• پنجشنبه / ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401031913119
  • خبرنگار : 30057

از سوی آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز برگزار می‌شود؛

رقابت محققان برای ارائه راهکاری برای تشخیص اختلالات طیف اوتیسم

رقابت محققان برای ارائه راهکاری برای تشخیص اختلالات طیف اوتیسم

پنجمین دوره رقابت مسابقه ملّی تحلیل داده‌های تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی با محوریت سامانه‌های تشخیصی، به منظور ارائه راهکاری برای تشخیص اوتیسم از سوی آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز برگزاری می‌شود.

به گزارش ایسنا، از سوی آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز پنجمین دوره مسابقه ملی تحلیل داده‌های تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی با محوریت سامانه‌های تشخیصی به کمک رایانه  (CAD) فردا جمعه ۲۰ خرداد ماه برگزار می‌شود.

امروزه سامانه‌های تشخیصی به کمک رایانه (CAD) مورد توجه بسیاری از پژوهشگران حوزه سلامت قرار گرفته است. این سامانه‌ها که با تعامل بین پزشکان و متخصصین هوش مصنوعی طراحی می‌شوند، با اعمال الگوریتم‌های یادگیری ماشین روی داده‌های متنوع اخذ شده از انسان، تشخیص سریع و زودهنگام بیماری‌ها را برای پزشکان تسهیل می‌کنند.

از این رو سامانه‌های CAD مبتنی بر تصویربرداری عملکردی مغز به ویژه تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI) در سال‌های اخیر برای تشخیص اختلالات مغزی بسیار مورد توجه قرار بوده است؛ چرا که مدالیته fMRI امکان ایجاد تصاویر عملکردی از مغز با رزولوشن مکانی بالا به طور غیرتهاجمی حین انجام تکالیف شناختی و یا در حالت استراحت مغزی را فراهم می‌کند.

سامانه‌های CAD مبتنی بر تصویربرداری fMRI به دلیل عدم نیاز به طراحی و اعمال تکالیف شناختی از قابلیت پیاده سازی نسبتا مناسبی برخوردار بوده و در سال‌های اخیر نتایج امیدبخشی برای تشخیص اختلالات مغزی نظیر اختلالات طیف اوتیسم (ASD)، ADHD یا بیش فعالی بزرگسالان یا اختلال کم توجهی بزرگسالان، اسکیزوفرنی و آلزایمر داشته‌اند.

بر این اساس پنجمین مسابقه ملّی تحلیل داده‌های تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی با محوریت سامانه‌های تشخیصی به کمک رایانه  (CAD) با هدف ارائه روشی مبتنی بر هوش مصنوعی برای تشخیص مبتلایان به ASD از افراد نرمال با استفاده از دادگان rs-fMRI طراحی شده است.

آشنا شدن پژوهشگران با فناوری rs-fMRI برای ارائه سامانه‌های CAD، مشارکت، همکاری و هم‌افزایی بین رشته‌ای و تلفیق تجربه‌های با ارزش افراد خبره‌ جهت امکان کاربردی کردن سامانه‌های CADاز اهداف این مسابقه است.

این مسابقه به صورت دو مرحله‌ای برگزار می‌شود. در مرحله اول، تعدادی داده بر چسب‌دار نرمال و ASD در اختیار شرکت کنندگان قرار می‌گیرد. از این داده‌ها برای طراحی فرایند طبقه بندی (تعیین ویژگی‌ها، تعیین نوع و ساختار طبقه بندی و آموزش آن) استفاده می‌شود سپس داده‌هایی بدون برچسب برای ارزیابی روش‌ها در اختیار شرکت‌کنندگان قرار خواهد گرفت.

شرکت‌کنندگان برچسب‌های داده‌های ارزیابی را اعلام خواهند کرد و بر اساس نتایج صحت، تیم‌های برگزیده برای رقابت حضوری (مرحله دوم) دعوت می‌شوند.

در مرحله حضوری، تعدادی دادگان بدون برچسب در اختیار شرکت کنندگان قرار خواهد گرفت که علاوه بر صحت، سرعت اعلام پاسخ نیز ممکن است در نتیجه نهایی تأثیرگذار باشد.

این رقابت فردا جمعه ۲۰ خرداد ماه در آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز برگزار و نتایج نهایی آن در روز ۲۲ خرداد و همزمان با ششمین دوره سمپوزیوم تازه‌های نقشه برداری مغز ایران اعلام می‌شود.

جوایز برگزیدگان این رقابت به این شرح است:

گروه اول مبلغ ۷۵ میلیون ریال و ۱۰۰۰ امتیاز باشگاه پژوهشگران
گروه دوم مبلغ ۴۵ میلیون ریال و ۶۰۰ امتیاز باشگاه پژوهشگران
گروه سوم مبلغ ۳۰ میلیون ریال و ۴۰۰ امتیاز باشگاه پژوهشگران

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha