• شنبه / ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۷:۴۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401032114735
  • خبرنگار : 99999

وجود زمینه‌های فعالیت دانش‌بنیان‌ها در حوزه گل و گیاهان زینتی

وجود زمینه‌های فعالیت دانش‌بنیان‌ها در حوزه گل و گیاهان زینتی
عکس تزیینی و آرشیوی است

پنجمین کنگره ملی و بین‌المللی گل و گیاهان زینتی با هدف انتقال تجارب و ایجاد شبکه همکاری محققان و تولیدکنندگان این حوزه و فعال کردن ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه، ۲۲ تا ۲۴ شهریور ماه به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر پژمان آزادی، رئیس پنجمین کنگره ملی و بین‌المللی گل و گیاهان زینتی با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: در این کنگره که با مشارکت دانشگاه شیراز، انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران و پژوهشکده گل و گیاهان زینتی ایران به صورت حضوری و مجازی برگزار می‌شود، علاوه بر ارائه آخرین یافته‌های پژوهشی محققان داخلی و خارجی در قالب سخنرانی و پوستر، اساتید و محققان برجسته‌ داخلی و ۱۵ سخنران کلیدی از کشورهای آمریکا، ژاپن، آلمان، انگلستان، استرالیا، ترکیه، چین، مکزیک، لهستان و ایتالیا نیز سخنرانی می‌کنند.

وی تصریح کرد: برگزاری کارگاه‌های آموزشی و بازدید از مراکز پرورش گل و گیاهان زینتی و اماکن تاریخی شیراز از دیگر برنامه‌های این کنگره است.

آزادی، سطح زیر کشت گل و گیاهان زینتی در ایران را بیش از ۱۰ هزار هکتار عنوان کرد که حدود هفت هزار و ۸۰۰ هکتار به صورت فضای باز و دو هزار و ۷۰۰ هکتار به صورت گلخانه است.

رییس انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران با اشاره به اشتغال مستقیم بیش از ۲۰ هزار نفر در صنعت گل و گیاهان زینتی ایران اظهار کرد: ارزش صادرات سالانه کشور در این حوزه حدود ۴۰ میلیون دلار است، در حالی که ظرفیت صادراتی بالقوه این صنعت بیش از ۷۰۰ میلیون دلار است.

وی ابراز امیدواری کرد که برگزاری کنگره گل و گیاهان زینتی ایران که علاوه بر جنبه‌های علمی و فنی این حوزه، راهکارهای گسترش صادرات، اقتصاد و بازار گل و گیاهان زینتی ایران را نیز در کانون توجه قرار می‌دهد، بتواند در فعال‌تر شدن ظرفیت‌های تولیدی و صادراتی این حوزه نیز موؤثر باشد.

دکتر حسن صالحی، دبیر علمی  پنجمین کنگره ملی و بین‌المللی گل و گیاهان زینتی هم در بیان محورهای سخنرانی‌ها و مقالات این کنگره گفت: به‌نژادی، گیاه افزایی، ریز افزایی و زیست ­فناوری، تغذیه و آبکشتی، فیزیولوژی و فیزیولوژی پس برداشت، مدل‌سازی در گیاهان زینتی، منظر شهری و باغبانی زینتی، گیاهان کم نهاده زینتی، گوناگونی زیستی و نگهداری منابع ژنتیکی، سازه‌ها و خودکارسازی گلخانه‌ها، تجاری سازی و فناوری‌های نوین، راهکارهای گسترش صادرات، اقتصاد و بازار، توانمندی‌ها و چالش‌های صنعت گلکاری، فرهنگ و الگوی مصرف، مدیریت منظر شهری با تاکید بر مصرف بهینه آب، سلامت و محیط زیست، تنش‌های زیوا (زیستی) و نازیوا(غیر ­زیستی)، آفات و بیماری‌های گیاهان زینتی، راهکارهای گسترش گردشگری بر مبنای گیاهان زینتی و منظر و… از جمله محورهای این کنگره ملی و بین‌المللی هستند.

استاد علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: در بخش جنبی پنجمین کنگره ملی و بین‌المللی گل و گیاهان زینتی هم چند کارگاه آموزشی شامل کارگاه مدیریت زمین‌های ورزشی، کارگاه تکثیر تجاری گیاهان زینتی به روش کشت بافت، کارگاه گل‌آرایی (توسط دانشیار دانشگاه تکنولوژی پومرانیان غربی لهستان و پیشگام تدریس گل آرایی در لهستان)، کارگاه طراحی فضای سبز با رویکرد استفاده از گیاهان کم‌آب‌بر، کارگاه نیازسنجی مصرف گل و گیاهان زینتی ایران و کارگاه طراحی منظر مبتنی بر تجربه باغ ایرانی برنامه‌ریزی شده است.

دکتر ابوالفضل جوکار، دبیر اجرایی پنجمین کنگره ملی و بین‌المللی گل و گیاهان زینتی هم با اشاره به قدمت و موقعیت ویژه استان فارس در زمینه تولید گل و گیاهان زینتی گفت: در حال حاضر هزاران تولیدکننده گل‌های بریدنی و فصلی و تکثیرکننده نهال در فارس فعالیت دارند؛ به طوری که تنها در زمینه تولید گل رز حدود ۱۰۰ واحد تولیدی در استان مشغول به کارند و در زمینه سایر گل‌ها و گیاهان زینتی مثل لیلیوم، میخک، داوودی، ژربرا و ... هم واحدهای متعددی در استان فعالیت دارند.

دانشیار علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز با اشاره به نقش و نگارهای برجای مانده در تخت جمشید که در جای جای آنها درخت سرو و گل لوتوس به چشم می‌خورد، خاطرنشان کرد: این آثار تاریخی نشان می‌دهد که نیاکان ما از هزاران سال قبل در کنار درختان میوه به کاشت گل و گیاهان زینتی هم توجه داشته‌اند. سرو چهار هزار ساله ابرکوه در استان یزد هم که قدیمی‌ترین موجود زنده در ایران است، مهر تاییدی بر قدمت چند هزار ساله کاشت درختان زینتی در ایران است.

وی خاطرنشان کرد: در باغات قدیمی مثل باغ عفیف‌آباد، باغ ارم، باغ جهان‌نما، نارنجستان و ... نیز درختانی با چند صد سال قدمت وجود دارند که نشان می‌دهد استفاده از گیاهان زینتی طی قرن‌های متمادی در کشور ما رواج داشته است.

جوکار با اشاره به ضرورت  کاشت گل و گیاهان زینتی در آپارتمان‌ها و بوستان‌های شهری و تاثیر مثبت آنها بر بهبود کیفیت هوا، کمک به حیات پرندگان و دیگر گونه‌های جانوری در شهرها و نیز ایجاد آرامش و حس نشاط و شادابی در شهروندان گفت: یکی دیگر از مزایای توسعه کشت گل و گیاهان زینتی، بازار مناسب و زمینه‌های خوب صادراتی این محصولات است. مزیت مهم استان فارس، نزدیکی به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به عنوان بازاری وسیع برای صادرات گل و گیاه است. البته تعلل و بی برنامگی‌ای که در این حوزه وجود دارد، باعث شده که نتوانیم به خوبی از فرصتهای بین‌المللی در این عرصه استفاده کنیم؛ مثلا در جریان تیرگی روابط کشورهای حاشیه خلیج فارس با قطر به دلیل تعللی که صورت گرفت، بیشتر بازار آن کشور را به ترکیه واگذار کردیم.

دبیر اجرایی پنجمین کنگره گل و گیاهان زینتی با بیان اینکه در شرایط فعلی که با تحریم روسیه، فرصت خوبی برای صادرات گل و گیاهان زینتی به آن کشور و همسایه‌های آسیای میانه داریم، اظهار کرد: وجود پروازهای مستقیم و تمهیدات مشابه این امکان را به ما می‌دهد که از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های صادراتی خود حداکثر بهره‌برداری را بکنیم و بازار گسترده این کشورها را به رقبا واگذار نکنیم.

به نقل از روابط عمومی پنجمین کنگره ملی و بین‌المللی گل و گیاهان زینتی، وی در پایان ابراز امیدواری کرد که هم‌اندیشی‌ها و تبادل نظرات و مباحث قابل طرح در کنگره بین‌المللی گل و گیاهان زینتی بتواند به بهبود اقتصاد گل و گیاهان زینتی کشور و بهره‌برداری بهینه از بازار رو به گسترش این محصولات مؤثر باشد.     

علاقمندان جهت دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت نام در پنجمین کنگره ملی و بین‌المللی گل و گیاهان زینتی می‌توانند به وبگاه کنگره به نشانی http://isopcongress.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha