• پنجشنبه / ۲۳ دی ۱۴۰۰ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400102317123
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

مراکز درمانی و دانشگاهی به تجهیزات پیشرفته شناختی مجهز شدند

مراکز درمانی و دانشگاهی به تجهیزات پیشرفته شناختی مجهز شدند

گسترش ابزارهای دانش شناختی و واکاوی‌هایی که این ادوات در پیشبرد این علم به وجود آورده‌اند سبب شده تا پژوهشگران، دست به طراحی تجهیزات موثری بزنند.

به گزارش ایسنا، محمدحسین مقامی کارشناس ارشد ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از توسعه مراکز درمانی مجهز به تجهیزات شناختی ایران‌ساخت گفت و ادامه داد: حمایت از تولید تجهیزات داخلی و محصولات شرکت­های دانش‌بنیان در حوزه علوم شناختی در اولویت ستاد بوده و با توجه به سیاست­های کلی این ستاد، بازدیدها، تعاملات و جلسات متعددی با شرکت­های گوناگون برگزار شده است.

وی ادامه داد: در این راستا، با حمایت های این ستاد در سال­های گذشته و با تعاملی که با بیش از ۲۵ شرکت فعال در حوزه علوم شناختی انجام شده است، تاکنون بیش از ۳۰ مرکز درمانی و دانشگاهی به دستگاه­ها و تجهیزات پیشرفته ساخت داخل با ارزش حدودی بیش از ۵۰ میلیارد ریال با توجه به سیاست­های کلی ستاد، مجهز شده ­اند.

مقامی گفت: همچنین ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی طی سال­های اخیر از شرکت­های گوناگون جهت حضور در نمایشگاه­های جانبی کنگره­ها و رویدادهای علمی کشور به صورت غیرمستقیم حمایت کرده است.

افزایش قراردادهای ساخت تجهیزات

کارشناس ارشد ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: انجام فعالیت­های مستمر در این حوزه، سبب افزایش کمی و کیفی قراردادهای منعقدشده برای ساخت تجهیزات حوزه علوم شناختی در کشور می‎شود. این توانمندی موجب می‌شود تا امنیت ملی کشور با استفاده از علوم و فناوری‌های شناختی در عرصه‌های ملی و بین‌المللی ارتقاء یافته و بسیاری از تجهیزات و امکانات مورد نیاز طرح­های تحقیقاتی و علمی با هدف کاهش وابستگی­ها و صرفه­جویی­های ارزی، در داخل کشور تامین شود.

به گفته مقامی، از جمله این تجهیزات که طی دو سال گذشته با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ساخته شده می‌توان به سیستم رهگیری چشم، سیستم ثبت سیگنال‌های مغزی، آرایه الکترودهای برون‌تنی، دستگاه تحریک الکتریکی فراجمجمه‌ای، سیستم تحریک مغناطیسی مغز و طراحی و ساخت سیستم واقعیت مجازی برای جوندگان اشاره کرد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وی در پایان خاطرنشان کرد: ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی تلاش می­کند تا با تمرکز بر توسعه فناوری‌های خواندن و نوشتن در مغز، تجهیز آزمایشگاه­ها و آماده­سازی ابزارها و زیرساخت­های مورد نیاز حوزه علوم شناختی در مراکز علمی و تخصصی را در دستور کار خود قرار دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha