• شنبه / ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۸:۴۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400121410100
  • خبرنگار : 30057

برگزاری چالش نوآوری برای ارائه راهکار فناورانه به منظور ترک سیگار

برگزاری چالش نوآوری برای ارائه راهکار فناورانه به منظور ترک سیگار

با توجه به اینکه هر سال بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور (به طور متوسط روزانه حدود ۱۴ نفر) به خاطر مصرف سیگار جان خود را از دست می‌دهند، با همکاری ستاد نانو چالش نوآوری برای توسعه پچ‌های پلیمری حاوی داروی نیکوتین، به منظور ترک سیگار برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، موضوع محوری این چالش، توسعه نوعی سامانه پلیمری حاوی دارو در قالب پچ پوستی است که بتواند رهایش یکنواخت دارو را بر روی پوست انجام داده و از همه ویژگی‌های ذکر شده در بخش الزامات پیروی کند، به نحوی که با قبول شدن در آزمون­‌ها و استانداردهای مربوط بتوان آن را پس از مرحله‌ نمونه آزمایشگاهی، به صورت صنعتی تجاری‌سازی کرد.

در این مرحله، شرکت‌کنندگان می‌بایست حداکثر تا آخر اسفندماه، طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آنها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت کنند.

در پایان مرحله اول طرح‌های دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکت‌کنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) جهت ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد. در این مرحله شرکت کنندگان ۴ ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، ‌یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود را طی مرحله دوم ارائه کنند.

در پایان مرحله دوم جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه‌ آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکت‌کننده توسط هیات داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی می‌شود.

به گزارش سازمان‌های معتبر، هر سال بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور (به طور متوسط روزانه حدود ۱۴ نفر) به خاطر مصرف سیگار جان خود را از دست می‌دهند. آمار قربانیان مستقیم سیگار تقریبا ۲.۵ برابر تعداد کشته‌شدگان تصادفات جاده‌ای کشور است و این درحالی است که متاسفانه ایران در رتبه‌های بالای قربانیان جاده‌ای در دنیا قرار دارد؛ از این رو راهکارهای ترک مصرف سیگار از دغدغه‌های جدی به حساب می­ آید.

به نقل از ستاد نانو، از جمله رویکردهای ترک سیگار استفاده از روش‌­های جایگزین نیکوتین (NRT) است که به اشکال متنوعی از جمله پچ‌های پوستی حاوی داروی نیکوتین در دنیا تجاری‌سازی شده است. از برتری‌های این روش نسبت به سایر روش­‌ها از جمله قرص، آدامس، اسپری بینی و مواد استنشاقی دهانی می‌­توان به عدم نیاز به نسخه پزشک، میزان جذب بالای نیکوتین توسط بدن و امکان استفاده طولانی مدت در طول شبانه روز اشاره کرد.

پچ مدنظر­ باید دارای ویژگی­‎‌هایی چون رهایش کنترل شده و ثابت در بازه‌ زمانی ۲۴ ساعت، میزان جذب در اثر استفاده از هر پچ در طول روز، ۲۱ میلی گرم در روز، چسبندگی مناسب با پوست بدن بدون ایجاد حساسیت و آسیب به پوست، ضدآب بودن (امکان استحمام کردن همراه با پچ) باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha