌های پژوهشی که به رسمیت شناخته شده‌اند، مورد حمایت قرار گیرند.

وی اصلی‌ترین فعالیت این بنیاد را در سه محور "طرح‌های پژوهشی"، "حمایت از پژوهش‌های پسادکتری" و "حمایت از رساله‌های دکتری" دانست و یادآور شد: این رویه همچنان در بنیاد علم ایران مورد پیگیری قرار می‌گیرند. این نهاد همواره پژوهش‌های پایه و کاربردی را مورد حمایت قرار داده و تاکنون طی ۱۵ سال تشکیل صندوق بیش از ۸ هزار پروژه پژوهشی را پشتیبانی کرده تا به ثمر برسند.

افتخاری با تاکید بر اینکه ساز و کار حمایت از پروژه‌های پژوهشی در این صندوق مبتنی بر وام نبوده است، گفت: این حمایتها بلاعوض بوده، همانطور که در سایر کشورها در بنیادهای مشابه این حمایت ها صورت می‌گیرد.

رییس بنیاد علم ایران با بیان اینکه طی ۵ سال اخیر به صورت میانگین و سالانه ۱۱۰۰ پروژه را مورد حمایت قرار دادیم ،گفت: طی ۱۵ سال از تشکیل صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران حمایت از پروژه ها به مرور افزایش یافته است.

رئیس بنیاد علم ایران با بیان اینکه در این بنیاد با ۱۰۰نفر از دانشمندان کشور همکاری مستقیم داریم، گفت: این افراد در دانشگاه ها و بسیاری از امور کشور دست دارند یا مطلع هستند. از این رو ما در بنیاد با مشورت آنها پروژه‌های مساله محور و مورد نیاز کشور را به تصویب برای حمایت می‌رسانیم.

به گزارش ایسنا، از سال ۱۳۹۱، تبدیل صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد علم ایران در قالب اساسنامه ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد. این اساسنامه هفته گذشته بر اساس دستور حجت‌الاسلام رئیسی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد.

راه اندازی اولین مرکز ساخت خلاق

در این نشست همچنین دکتر عبدالعالی، معاون ترویج علم و فناوری بنیاد علم ایران از راه اندازی اولین مرکز "ساخت خلاق" در زمستان ۱۴۰۰ در دانشگاه علم و صنعت ایران خبر داد و گفت: در این مرکز دانشجویان و همچنین دانش آموزان با ایده وارد می‌شوند و در نهایت این ایده با ساخت محصولی خاص از مرکز خارج خواهد شد.

وی حوزه فعالیت این مرکز را در زمینه‌های مکانیک، الکترونیک، رایانه، مواد و کامپوزیت دانست و خاطر نشان کرد: همایش پلاسما از دیگر برنامه های ترویجی این بنیاد است که مرحله اول این برنامه با موضوع "بیان روش تدریس معلمان خلاق و دارای مهارت" در روز ۲۰ آبان ماه جاری در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار می‌شود.

عبدالعالی با بیان اینکه افراد شرکت کننده در این همایش در مدت ۴ تا ۵ دقیقه روش تدریس خلاق خود را برای سایر معلمان ارائه می‌دهند،  گفت: توانمندسازی معلمان به فعالیت های خلاقانه و شبکه سازی از معلمان خلاق از اهداف این برنامه است.

وی ادامه داد: این همایش به صورت رایگان برگزار می شود. علاقه مندان می توانند به صورت حضوری و یا مجازی در این برنامه شرکت کنند.

معاون ترویج علم و فناوری بنیاد علم ایران اظهار کرد: در قدم بعدی قرار است این موضوع با حضور استادان خلاق کشور برگزار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha