• یکشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401041912874
  • خبرنگار : 71664

پیوند فناوری لیزر و حوزه اعصاب برای ارتقاء سلامت‌ شناختی

پیوند فناوری لیزر و حوزه اعصاب برای ارتقاء سلامت‌ شناختی

با پیوند میان فناوری‌های علوم اعصاب، لیزر، اپتیک و فوتونیک، زمینه برای ارتقای دانش شناختی و سلامت جامعه فراهم می‌شود.

به گزارش ایسنا، یکی از لازمه‌های توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، وجود زیرساخت‌های فیزیکی و ابزارهای این حوزه است که حمایت‌ از ساخت، بومی‌سازی و توسعه تجهیزات موجود، گامی است که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به کمک شرکت‌های دانش بنیان و خلاق در همین راستا صورت گرفته است.

مجید نیلی احمدآبادی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توسعه تجهیزات و ابزارهای نوین برای فعالیت‌های تحقیقاتی درحوزه علوم اعصاب و مطالعه دانش مغز را امری ضروری می‌داند.

به گفته وی، در راستای توسعه دانش و فناوری‌ این حوزه، ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی از استفاده از ابزارها و مکانیزم‌ها برای تسهیل در امر تحقیقات درحوزه علوم اعصاب و تلاش‌های گسترده بخش‌های تحقیقاتی و تخصصی در طراحی و ساخت ابزارهای نوین حوزه علوم شناختی حمایت می‌کند.

با حمایت ستاد توسعه علوم شناختی و با تلاش و همکاری محققان و اساتید تلاش شد تا براساس نیاز مراکز تحقیقاتی برای تجاری‌سازی تجهیزات حوزه نوروفوتونیک و اپتوژنتیک گام برداشته شود. 

پژوهشگران عضو گروه پیشران نوروفوتونیک در این تلاش فناورانه، توانسته‌اند با حمایت های ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، دستگاه‌های پیشرفته تصویربرداری نوری از مغز با روش سیگنال ذاتی، تصویربرداری نوری از مغز به روش استفاده از رنگدانه‌های حساس به ولتاژ، تصویربرداری نوری به روش اسپکل لیزری و اپتوژنتیک برای استفاده در زمینه علوم اعصاب شناختی در کشور را طراحی و تولید کنند. 

با بهره‌برداری از این دستگاه‌ها و تجهیزات طراحی و ساخته شده توسط گروه پیشران نوروفوتونیک، متخصصان می‌توانند به روش‌های گوناگون از مغز تصویربرداری کنند. 

به گزارش روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، گروه پیشران با هدف بهره‌گیری از دانش، تخصص و مهارت نخبگان و محققان برای دستیابی به فناوری و خدمات در حوزه‌های علوم شناختی، با حمایت این ستاد در مراکز تحقیقاتی -دانشگاهی تشکیل شده است. شکل‌گیری و فعالیت این گروه‌ها، هدف سرعت بخشیدن به اجرای طرح‌های پژوهشی در حوزه علوم شناختی و زمینه‌سازی برای بومی‌سازی تولید، ساخت و تامین تجهیزات شناختی را دنبال می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha