• دوشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۷:۰۸
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1400111814184
  • منبع : دانشگاه تهران

معاون فرهنگی دانشگاه تهران:

خاستگاه دانشگاه، اندیشه ورزی و الگوسازی برای جامعه متعالی است

خاستگاه دانشگاه، اندیشه ورزی و الگوسازی برای جامعه متعالی است

اولین نشست کرسی آزاد اندیشی با موضوع «نقش و جایگاه نیروهای پیشران و اندیشمندان اجتماعی در وقوع انقلاب اسلامی» برگزار شد.

به گزارش ایسنا،  دکتر هادی بهرامی احسان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران به مناسبت افتتاحیه کرسی آزاد اندیشی در ابتدای مراسم اظهار کرد: انقلاب اسلامی با هدایت و رهنمون‎های، رهبری شجاع، فرزانه و مقتدر در سال ۵۷ به ثمر رسید.

وی با اشاره به اینکه یکی از آرمان‌های امام خمینی(ره) آزادی بوده که سرآمد همه آنها، آزادی اندیشه اعلام شده است، تاکید کرد: خاستگاه دانشگاه اندیشه ورزی، نیک اندیشیدن و الگوسازی برای جامعه متعالی است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران افزود: جامعه متعالی در کنار تفکر سازنده باید نقد منصفانه، ارزیابی هوشمندانه داشته باشد و سعی کند نقاط ضعف خود را با استفاده از تجربیات رفع کند و در دانشگاه و جامعه به عنوان یک الگوی رفتاری سازنده، آزادی اندیشه را حاکم کند.

دکتر بهرامی احسان با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بارها در فرمایشات‌شان بر موضوع آزاد اندیشی تاکید کردند، ادامه داد: معاونت فرهنگی در راستای این فرمایشات فرصتی را برای بحث آزاد اندیشی فراهم کرده است و امیدواریم به عنوان یک رویداد نهادینه در دانشگاه و جامعه به ثمر برسد.

دکتر جمشیدی‌ها رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در این جلسه درباره نقش نیروهای انسانی در بروز و ظهور انقلاب اسلامی گفت: اوضاع و مسائل قبل از انقلاب در موضوع وقوع انقلاب اسلامی ایران باید ارزیابی و بررسی شود.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران سر فصل جدیدی در تاریخ بشریت ایجاد کرده و انقلاب اسلامی تفکر نه شرقی و غربی را آموزش داده است.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران اظهار کرد: بررسی حوادث و تحولات پس از انقلاب در موضوع وقوع انقلاب اسلاکی نیاز به تحلیل و ارزیابی دارد زیرا پس از پیروزی انقلاب انقلابیون مجروح و شهید شدند و افراد دیگری به قدرت رسیدند.

دکتر اخضریان کاشانی عضو هیئت علمی دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران در این جلسه بیان کرد: یکی از الزامات دانشگاه تهران برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی برای دانشجویان است تا آنها بتوانند نظرات خود را با احترام فریاد بزنند.

وی ادامه داد: سه رکن اصلی نیروهای پیشران انقلاب اسلامی شامل «باورها دین و عقاید جامعه»، «حضور و مشارکت و فرآیندهای ورود مردم به عرصه» و «نظام مدیریت و رهبری در جامعه» می شود.

عضو هیئت علمی دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران افزود: تاکنون مجموعه این موارد فرآیند حکمرانی در کشور را سازماندهی کرده است البته برای وقوع هر انقلابی چند پیش شرط وجود دارد که متشکل از «نارضایتی از وضع موجود»، «وجود ایدئولوژی جایگزین»، «روحیه انقلابی»، «وجود ساختارهای لازم» و «فرآیند رهبری انقلاب» است.

دکتر اخضریان کاشانی با اشاره به اینکه تا چند روز قبل از انقلاب هیچکس فکر نمی‌کرد که انقلاب اسلامی ایران به وقوع بپیوندد، گفت: سهم بندی‌ها در وقوع انقلاب اسلامی درست نیست بلکه فرآیند رهبری جریان انقلاب اهمیت دارد و همه پذیرفته بودند که ذیل رهبری امام خمینی(ره) فعالیت کنند.

 ادامه صحبت‌های دکترغلامرضا جمشیدی‌ها رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و دکتر محمدرضا اخضریان کاشانی عضو هیئت علمی دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران به زودی در سامانه بیان قرار خواهد گرفت.

شایان ذکر است؛ جلسات کرسی آزاداندیشی هر دو هفته یکبار روزهای دوشنبه برگزار خواهد شد.

به گزارش امور سامانه ها و روابط عمومی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ اولین نشست کرسی آزاد اندیشی با موضوع «نقش و جایگاه نیروهای پیشران و اندیشمندان اجتماعی در وقوع انقلاب اسلامی» با حضور دکتر غلامرضا جمشیدی‌ها رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و دکتر محمدرضا اخضریان کاشانی عضو هیئت علمی دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران امروز دوشنبه 18 بهمن ماه برگزار شد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha