• شنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1401012715682
  • منبع : نمایندگی دانشگاه تهران

چاپ مقاله‌ای با بزرگترین همکاری بین‌المللی در مجله ساینس با مشارکت استاد ایرانی

چاپ مقاله‌ای با بزرگترین همکاری بین‌المللی در مجله ساینس با مشارکت استاد ایرانی

یک مقاله با عنوان «تغییرات محیطی شهری باعث ایجاد تغییرات تکاملی در شبدر سفید در سطح جهان می‌شود» در مجله بین‌المللی ساینس با مشارکت عضو هیئت علمی دانشکده زیست‌شناسی دانشکدگان علوم به چاپ رسید.

به گزارش ایسنا، این مقاله‌ با همکاری و مشارکت دکتر محسن فلاحتی عنبران، استادیار جوان دانشکده زیست‌شناسی دانشکدگان علوم دانشگاه تهران در مجله بین‌المللی ساینس(۱۸ مارس ۲۰۲۲) منتشر شد.

دکتر فلاحتی گفت: این پژوهش در قالب پروژه GLUE توسط تیم بزرگی از پژوهشگران به سرپرستی پروفسور "مارک جانسون" از دانشگاه تورنتو کانادا با همکاری بیش از ۲۵۰ محقق از ۲۶ کشور دنیا از جمله ایران انجام شد.

عضو هیئت علمی دانشکده زیست‌شناسی دانشکدگان علوم اعلام کرد: تهران تنها شهر نمونه‌برداری شده از غرب آسیا در این تحقیق بوده که از دانشکده زیست‌شناسی دانشگاه تهران سرپرستی آن را برعهده داشتم.

وی افزود: این تحقیق جزو معدود و یا تنها پژوهش در حوزه زیست‌شناسی تکاملی است که بزرگترین همکاری بین‌المللی را تا به حال داشته است.

دکتر فلاحتی در ادامه توضیح داد: شهرسازی باعث تغییر محیط‌های طبیعی می‌شود به طوری که موجب ایجاد تغییرات تکاملی سریع در موجودات زنده می‌شود.

وی گفت: در مقاله منتشر شده در مجله ساینس تلاش شده است به این پرسش که "آیا تغییرات محیطی شهری باعث ایجاد تکامل موازی در شهرهای متعدد جهان می‌شود؟" پاسخ داده شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: این پرسش با نمونه‌برداری بیش از ۱۰۰ هزار گیاه شبدر سفید از بیش از ۶۰۰۰ جمعیت از ۱۶۰ شهر (۲۶ کشور) سراسر دنیا مورد بررسی قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: تمام نمونه‌های جمع‌آوری شده برای تولید هیدروژن سیانید که یک ترکیب ضد گیاه‌خواری و همچنین پاسخ‌دهنده به تنش‌های غیر زیستی است، مورد سنجش قرار گرفتند.

دکتر فلاحتی تصریح کرد: در حدود نیمی از شهرهای مورد بررسی از جمله تهران شیب افزایش فراوانی گیاهان دارای هیدروژن سیانید از مرکز به بیرون شهر مشاهده شد.

وی یادآور شد: توالی‌یابی ژنوم کامل بیش از ۲۰۰۰ گیاه از ۲۶ شهر از جمله تهران نشان داد که تغییرات تکاملی سازشی این شیب اکولوژیک را توجیه می‌کنند.

این مطالعه نشان‌دهنده تأثیرات شهرسازی در ایجاد تغییرات تکاملی سریع در سطح جهانی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha