• سه‌شنبه / ۱۸ آبان ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400081813927
  • خبرنگار : 71589

پیشنهاد ستاره‌شناسان در مورد یک تلسکوپ ۱۱ میلیارد دلاری

پیشنهاد ستاره‌شناسان در مورد یک تلسکوپ ۱۱ میلیارد دلاری

ستاره شناسان یک تلسکوپ ۱۱ میلیارد دلاری پیشنهاد داده‌اند که از "هابل" پیشی بگیرد. این تلسکوپ پیشنهادی به قدری قدرتمند خواهد بود که سیارات دوردست با روشنایی ۱۰ میلیارد بار کمتر از ستاره میزبانشان تشخیص دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، ستاره شناسان ساخت تلسکوپی را پیشنهاد کرده‌اند که بسیار فراتر از توانایی‌های تلسکوپ تاریخی "هابل" عمل خواهد کرد.

آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی آمریکا به تازگی بررسی یک دهه‌ای خود را در مورد نجوم و اخترفیزیک منتشر کرده است که تحت عنوان "Astro ۲۰۲۰" شناخته می‌شود. این گزارش، برنامه‌های دهه آینده سرمایه‌گذاری در تجهیزات و پروژه‌های نجومی در ایالات متحده را تشریح می‌کند.

یکی از توصیه‌های برجسته در این گزارش، ساخت یک تلسکوپ فضایی جدید به نام "رصدخانه بزرگ"(Great Observatory) است که برای جایگزینی با تلسکوپ فضایی "هابل" در نظر گرفته شده است.

گفتنی است که "هابل" امسال به دلیل مشکلات سخت افزاری که چندین دهه از عمرشان گذشته، با مشکلات فنی متعددی مواجه شده است.

این گزارش، ساخت یک تلسکوپ جدید و بزرگ را با هزینه چشمگیر ۱۱ میلیارد دلار توصیه می‌کند که در طول موج‌های نور مرئی، مادون قرمز و فرابنفش عمل می‌کند و به آن امکان می‌دهد ماده تاریک، سیارات فراخورشیدی بالقوه‌ی قابل سکونت، ستاره‌های نوترونی و سایر اجرام و پدیده‌های کیهانی را مطالعه کند.

"فیونا هریسون" رئیس بخش فیزیک، ریاضیات و نجوم در مؤسسه فناوری کالیفرنیا توضیح داد: این گزارش یک چشم انداز بلندپروازانه، الهام بخش و آرزومندانه برای دهه آینده نجوم و اخترفیزیک تصویر می‌کند.

این تلسکوپ، جستجوی حیات بیگانه را که در سال‌های اخیر سرعت بیشتری پیدا کرده است، تقویت می‌کند و چندین دانشمند و سازمان برجسته پروژه‌هایی را با کمک از آن و با هدف کشف حیات هوشمند در کیهان انجام خواهند داد.

تلسکوپ پیشنهادی "رصدخانه بزرگ" می‌تواند تا حدی برای جایگزینی تلسکوپ فضایی "هابل" که به تدریج به پایان عمر خود نزدیک می‌شود، مناسب باشد. به گفته دانشمندانی که این پروژه را پیشنهاد کرده‌اند، این تلسکوپ به اندازه‌ای قوی و بزرگ است که به آن اجازه می‌دهد سیارات دوردستی را که ۱۰ میلیارد بار کم‌نورتر از ستاره خود هستند، رصد کند.

تلسکوپ فضایی "هابل" در سال ۱۹۹۰ به فضا پرتاب شد و از آن زمان تاکنون بیش از ۱.۵ میلیون رصد از کیهان انجام داده است. با این حال، اختلال ایجاد شده توسط واحد کنترل قدرت تلسکوپ(PCU) در ماه ژوئن تمام عملیات آن را به مدت بیش از یک ماه متوقف کرد. این یک یادآوری بود که نشان می‌داد سخت افزار قدیمی این تلسکوپ ممکن است در آینده نه چندان دور از کار بیفتد. به همین دلیل است که پروژه‌های بلندپروازانه جدیدی مانند تلسکوپ فضایی "جیمز وب" و حالا تلسکوپ "رصدخانه بزرگ" یا در آستانه پرتاب هستند یا به عنوان جایگزینی برای تلسکوپ قدیمی و نمادین "هابل" پیشنهاد می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha