• یکشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۴:۲۷
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1401012816690
  • خبرنگار : 30165

در آخرین گزارش سامانه "نما" اعلام شد

در نظام‌های رتبه‌بندی جهانی مختلف، چند مؤسسه ایرانی حضور دارند؟

در نظام‌های رتبه‌بندی جهانی مختلف، چند مؤسسه ایرانی حضور دارند؟

بر اساس تازه‌ترین گزارش سامانه «نما» تعداد مؤسسه‌های ایرانی در نظام‌های رتبه‌بندی فراگیر جهانی نسبت به سال گذشته افزایش یافته، هر چند که بخشی از این افزایش، از تغییر روش‌شناسی نظام‌های رتبه‌بندی سرچشمه گرفته است.

به گزارش ایسنا، بر پایه تازه‌ترین گزارش سامانه «نما»، شمار مؤسسه‌های ایرانی در نظام‌های رتبه‌بندی فراگیر جهانی نسبت به سال گذشته افزایش یافته، هر چند که بخشی از این افزایش از تغییر روش‌شناسی نظام‌های رتبه‌بندی سرچشمه گرفته است. در این گزارش ۱۷ نظام گوناگون رتبه‌بندی فراگیر جهانی بررسی و جایگاه مؤسسه‌های ایرانی در آن‌ها پایش و گزارش شده‌اند.

بر پایه گزارش «نمای فراگیر مؤسسه‌ها ۲۰۲۱: جایگاه مؤسسه‌های ایرانی در نظام‌های فراگیر رتبه‌بندی»؛ «مؤسسه آموزش عالی تایمز» در ویرایش ۲۰۲۲ خود که در سال ۲۰۲۱ میلادی منتشر شده، نام ۵۸ مؤسسه ایرانی را در سیاهه مؤسسه‌های برتر جهان شناسایی کرده است.

نظام رتبه‌بندی «شانگهای» نیز در ویرایش ۲۰۲۱ میلادی ۱۱ مؤسسه ایرانی را در میان ۱۰۰۰ مؤسسه برتر جهان رتبه‌بندی کرده است. همچنین نظام رتبه‌بندی «کیو. اس.» هم ۶ مؤسسه ایرانی را در سیاهه مؤسسه‌های برتر ویرایش ۲۰۲۲ میلادی خود جای داده است.

افزون بر این، بر پایه گزارش سال ۲۰۲۱ میلادی نظام «رتبه‌بندی دانشگاه‌ها بر پایه عملکرد علمی» یا «یورَپ» ۵۹ مؤسسه ایرانی در میان ۳۰۰۰ مؤسسه برتر جهان هستند. در ویرایش ۲۰۲۱ میلادی نظام رتبه‌بندی «لایدن» هم نام ۳۶ مؤسسه ایرانی به چشم می‌خورد و ۳۰ مؤسسه نیز در میان برترین‌های «یو ـ مالتی رنک» در سال ۲۰۲۱ میلادی هستند.

در سال ۲۰۲۱ میلادی ۱۲ مؤسسه ایرانی در سیاهه پایانی نظام رتبه‌بندی «تایوان»، ۳۱ مؤسسه در نظام رتبه‌بندی «یو. اس. نیوز»، ۳۹ مؤسسه در نظام «رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان»، ۱۲ مؤسسه در نظام رتبه‌بندی «راوند»، ۴۲ مؤسسه در نظام رتبه‌بندی «گرین‌متریک»، ۴۷ مؤسسه در نظام رتبه‌بندی آسیایی «مؤسسه آموزش عالی تایمز» و ۱۶۱ مؤسسه در نظام رتبه‌بندی «سکیمگو» جایگاهی جهانی به دست آورده‌اند.

بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)، «نمای فراگیر مؤسسه‌ها ۲۰۲۱» یکی از گزارش‌های کلیدی و کاربردی سامانه «نما: جایگاه علم، فناوری، و نوآوری ایران در جهان» است. سامانه «نما» که پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران راه‌اندازی و بروزرسانی می‌کند، به پایش و گزارش جایگاه علم، فناوری و نوآوری ایران در جهان می‌پردازد. این سامانه در پیوند NEMA.IRANDOC.AC.IR در دسترس همگان است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha